2005
|
|
Zehazki non dauden jakin ezean, ibilgailuaren eskuliburua begiratzea komeni da. Katua zoru sendo eta horizontal
|
baten gainean
jarri beharko da. Nolanahi ere, komeni da ibilgailuaren gurpilak behar bezala altxatzea egurrezko ziri edo harri handiekin, ibilgailua eror ez dadin eta kalte handiak eragin ditzan.
|
2007
|
|
Gurpilak lurrean ez hondoratzeko, haien azpian pisua jasan dezaketen ohol edo oholak jarri behar dira. Aldamioa mugitu ez dadin, gainazal lau eta gogor
|
baten gainean
jarri behar da. Gainera, euskarri-elementuak eta kargaren eta erreminten banaketa zaindu behar dira.
|
|
Era berean, sinningiak inguruneko hezetasun handia eskatzen du, baina bere petalo belusdunek lainoztatzea onartzen ez dutenez. Beraz, ale honen lorontzia urez betetako hartxintxarra duen plater
|
baten gainean
jarri behar dugu. Ondo garatzeko, komeni da eremu eguzkitsu eta argitsuetan jartzea, tximistek zuzenean jotzen ez duten lekuetan.
|
2009
|
|
Arrain betea labean Betegarria edo fartsa aukeratu ondoren, hezurrik gabeko arrainaren barruan sartzen da, barrualdea pixka bat salatzen da, itxi egiten da eta ireki den eremua josi egiten da, bai orratz batez, bai bramante-hariz, eta zotz batzuen laguntzaz lotu edo itxi egiten da. Bete den arraina bisigu-ontzi edo ontzi
|
baten gainean
jarri behar da, bere tamainarekin bat datorrena, baina leku askoan. Salda pixka bat egin, igurtzi arrainaren gainazala olioarekin eta sartu labean 220 °C-tan 30 minutuz edo barruan kozinatuta dagoela ikusi arte.
|
2013
|
|
Garbitu ondoren, gainazalak eta tresnak zapi garbi batekin edo erabili eta botatzeko paper xurgatzailearekin lehortu behar dira. Elikagaiak ez dira azal busti
|
baten gainean
jarri behar. Zoruak, harraskak, armairuak, baldosak edo sutegiak, bai eta arropa ere, sukalde ororen zati garrantzitsua dira.
|
2015
|
|
Kasu horretan, gainera, SIM txartela atera behar da, aparte lehortzeko. Ondoren, mugikorra eta haren piezak oihal
|
baten gainean
jarri behar dira, edo, are hobeto, sukaldeko paper baten gainean, pixkanaka lehortzen joateko, eta, hartara, irits daitekeen bazter guztietako ura xurgatzen joan dadin. Irudia:
|
|
Hori nahikoa litzateke probatzera animatzeko. Hemen ez dira goiko piezak erortzen; taula
|
baten gainean
jarri behar dira, perfekzio aldera ahokatu eta pantailatik desagertu daitezen. Erraza dirudi, baina azkenean erronka handia da.
|
2016
|
|
Horretarako, leku berean eta argi berarekin saiatzeaz gain, kamera beti puntu berean egotea da egokiena. Tripoderik edo beste baliabide espezifikorik ez badago, altzari jakin
|
baten gainean
jarri behar da beti. Tiroa pertsona batek egin dezake, edo kamerako tenporizadorea programatu daiteke, emakumea bere burua bertratatu ahal izateko, bakarrik egon arren.
|
2020
|
|
Hormaren gainean. Kaltetutako edo mindutako oina pareta baten edo beste tope bertikal
|
baten gainean
jarri behar da, oinaren flexio dortsalean presioa eginez (hau da, oineko behatzak bizkarrezurrerantz luzatuz), eta hankaren atzeko muskulatura osoa tenkatu behar da. Ahal bada, oineko hatz guztiak luzatuta jarri, oin-zolaren luzaketan eragin handiagoa izateko.
|
2023
|
|
Kasu honetan, habia aurkitu eta harengana itzultzea da aukerarik onena. Ezinezkoa bada, trapu baten gainean edo sukaldeko paper
|
baten gainean
jarri behar da pollueloa kartoizko kaxa batean, bero egon dadin. Ondoren, kaxa aurkitu dugun lekuaren ondoan utzi behar da, baina goratuta, txakurren edo katuen begiradatik salbu.
|
|
Hankak jaistean, ez duzu lurra ukitu behar (eta igotzean, hobe 90 gradutara ez jartzea). Bikiak tonifikatzea Eskuak mahai
|
baten gainean
jarri behar dituzu, eta hanka batekin puntilletan jartzen zaren bitartean, bestea igo eta tolestu egin behar duzu angelu zuzena egin arte. 25 aldiz egin behar duzu hanka bakoitzarekin.
|
|
Berotzean urtzen den janaria, gazta edo txokolatea esaterako, ezin da zuzenean frijigailuaren saretaren gainean jarri. Kasu horietan, ontzi batean edo aldez aurretik kurbatutako labe-paper
|
baten gainean
jarri behar dira, urtzean gainezka egin ez dezaten. Frijigailua berotzen du Frijigailuaren barruan elikagai bat jarri aurretik, itxaron etxetresna elektrikoa berotu arte.
|
|
Tarta bi geruzatan moztu behar da zerra-labana baten laguntzarekin. Lehenengo bizkotxo-geruza plater handi
|
baten gainean
jarri behar da, eta pixka bat busti anana eta melokotoiaren almibarrarekin. Era berean, esnegain harrotuarekin estali behar da, baita frutaren erdia ere, azal osoan zatituta.
|
|
Osagaiak eskuz nahastu behar dira orea homogeneoa izan arte eta ontziaren paretetatik askatzen hasi arte. Ondoren, masa hori gainazal lau
|
baten gainean
jarri behar da (aukerarik onena granitozko edo altzairu herdoilgaitzezko gaina da) eta legamia-bola hartzituarekin elkartu. Multzoa kolpatu, irauli eta oratu egiten da, airea sartu eta masa fin eta elastiko bihurtzeko.
|