2002
|
|
Beste aukera bat bizkotxoren bat tartekatzea edo frutak krepe zerrendekin biribiltzea da. Fruta ez oso azidoak aukeratzen badira (sagarra edo udarea, adibidez), limoi edo laranja zuku pixka
|
batekin
ondu behar dira, ez oxidatzeko eta ez iluntzeko.
|
2003
|
|
Gainera, aza bi uretan egosi dugu. Lehenbizikoa, irakiten dagoen uretan, berriro irakiten hasi arte (zuritu aza, usain sendoa gal dezan); bigarrena, berriz, ur hotzarekin egosi, gatz apur batekin eta olio txorrotadatxo
|
batekin
onduta. Azak irakiten duenean, patatak zatituta bota eta egosten utzi, patata prestatu arte.
|
2004
|
|
Azkenik, entsalada epelak apaingarriak dira. Entsalada nagusiak eta zerbitzatzean edo salteatzean prestatzen diren beste elikagai batzuek osatzen dituzte, eta, ondoren, gantz, azido eta gatz nahasketa
|
batekin
ontzen dira. Adibidez, antxoa, otarrainxka eta perretxiko entsalada.
|
2008
|
|
Etxean, interesgarria izan daiteke plater hau prestatzea ohiko patata frijituen ordez. Gainera, platano arra xerra mehe eta frijituetan moztua, azukre edo ezti pixka
|
batekin
ondua, aperitibo gozoa, osasungarria eta elikagarria izan daiteke etxeko txikienen bazkari eta askarientzat.
|
2009
|
|
Denbora hori erdira murrizten da eltze azkar batean prestatzen bada, lurrunetan egostearen bidez. Lurrunetan egosteko saskirik ez badugu, azalore osoa jarri, zurtoina beherantz duela, urarekin kontaktuan; hala, zatirik gogorrena urarekin kontaktuan egosiko da, eta gainerakoa egosiko da, lapikoaren hondoko urak askatzen duen lurrunaren eraginez. Egosi ondoren, gatz puntuan jarri eta aukeratutako errezeta egingo dugu, olio pixka
|
batekin
onduta, baratxuri frijitu batekin, maionesarekin, gainerregosiarekin, arrautza irinetan pasatuta edo frijituta.
|
2010
|
|
Baina, sarritan gertatzen denez, kasu batzuetan ez dago muga garbirik haren lan akademikoen eta bestelakoen artean. Adibidez, hor daude gaztaroan idatzitako liburu militanteak, jite akademiko nabarmena izan arren helburu ez akademiko (baizik eta politiko) argi
|
batekin
onduak; edo gerora (beste zenbait lagunekin) idatzitako gida turistikoak, baita ere jite akademikoa izan arren bestelako helburu batekin idatziak; edo helburu didaktikoz egindako lanak...
|
|
Hori saihesteko, nahikoa da hortz bakoitzaren barruan dagoen zurtoin berdea kentzea, kremari gehitu baino lehen. Funtsezkoa da gatz pixka
|
batekin
ontzea, baina ez da komeni gehiegi erabiltzea platera ez hondatzeko. Gazpatxoa ez bezalakoa Erabiltzen diren osagaiengatik, Andaluziako gazpatxoaren antzekoa dela esan daiteke.
|
|
Gazteenek eta txikiek jaki osoak egin ditzakete. Horiek erraz kontserbatzen dira oliotan eta xerratan; beraz, gordinik jaten dira, oliba olio pixka batekin, gatzarekin eta limoi zuku ukitu
|
batekin
onduta, carpaccioa balitz bezala. Prestatzeko beste modu bat Txanpinoiak ere salteatu daitezke kalitatezko oliba olioarekin, baratxuri txiki zatitu batzuekin, ardo zuriaren zorrotada batekin eta gatzarekin (txanpinoiak baratxuriarekin) edo gisatuak barazkiekin.
|
2011
|
|
Gordinik edo salteatuta Orburuak gordinik jan daitezke, batez ere samurrak eta, oro har, txikiagoak. Horiek txikitu eta oliba olio txorrotadatxo batekin eta gatz apur
|
batekin
ondu. Gordinik, halaber, gatzetan jarritako antxoekin, tomateekin eta baratxuri xehatu pixka batekin oliba olioarekin batera, entsalada berezi bat, Modenako ozpinarekin osatua.
|
|
Aukera sinpleena da sutan, txingarretan edo plantxan egitea. Beste aukera bat da labean egitea, marinatu
|
batekin
onduta, edo, nahiago izanez gero, labean edo kazola batean egosi daiteke aukera landuagoa da. Saihetsak kozinatu aurretik, garbitu superflua gantza Saihetsak prestatzeko modu errazetako bat da gordinik igurztea gatzarekin eta oliba olioarekin, ziapea pixka bat, soja saltsa edo wasabi pixka bat.
|
|
Pepinoak egosi beharrean, galdarraztatu egin behar dira, hau da, lapiko batean sartu, gatzez irakiten dagoen urarekin 5 minutuz. Ondoren, xukatu eta jateko prest daude, maionesa leun batekin edo ozpinetan ondutako jogurt saltsa
|
batekin
onduta.
|
|
Bieira ireki ondoren, nerbioa kendu eta zati laranja bat duen muskulu zilindriko batera iristen da. Labean oso zaporetsuak dira, oliba olio pixka batekin eta gatz apur
|
batekin
onduak. Hostorezko maskorrak Beirak hainbat modutan aurkezten dira.
|
2012
|
|
«Komedia esperimentala da». Jon Ariño eta Michael Dukes aktore profesionalekin eta aktore talde amateur
|
batekin
ondu du. «Euskal Herrian grabatua dago, oso baliabide gutxirekin.
|
|
CONSUMER EROSKI Tomate entsalada tipikoena ere errazena da. Barazki hori zorrotan edo xerratan moztua du, oliba olio birjina estrarekin eta gatz apur
|
batekin
ondua. Baina oinarrizko errezeta tomatedunak hainbat aldaera ditu.
|
|
Zuritu ondoren, zatitu egin daitezke xerratan edo zapaldu sardexka batekin. Gero, oliba olio birjinaren zorrotadatxo batekin, gatz pixka batekin eta piperrauts pixka
|
batekin
ondu. Plater hau bere horretan jan daiteke, edo gehigarri batzuekin.
|
2013
|
|
Horrela, apetitua pixka bat esnatuko dugu eta, orduan, berehala atendituko dugu. Arrain zuri irakingabea, gantzik gabea, platera bezala ager daiteke, baina martera, perrexil edo ereinotz pixka
|
batekin
ondu daiteke, digestioak egiten laguntzen duten hiru espezietan, eta plater zaporetsuena egiten du, sendatzeko funtzioa aldatu gabe. Zopan ere aurkez daiteke, semola pixka batekin, edo fumet suabea egin, azenarioa edo tofua gehitu behar zaizkio, edo oilasko xerrak ere bai.
|
|
Freskoa erosten badugu, trinkotasun trinkoa eta distiratsua izaten saiatu behar dugu, eta, ahal bada, arrosa kolorekoa. Foiea, oro har, medailoietan ebakitako plantxan prestatzen da, eta, ondoren, Maldón gatz pixka batekin edo gatz lore pixka
|
batekin
ontzen da. Kontserban erosi behar badugu, foie gras osoa da onena.
|
2014
|
|
Osagai bateko inprimazioa (1K). Inprimazio mota hau ez da nahastu behar katalizatzaile edo gogortzaile
|
batekin
ontzeko. Produktua fabrikatzaileak prestatuta dator piezaren gainean zuzenean aplikatzeko, eta bere disolbatzaileen lurrunketaren bidez lehortzen da.
|
|
Hirugiharra plantxan egiten da oliorik gabe, kurruskari geratu eta koipearen zati bat kentzeko. Krokantea dagoenean, jarri tortillaren gainean, eta maionesa leun
|
batekin
ondu, esne pixka batekin beheratu. Ogitarteko horretaz ahalik eta gehiena gozatzeko, ogiak kurruska egon behar du, eta tortilla eta hirugiharra.
|
|
Tipulina eta tomate xehatua dilista egosiekin nahastu (kontserba, adibidez, xukatu xukatu eta iturripean xukatu). Oliba olio pixka
|
batekin
ondu. Entsalada ontzi batean (edo banakako plateretan, nola zerbitzatzen den), letxuga hosto batzuk, dilistak tipula eta tomatearekin eta, gainean, hegalaburra marinatu.
|
|
Oliba beltzak eta oilasko errea, zatitutako tomatea eta limoi erdi zurituak nahastu. Oliba olio eta gatz pixka
|
batekin
ondu. Maionesa, beste limoi erdi baten zukua, oliba olioa eta mugurdiko ozpina konbinatuko ditugu, lurrindutako maionesa eta arindura egiteko.
|
|
Baina, horiekin, eszimilak edo lililak baino zerbait gehiago egin daiteke, eta zopa bihur daitezke. Teknika erraz eta azkar honek, irudimen pixka
|
batekin
onduta, produktu osasungarrietan, freskoetan eta eguzkiaren eragin oxidatzailea geldiarazteko behar diren mantenugaiez kargatuta dauden osasun koilarakadak sartzea lortzen du. Zopa hotzak aukera bat dira artikulu honetan, gazpatxoa baino haratago doazen proposamenak biltzen baititu.
|
2015
|
|
Zertxobait zapalduta zerbitzatzen da, saltsa
|
batekin
onduta (olioz, piperrautsez eta tipula freskoaren zatiz egiten da).
|
|
Su ertainean prestatzen jarraituko dugu, trinkotasun krematsu eta igurtzgarria lortu arte. Ogi xerrak txigortu, oliba olio apur
|
batekin
ondu, Concassé tomate kremarekin igurtzi eta kontserbako antxoa xerra xukatuak eta tipulin xerra batzuk eta erromero loreak bota.
|
2016
|
|
Kea botatzen hasi aurretik, olagarroaren gainean jarri olagarro egosiaren hankak, eta, xigortutako xigortze markak dituenean, buelta eman eta pixka bat gatzatu. Zerbitzatzeko unean, parrillatik atera eta oliba olio birjina estra
|
batekin
ondu. Saltsa alioli arina eta patata eta bonato egosiekin batera oliba olio birjinaren haria eta ezkatatan gatza bota ditzakegu.
|
2021
|
|
Urtemuga dela eta, Herri Batzordea osatu dute Kultur Mahaiak, Kulturaz kooperatibak, bi udal taldeek eta norbanako batzuek. 10 urteurreneko egitaraua helburu hezitzaile eta integratzaile
|
batekin
ondu nahiko luke batzordeak.
|
|
batetik, indar handiko baina buru gutxiko jauntxo feudalak, eta, bestetik, haien dokumentuak idazten zituzten gizon ikasi eta jantziak. Greziarrek ikaragarri maite zuten oratoria eraginkorra, gehienbat adierazgarritasuna gatz eta piper pixka
|
batekin
ondua bazegoen. Antzinateko estereotipo umoretsuak esaten digunez, greziarrak beti oilartzen, ttar ttar eta zirika aritzen ziren.
|
2022
|
|
laranja). Ozpin olioaren alternatiba bat maionesatik eratorritako saltsaren
|
batekin
ontzea da, edo jogurt saltsarekin, oliba olioarekin eta ozpin pixka batekin. Control de la manera de la manera de la medida.
|
|
Lortzen den kolore urdinxka ez da oso ohikoa sukaldean, baina dibertigarria da entsalada tematiko bat egiteko, non arrozak «itsas hondo» rola betetzen baitu. Oinarri horren gainean, txaka, ganbak eta arrain zuriaren zatiak, egosita eta maionesa arin
|
batekin
onduta. Gainera, eskarolazko orri txiki batzuk ere gehi daitezke cherry tomate zatitxoekin.
|
2023
|
|
3 Dilistaz betetako arto opilak entsaladan Entsalada horretarako, 200 gramo dilista egosi, irakuzi eta xukatu erabiltzen dira. Ozpin olio krematsu
|
batekin
ondu behar dira. Horretarako, nahastu sei koilarakada oliba olio eta bi koilarakada ozpin baltsamiko eta gatz apur bat ozpin olioa osatu arte.
|
|
Nahikoa da kalabaza erditik ebakitzea, pipitak koilara batekin kentzea eta laberatzea, plater aberats, bero eta erraz bat lortzeko. Plater hori olio hari batekin eta gatz pixka
|
batekin
ondu daiteke. Halloween:
|
|
Gabonetako sarrerakoak, gazitutako antxoekin Arrain kontserben gutizietako bat kalitate handiko oliotako antxoak dira, hezurrik gabeak, zapore eta testura finekoak, kanapeetan, entsalada koloretsuetan edo estalki moduko gazta krematsuarekin hartzeko egokiak. f384 Tomate, gazta eta antxoa kremaz txigortuak Ogi xerrak txigortu, oliba olio apur
|
batekin
ondu, tomate kremarekin eta gazta krematsuarekin igurtzi, eta, azkenik, kontserbako antxoa xerra xukatuak, tipulin xerra batzuk eta, nahi izanez gero, lore jangarriak jarri. Imagen:
|
|
archeophoto f350 Entsalada horretarako, dilista egosi batzuk erabiliko dira, iturriko urez garbituta eta xukatuta. f350Ozpin olio baltsamiko
|
batekin
ondu. Ozpin olio hori egiteko, oliba olioa ozpin baltsamikoarekin eta gatz pixka batekin nahastu, nahasketa krematsu bat osatu arte.
|
|
Itsaski zatitxoek kontrapuntu interesgarria eskainiko diote entsaladari. Kontrapuntu hori laranja ozpin olioarekin edo maionesa arindu
|
batekin
ondu daiteke, organismoak gabonetako gehiegikeriak egin ditzan. Otarrainxkak jan ditzakegu orban beltzak badituzte?
|