Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 29

2002
‎Beste aukera bat bizkotxoren bat tartekatzea edo frutak krepe zerrendekin biribiltzea da. Fruta ez oso azidoak aukeratzen badira (sagarra edo udarea, adibidez), limoi edo laranja zuku pixka batekin ondu behar dira, ez oxidatzeko eta ez iluntzeko.
2003
‎Gainera, aza bi uretan egosi dugu. Lehenbizikoa, irakiten dagoen uretan, berriro irakiten hasi arte (zuritu aza, usain sendoa gal dezan); bigarrena, berriz, ur hotzarekin egosi, gatz apur batekin eta olio txorrotadatxo batekin onduta. Azak irakiten duenean, patatak zatituta bota eta egosten utzi, patata prestatu arte.
2004
‎Azkenik, entsalada epelak apaingarriak dira. Entsalada nagusiak eta zerbitzatzean edo salteatzean prestatzen diren beste elikagai batzuek osatzen dituzte, eta, ondoren, gantz, azido eta gatz nahasketa batekin ontzen dira. Adibidez, antxoa, otarrainxka eta perretxiko entsalada.
2008
‎Etxean, interesgarria izan daiteke plater hau prestatzea ohiko patata frijituen ordez. Gainera, platano arra xerra mehe eta frijituetan moztua, azukre edo ezti pixka batekin ondua, aperitibo gozoa, osasungarria eta elikagarria izan daiteke etxeko txikienen bazkari eta askarientzat.
2009
‎Denbora hori erdira murrizten da eltze azkar batean prestatzen bada, lurrunetan egostearen bidez. Lurrunetan egosteko saskirik ez badugu, azalore osoa jarri, zurtoina beherantz duela, urarekin kontaktuan; hala, zatirik gogorrena urarekin kontaktuan egosiko da, eta gainerakoa egosiko da, lapikoaren hondoko urak askatzen duen lurrunaren eraginez. Egosi ondoren, gatz puntuan jarri eta aukeratutako errezeta egingo dugu, olio pixka batekin onduta, baratxuri frijitu batekin, maionesarekin, gainerregosiarekin, arrautza irinetan pasatuta edo frijituta.
2010
‎Hori saihesteko, nahikoa da hortz bakoitzaren barruan dagoen zurtoin berdea kentzea, kremari gehitu baino lehen. Funtsezkoa da gatz pixka batekin ontzea, baina ez da komeni gehiegi erabiltzea platera ez hondatzeko. Gazpatxoa ez bezalakoa Erabiltzen diren osagaiengatik, Andaluziako gazpatxoaren antzekoa dela esan daiteke.
‎Gazteenek eta txikiek jaki osoak egin ditzakete. Horiek erraz kontserbatzen dira oliotan eta xerratan; beraz, gordinik jaten dira, oliba olio pixka batekin, gatzarekin eta limoi zuku ukitu batekin onduta, carpaccioa balitz bezala. Prestatzeko beste modu bat Txanpinoiak ere salteatu daitezke kalitatezko oliba olioarekin, baratxuri txiki zatitu batzuekin, ardo zuriaren zorrotada batekin eta gatzarekin (txanpinoiak baratxuriarekin) edo gisatuak barazkiekin.
2011
‎Gordinik edo salteatuta Orburuak gordinik jan daitezke, batez ere samurrak eta, oro har, txikiagoak. Horiek txikitu eta oliba olio txorrotadatxo batekin eta gatz apur batekin ondu. Gordinik, halaber, gatzetan jarritako antxoekin, tomateekin eta baratxuri xehatu pixka batekin oliba olioarekin batera, entsalada berezi bat, Modenako ozpinarekin osatua.
‎Aukera sinpleena da sutan, txingarretan edo plantxan egitea. Beste aukera bat da labean egitea, marinatu batekin onduta, edo, nahiago izanez gero, labean edo kazola batean egosi daiteke aukera landuagoa da. Saihetsak kozinatu aurretik, garbitu superflua gantza Saihetsak prestatzeko modu errazetako bat da gordinik igurztea gatzarekin eta oliba olioarekin, ziapea pixka bat, soja saltsa edo wasabi pixka bat.
‎Pepinoak egosi beharrean, galdarraztatu egin behar dira, hau da, lapiko batean sartu, gatzez irakiten dagoen urarekin 5 minutuz. Ondoren, xukatu eta jateko prest daude, maionesa leun batekin edo ozpinetan ondutako jogurt saltsa batekin onduta.
‎Bieira ireki ondoren, nerbioa kendu eta zati laranja bat duen muskulu zilindriko batera iristen da. Labean oso zaporetsuak dira, oliba olio pixka batekin eta gatz apur batekin onduak. Hostorezko maskorrak Beirak hainbat modutan aurkezten dira.
2012
‎CONSUMER EROSKI Tomate entsalada tipikoena ere errazena da. Barazki hori zorrotan edo xerratan moztua du, oliba olio birjina estrarekin eta gatz apur batekin ondua. Baina oinarrizko errezeta tomatedunak hainbat aldaera ditu.
‎Zuritu ondoren, zatitu egin daitezke xerratan edo zapaldu sardexka batekin. Gero, oliba olio birjinaren zorrotadatxo batekin, gatz pixka batekin eta piperrauts pixka batekin ondu. Plater hau bere horretan jan daiteke, edo gehigarri batzuekin.
2013
‎Horrela, apetitua pixka bat esnatuko dugu eta, orduan, berehala atendituko dugu. Arrain zuri irakingabea, gantzik gabea, platera bezala ager daiteke, baina martera, perrexil edo ereinotz pixka batekin ondu daiteke, digestioak egiten laguntzen duten hiru espezietan, eta plater zaporetsuena egiten du, sendatzeko funtzioa aldatu gabe. Zopan ere aurkez daiteke, semola pixka batekin, edo fumet suabea egin, azenarioa edo tofua gehitu behar zaizkio, edo oilasko xerrak ere bai.
‎Freskoa erosten badugu, trinkotasun trinkoa eta distiratsua izaten saiatu behar dugu, eta, ahal bada, arrosa kolorekoa. Foiea, oro har, medailoietan ebakitako plantxan prestatzen da, eta, ondoren, Maldón gatz pixka batekin edo gatz lore pixka batekin ontzen da. Kontserban erosi behar badugu, foie gras osoa da onena.
2014
‎Hirugiharra plantxan egiten da oliorik gabe, kurruskari geratu eta koipearen zati bat kentzeko. Krokantea dagoenean, jarri tortillaren gainean, eta maionesa leun batekin ondu, esne pixka batekin beheratu. Ogitarteko horretaz ahalik eta gehiena gozatzeko, ogiak kurruska egon behar du, eta tortilla eta hirugiharra.
‎Tipulina eta tomate xehatua dilista egosiekin nahastu (kontserba, adibidez, xukatu xukatu eta iturripean xukatu). Oliba olio pixka batekin ondu. Entsalada ontzi batean (edo banakako plateretan, nola zerbitzatzen den), letxuga hosto batzuk, dilistak tipula eta tomatearekin eta, gainean, hegalaburra marinatu.
‎Oliba beltzak eta oilasko errea, zatitutako tomatea eta limoi erdi zurituak nahastu. Oliba olio eta gatz pixka batekin ondu. Maionesa, beste limoi erdi baten zukua, oliba olioa eta mugurdiko ozpina konbinatuko ditugu, lurrindutako maionesa eta arindura egiteko.
‎Baina, horiekin, eszimilak edo lililak baino zerbait gehiago egin daiteke, eta zopa bihur daitezke. Teknika erraz eta azkar honek, irudimen pixka batekin onduta, produktu osasungarrietan, freskoetan eta eguzkiaren eragin oxidatzailea geldiarazteko behar diren mantenugaiez kargatuta dauden osasun koilarakadak sartzea lortzen du. Zopa hotzak aukera bat dira artikulu honetan, gazpatxoa baino haratago doazen proposamenak biltzen baititu.
2015
‎Zertxobait zapalduta zerbitzatzen da, saltsa batekin onduta (olioz, piperrautsez eta tipula freskoaren zatiz egiten da).
‎Su ertainean prestatzen jarraituko dugu, trinkotasun krematsu eta igurtzgarria lortu arte. Ogi xerrak txigortu, oliba olio apur batekin ondu, Concassé tomate kremarekin igurtzi eta kontserbako antxoa xerra xukatuak eta tipulin xerra batzuk eta erromero loreak bota.
2016
‎Kea botatzen hasi aurretik, olagarroaren gainean jarri olagarro egosiaren hankak, eta, xigortutako xigortze markak dituenean, buelta eman eta pixka bat gatzatu. Zerbitzatzeko unean, parrillatik atera eta oliba olio birjina estra batekin ondu. Saltsa alioli arina eta patata eta bonato egosiekin batera oliba olio birjinaren haria eta ezkatatan gatza bota ditzakegu.
2022
‎laranja). Ozpin olioaren alternatiba bat maionesatik eratorritako saltsaren batekin ontzea da, edo jogurt saltsarekin, oliba olioarekin eta ozpin pixka batekin. Control de la manera de la manera de la medida.
‎Lortzen den kolore urdinxka ez da oso ohikoa sukaldean, baina dibertigarria da entsalada tematiko bat egiteko, non arrozak «itsas hondo» rola betetzen baitu. Oinarri horren gainean, txaka, ganbak eta arrain zuriaren zatiak, egosita eta maionesa arin batekin onduta. Gainera, eskarolazko orri txiki batzuk ere gehi daitezke cherry tomate zatitxoekin.
2023
‎3 Dilistaz betetako arto opilak entsaladan Entsalada horretarako, 200 gramo dilista egosi, irakuzi eta xukatu erabiltzen dira. Ozpin olio krematsu batekin ondu behar dira. Horretarako, nahastu sei koilarakada oliba olio eta bi koilarakada ozpin baltsamiko eta gatz apur bat ozpin olioa osatu arte.
‎Nahikoa da kalabaza erditik ebakitzea, pipitak koilara batekin kentzea eta laberatzea, plater aberats, bero eta erraz bat lortzeko. Plater hori olio hari batekin eta gatz pixka batekin ondu daiteke. Halloween:
‎Gabonetako sarrerakoak, gazitutako antxoekin Arrain kontserben gutizietako bat kalitate handiko oliotako antxoak dira, hezurrik gabeak, zapore eta testura finekoak, kanapeetan, entsalada koloretsuetan edo estalki moduko gazta krematsuarekin hartzeko egokiak. f384 Tomate, gazta eta antxoa kremaz txigortuak Ogi xerrak txigortu, oliba olio apur batekin ondu, tomate kremarekin eta gazta krematsuarekin igurtzi, eta, azkenik, kontserbako antxoa xerra xukatuak, tipulin xerra batzuk eta, nahi izanez gero, lore jangarriak jarri. Imagen:
‎archeophoto f350 Entsalada horretarako, dilista egosi batzuk erabiliko dira, iturriko urez garbituta eta xukatuta. f350Ozpin olio baltsamiko batekin ondu. Ozpin olio hori egiteko, oliba olioa ozpin baltsamikoarekin eta gatz pixka batekin nahastu, nahasketa krematsu bat osatu arte.
‎Itsaski zatitxoek kontrapuntu interesgarria eskainiko diote entsaladari. Kontrapuntu hori laranja ozpin olioarekin edo maionesa arindu batekin ondu daiteke, organismoak gabonetako gehiegikeriak egin ditzan. Otarrainxkak jan ditzakegu orban beltzak badituzte?
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia