2001
|
|
Beste aukera bat olio finez bustitako trapu batekin garbitzea da, azidorik gabe. Erremintak oso oxidatuta badaude, petrolioan edo trementinan sartu behar dira zenbait orduz, eta horiek igaro ondoren, eskuila batekin edo aluminiozko espartzu
|
batekin
igurtzi. Kaxak ez du oxidorik izango barruan arroz poltsatxo bat edo klariona jartzen bada.
|
2002
|
|
Abrasio proban (lixa
|
batekin
igurztea) Ferrino Fennec 30 laginak soilik huts egin zuen.
|
|
Haizetako garbigailuak malguago bihurtzen dira kola edaritan bustitako zapi
|
batekin
igurtziz gero.
|
|
Espainiako Bankuak azaldu duenez, euro billeteak paper
|
batekin
igurtziz gero txikitzea segurtasun bermea da, eta inprimatzean erabilitako prozedurari erantzuten dio. Prozedura bera erabili zen pezeta txartelak egiteko, eta, besteak beste, billetea kalitate oneko koloretako fotokopia batetik edo laser inprimagailuarekin kopia bat egiteko aukera ematen du.
|
|
Prozesua erraza da. PVCzko hodiak hotzeko lotura edo soldaduraren bidez lotzeko, beharrezkoa da hodia eta lotura pieza desmuntatzea edo lixa paper
|
batekin
igurztea, gainazalak zimurtuta gera daitezen eta itsaspena handitu dadin. Ondoren, lotu beharreko elementuak PVCrako itsasgarri berezi batekin kolatu behar dira.
|
|
Horretarako, bi argizari zati eta Judearen betuna nahasten dira, eta gainazal osoan brotxa batekin aplikatzen da. Eremu osoa estali ondoren, ilea askatzen ez duen kotoizko trapu
|
batekin
igurtzi, produktuaren soberakinak kendu eta objektuari distira emateko.
|
|
Esku hutsez lan egin behar dugunez, kontu handiz ibili behar da marraztutako marren gainean zirriborrorik ez sortzeko, berun faltsuak 6 ordu behar baititu lehortzeko (begiratu fabrikatzailearen jarraibideei). Edozein ezbehar gertatuz gero, kendu egin genezake, aurrez petrolioaren esentzian igurtzitako zapi
|
batekin
igurtziz. Egindako marrazkia alde batera utzita, argazkia berun faltsuz inguratzea proposatzen dugu.
|
2003
|
|
10 Eskuilatu kontu handiz eremua; erratz leun zahar bat edo eskuila bat erabil daiteke. Beharrezkoa izanez gero, mortero orban guztiak kenduko dira, adreilu zati
|
batekin
igurtzita.
|
|
Horren bidez, beladura efektua lortu nahi da, egurrezko pieza ilunduko duena. Kasu horretan, lehortze denbora handiagoa da uretan dauden beste produktu batzuena baino, eta hori, zalantzarik gabe, zure alde dago; izan ere, Judeako Betuna eman ondoren, eta lehortzen utzi gabe, komeni da altzariaren gainazala trapu
|
batekin
igurztea, lortzen den beladura leunagoa izan dadin, ez ilunegia. Lan hori egin ondoren, eta patina erabat lehortutakoan, igurtzi trapu garbi batekin, altzariaren distira jasotzeko.
|
|
Boloñako espezialitate bat dira, eta salda erabiltzen dute urtea agurtzen den gauean, esne krema saltsarekin.Kaneloiak. Pastazko xafla angeluzuzenak dira, eta askotariko betegarri geruza mehe
|
batekin
igurzten dira. Gero, biribilkatu, biribilki baten itxura har dezaten, eta labean prestatu.Lasagna.
|
2004
|
|
Ondoren, ur ugariz garbitu eta trapu batekin lehortu, kare orbanak saihesteko. Galdutako distira berreskuratu nahi bada, ur berotan disolbatutako limoi edo ozpin tanta batzuk eman eta zapi leun
|
batekin
igurtzi. Orban gogorrenak kentzeko, eskuila bat erabil daiteke nailonezko zurdekin.
|
2005
|
|
Txikienak eta delikatuenak, hala nola marrubiak edo mugurdiak, beratzen utz daitezke minutu batzuetan, eta xukatu. Meloia edo sandia bezalako fruta handiak janez gero, ur askorekin garbitzea eta zatitu aurretik soilik erabiltzeko eskuila
|
batekin
igurtzi. Jaten den fruta edozein dela ere, komeni da eskuak urez eta xaboiz garbitzea (hobe honek ere propietate desinfektatzaileak baditu), ukitu aurretik, eta gauza bera egitea prestatutako elikagaiak manipulatu behar badira.
|
2006
|
|
Lapiko zabal eta ez oso altu batean, ur gazia irakiten jarri lasagna plakak egosteko 9 bat minutuz, ia bere puntuan egon arte, eta noizean behin biratuz. Kanilatik lasagna pasatu, egosi ondoren, xukatu eta olio pixka
|
batekin
igurtzitako erretilu batean jarri, itsats ez dadin. Berotu labea 200 ºC an.
|
|
Ur hotzarekin garbitu eta trapu fin batekin lehortu. Erremate gisa, zeta naturalezko zapi
|
batekin
igurzten da, distira egokia lortzeko. – Alabastroa:
|
|
Azken urrats horrekin, objektua babestea lortzen da, maiz garbitu beharrik ez izateko. Hemendik aurrera, nahikoa izango da hautsa kentzea eta ondoren zapi
|
batekin
igurztea.
|
|
Nola erre papillote erara? Prestatu behar den jakia gurin pixka
|
batekin
igurtzi. edo olioa, eta hermetikoki biltzen da egindako pakete batean beroarekiko erresistentea den paperarekin, sulfurizatua edo aluminiozko papera izan daiteke.
|
2007
|
|
Hona, erdipurdiko emaitza horren balizko zurigarri bat: horien testura jele batenaren antzekoa denez, espartzu edo belaki
|
batekin
igurztea eskatzen dute, eginkizuna zuzen beteko badute.
|
|
Lehenik, arrabolaren gainazalean geratzen diren pintura hondarrak kendu behar dira. Horretarako, arrabola egunkari paper
|
batekin
igurztea da errazena, behar den denbora guztian, haren gainean geratzen den pintura soberakinaren zatirik handiena kendu arte. Arrabola garbitu Bigarrenik, arrabola garbitu behar da.
|
|
Garbitu nahi den juntura lainoztatu egin behar da. Ondoren, denbora batez utzi behar da lanean, gero belaki urratzaile
|
batekin
igurtzi eta ur ugariz garbitu. Juntura oso zikina badago, Deterdek bezalako soluzio indartsuago bat aplikatu behar da, 1:10 proportzioan disolbatuta egon duena.
|
|
Junturen garbitasuna ez zaintzea akats bat litzateke, azken efektua desegin baitaiteke zikinak badaude edo hauts hondarrak eta beste substantzia batzuk badituzte. Hortzetako eskuila
|
batekin
igurtzi edo pintzelarekin baldosen junturetarako finkatzaile berezi bat eman. Azken urratsa gainazala zapi garbi batekin lehortzea da.
|
|
Moluskuek itxita egon behar dute erosten direnean, eta puskatuta edo irekita badaude, baztertu egin behar dira. Etxean, lehenengo pausoa muskuiluak eskuila edo espartzu
|
batekin
igurztea da, maskorriei itsatsitako hondarrak kentzeko. Kozinatu aurretik, gainera, garbitu egingo dira, eta kuskuetatik ateratzen diren harizpiak kendu egingo dira aizto baten laguntzarekin.
|
|
Komeni da pasaldi batzuk egitea pintura zainean sar dadin, eta kontrako noranzkoan ematea mugimendu zirkularretan. Kendu zain gainean ez dagoen pintura zuria, trapu sendo
|
batekin
igurtziz. Lortzen ez badu, agoarrasean busti du.
|
2008
|
|
Une horretan, sutatik atera eta xukatu egiten da. Une horretan kontsumitu behar bada, ez da freskatu beharrik izango, baina berehala kontsumitzen ez bada, ur hotzetik pasatu behar da, xukatu eta oliba olio pixka
|
batekin
igurtzi, apelmita ez dadin.
|
2009
|
|
Arrainak zapore eta trinkotasun atsegina hartzen du, eta txingarren keaz bustitzen da. Pieza gordina olio pixka
|
batekin
igurtzi daiteke, baina ez da komeni egoste azalari gantza gehitzea. Igurtzitako olioari esker, elikagaian azaleko azala edo zarakarra sortzen da, zukuak atera ez daitezen; beraz, zaporetsuago geratuko da.
|
|
Kanilatik lasagna plakak pasatu, egosi, xukatu eta erretilu batean jarri. Erretilua olio pixka
|
batekin
igurtzi, itsats ez dadin. Berotu labea 200 ºC an.
|
|
Egosi ondoren, ur hotzetan murgildu, erabat hozteko. Xukatu eta gorde olio pixka
|
batekin
igurtzitako plaka batean, itsats ez dadin. Betegarria prestatzeko, moztu kipula, azenarioa eta baratxuria brounoisse eran (lauki txikitan), labana sukaldeko ohol baten gainean edo sukaldeko robot batekin.
|
2010
|
|
Erdian zati txiki bat geratzen bada, aizto batekin harrapa daiteke. Ondoren, moztu xerratan, laurdenetan edo osorik, prestakinaren arabera, eta limoi zuku pixka
|
batekin
igurtzi, ez daitezen ilundu. Gazteenek eta txikiek jaki osoak egin ditzakete.
|
|
Kobrea eta letoia gatz, ozpin eta irin nahasketa batekin distira daitezke urrakortasuna murrizteko eta trapu garbi batekin emateko. Altzairu herdoilgaitzaren kasuan, ozpinarekin eta sodio bikarbonatoarekin bustitako zapi
|
batekin
igurtzi daiteke. Xaboi naturala Imagen:
|
2011
|
|
Honela egin behar da: odolkia 5 mm-ko lodierako xerratan zatitu, irinetatik pasatu (gehiegi ez puskatzeko) eta su ertainean prestatu zartagin batean, oliba olio pixka
|
batekin
igurtzita. Poliki poliki kozinatzean, odolkiak bi aldeak ukitzen ditu, eta arroza kurruskari geratzen da.
|
2012
|
|
Krepeak egiteko modurik onena Krepeak egiteko hainbat modu daude. Oinarri krematsua prestatu ondoren, zartagin itsasgaitz batean jarri, gurin pixka
|
batekin
igurtzita. Horrela, orea egosten denean, errazago askatuko da.
|
|
Barazkiak zati handitan mozten dira urtu ez daitezen, eta haragiarekin eta hezurrarekin batera oliba olio pixka
|
batekin
igurtzi. Jarri labeko plaka batean eta sartu labean 200 °C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte.
|
|
Horretarako eskuila espezifikoak daude, baina beste edozein eskuila mota erabil daiteke. Lehenengo garbiketa kontzientziaz egin da, pieza osoak ur zorrotadaren azpian jarri eta presio pixka
|
batekin
igurtzi. Azaleko orri edo geruzak dituzten piezak ur zorrotadaren azpian garbituko dira.
|
|
Barazkiak zati handitan mozten dira urtu ez daitezen, eta, haragi eta oilasko zatituarekin batera, oliba olio pixka
|
batekin
igurtzi. Jarri labeko plaka batean eta sartu labean 200 °C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte.
|
2013
|
|
Eman umea egunean zehar hozkailu espezifikoak hortzetarako edo eman txupete hoztua hozkailuan. Hortzoia hatz garbi batekin edo koilaratxo hotz
|
batekin
igurtzi. Utzi haurrari gauzak mugitu hortzoietako eragozpenak arintzeko, baina, betiere, objektu seguruak badira, hautsi ezin direnak, eta eztarria trabatzea eragiteko. Merkatuan batzuk daude gel espezifikoak hortzeriaren eragozpenak baretzeko.
|
|
Garbitu eta zuritutako barazkiak zati handitan moztu, ez desegiteko. Haragia eta oilasko izterrak oliba olio pixka
|
batekin
igurtzi. Jarri plaka batean eta sartu labean 200ºC tan, barazkien eta haragiaren azala gorritu arte.
|
2014
|
|
Burdinazko zartaginak bezala, mimo handiz zaindu behar dira: urarekin eta xaboiarekin garbitzen dira, lehortzen dira eta oso inportantea – barruko aldearekin igurtzitzen dira olio pixka
|
batekin
igurtziz, herdoiltzea saihesteko. Gaur egun, wokik gehienak altzairu herdoilgaitzezkoak dira, eta itsaspenaren aurkako tratamenduren bat dute.
|
|
Gainera, pinaburua garbitu eta xafla mehetan zatitzen da, silpat edo labe paper berezi batez estalitako labe plaka baten gainean zabaltzen da. Oliba olioarekin, gatz eta azukre pixka
|
batekin
igurtzi, eta 200 ºC tan erre 15 minutuz. Anana erre eta pixka bat epeldu ondoren, gaina azukrearekin irabiatu eta anana zerrenda batzuk jarri hostorearen oinarrian, pastel mahukarekin botatako esne gainarekin.
|
2015
|
|
Prestatzen errazena den izokin tosta minutu batean muntatzen da: ogi xigortua gazta geruza fin
|
batekin
igurtzi (Philadelphia motakoa), izokin ketuaren xerra bat gainean jarri eta anetaz eta tipulinez apaindu. Gozagarria, freskagarria eta oso praktikoa.
|
|
Ondoren, almejak azaletik atera eta marinel saltsarekin elkartu. Bestalde, legatz solomoak prestatzen dira, kanpotik gatza bota eta oliba olio pixka
|
batekin
igurtzi direnak. Plantxan prestatzen dira, kanpotik eginak izan daitezen, baina ez barrutik (ahal bada, azala kendu).
|
|
Barruko azala ez bada nahasten, berriro sartu behar da ur irakinetan minutu batez. Atera eta sukaldeko zapi
|
batekin
igurtzi. Kozinatzean, egokia da azala kentzea eta ordu erdiz irakitea.
|
2016
|
|
librakv Txapelak adina bertsio daude, baina galletak beti egoten dira Tarta honen oinarrizko errezeta gaileta gozo biribilak (Maria galletak) eta gurin krema hautsez hautseztatzen dituena da. Esnetan, gailetak jarri, eta ardo moskatel ukitu
|
batekin
igurtzi. Gurin kremarekin eta kakaoarekin igurtzi, eta zilindro forman jarri, txokolate enborraren antzera.
|
|
Mina arintzeko, haurra hozkatzaile hotzak eman, txupetea hoztu edo hortzoietan hatzekin igurtzi edo koilaratxo
|
batekin
igurtzi.
|
|
«Konpresa hotzak edo produktu izoztuak erabiltzen direla zaindu behar da, erredurak azkar eta babes egokirik gabe eragin baititzakete (eskuoihal bat edo hesi oihal bat)», adierazi du adituak. Brandi de la Torreren hitzetan, «egokiena da olio kantitate txiki
|
batekin
igurtzita, Brandi de la Torrek dioenez», ez du aholkatzen masajeak izotzarekin edo ur izoztuan (izotzarekin), eta fisioterapeutak egiten ez baditu, ez da komeni. Beste gomendio batzuk hauek dira:
|
|
50 gramo irin, 50 gramo azukre, 100 mililitro esne, bi arrautza eta bat gorringo, bi koilarakada oliba olio, 30 gramo almendra hautsa eta legamia koilarakada bat, sagar konpotarekin nahastuko den krema bat osatu arte. Gurin pixka
|
batekin
igurtzi desmuntagarrietako moldea (24 zentimetro zabal), eta molde horretan, bota sagar krema irabiatutako osagai guztiekin. Dekoraziorako bi sagar ere zuritzen dira, erditik abiatzen dira eta bihotza kentzen zaie.
|
|
Barazkiak zati handitan ebaki, desegin ez daitezen, eta, zangoarekin batera, oliba olio pixka
|
batekin
igurtzi. Labe plaka batean jarri eta labean sartu 200 ºc tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte.
|
|
Pota labearen iturrian jarri. Oliba olio pixka
|
batekin
igurtzi eta morteroarekin margotu. Aldez aurretik berotutako labean sartu eta 180 ºc tan laberatu 90 minutuz.
|
2019
|
|
Pedalak: eskuila bat pasatu eta produktu garbigarri
|
batekin
igurtzi. Oso zikinak egoten dira, lurrarekin kontaktuan gehien ukitzen duten oinetakoen alde egiten baitute.
|
|
Zapoa amerikar erara. Kasu horretan, olio pixka
|
batekin
igurtzi. Ondoren, baratxuria eta hainbat belar usaintsu erantsi zizkioten, brandaz flamea eta tomate saltsa.
|
2020
|
|
Likido sorta hau bi aplikazio formatutan aurkezten da: bata espray formakoa, lente gainean lainoztatzen duena eta, ondoren, gamuza
|
batekin
igurtziak dituena; bestea roll on moduko bat da, eta nahikoa da kristalean aplikatzea. “Produktu hauen onena da kristalen kalitateari eusten diotela, ez baitute osagai urratzailerik formulazioan”.
|
2021
|
|
Normalean, beste elikagai batzuekin lotzen ditugu, hala nola oilaskoarekin edo arrautzarekin, baina horrelako fruta gainazalean ere egon daitezke. Horregatik, komeni da, gainera, etxera iristen garenean garbitzea, adibidez, txorrotaren azpian, azala eskuila
|
batekin
igurtziz eta ondoren lehortzea. Listeria, elikagaien segurtasuneko pizti beltza Pipitarik gabeko sandiak transgenikoak dira?
|
|
Zikina badago, garbitzeko produkturik onena lixiba da. Nahi baduzu, urarekin txikitu eta soluzio honetan bustitako zapi
|
batekin
igurtzi dezakezu. Garbitu ondoren, lehortu, goma ez apurtzeko, zapi batez lagunduta.
|
|
labetik kanpo. Belaki leun
|
batekin
igurtzi behar duzu, eta, eremu zikinagoak izanez gero, jarri nailonezko eskuila edo belaki urratzaile leun bat. Nahikoa da ur epelarekin eta ontzi garbigailuko xaboiarekin garbitzea.
|
2022
|
|
ogi zaharraren zopa haragi eta hegazti saldarekin Lehenik eta behin, garbitu eta zuritu nahi diren barazkiak zati handitan moztu, ez botatzeko. Haragia eta oilasko izterrak oliba olio pixka
|
batekin
igurtzi. Eta hori guztia labean 200 ºC tan sartu beharreko iturri batean jartzen da, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte.
|
|
: hozkailu bat eman, hozkailutik atera berri den txupete hotza hozka egin edo hortzoia hatz garbiarekin edo koilaratxo hotz
|
batekin
igurtzi. Erremedio zerrenda honi ez zaizkio gehitu behar anbar lepoko arriskutsuak ez baitiote inolako onurarik sortzen hortzei, eta haurra haiekin itota egon liteke.
|
|
adibide bat sukaldeko espartzu eta baietetan. Garbiketarako erabilgarriak direnez, pentsatu behar dugu nahikoa dela mahaitxoak eta gainak xaboi pixka
|
batekin
igurztea, dena inpoluto uzteko. Baina tresna horiek oso erabilgarriak dira erabilera txikia dutenean, orduan baitaude garbi garbi.
|
|
ura garbitu eta zapi batekin lehortu. Kétchup a Pieza txikienei (baita txanponei ere) kétchup pixka bat aplikatzen zaie, eta zapi
|
batekin
igurzten da. Ondoren, irakuzi eta lehortu egin behar da.
|
2023
|
|
Egosi ondoren, hozten utzi, egosketa saldan. Xukatuta, limoi zuku pixka
|
batekin
igurtzi, oxidatu ez daitezen. Salda krema edo zopa bat egiteko gorde daiteke.
|
|
Bestalde, aranak garbitu eta laurdenetan zatitzen ditu, erdiko hezurra kenduz. Jar itzazu labeko erretilu batean, oliba olioarekin eta gatz eta piperbeltz pitin
|
batekin
igurtzita, eta utzi 200 ºC tan 15 minutuz. Erre eta pixka bat epeldu ondoren, jarri hostopil kurruskariaren gainean, foie micuit xaflekin, fruta gorri zatitxoekin eta menda freskoko hostoekin.
|
|
Gero, gainetik ogi birrindua hautseztatu eta labe iturri batean jarri. f449 Gainera, arraina olio txorrotadatxo
|
batekin
igurtzi, eta ardoa, ur zorrotada bat eta limoi zukua bota. Hori guztia 30 minutuz laberatu behar da, 200 ºC tan.
|