2003
|
|
Errusiar kanapeak Osagaiak: Gazta terrina
|
bat
igurzteko 2 arrautza gogor Kabiar baten ordezko lata txiki bat 6 xerra moldeko ogi txigortu eta triangelutan ebakita Arrautza gogorrak eta gazta irabiagailutik pasatu eta ore oso fina lortzen da. Pasta hori ogi txigortuaren triangeluen gainean zabaltzen da eta kabiar geruza batez estaltzen da.
|
2004
|
|
zentimetro bateko lodiera izan arte. Masa piezatan moztu forma obalatuarekin, eta pixka
|
bat
igurtzitako labe plaka batean jarri. gurin pixka bat.
|
2005
|
|
Ondoren, marmelada hozten utzi eta erabiltzeko prest dago. Pastela muntatzea Pastelari forma ematen hasteko, gurina eta azukrea duten tartetarako molde baxu
|
bat
igurtzi. Orearen erdia luzatu eta moldean jarri, oinarritik eta ertzetatik.
|
2006
|
|
Orbana solidoa bada, koilara batekin arraspatu edo bildu behar da. Likidoa bada, paper xurgatzailearekin lehortzea da egokiena. Inoiz ez da orban
|
bat
igurtzi behar, alfonbra deformatzeko eta zikinkeria zabaltzeko arriskua baitago. Hobe da “zikindutako eremua leun leun eskuilatzea”, dio Unifamek.
|
|
Elektrizitate estatikoa zenbait materialek metatzen duten gehiegizko karga elektrikoaren ondorioz sortzen den energia mota bat da, normalean marruskaduraren eraginez. Eremu elektriko horiek bizi garen eguneroko errealitatearen zati dira, eta nabaritzen ditugu, esate baterako, ilea indarrez eskuilatzean edo jertse batekin boligrafo
|
bat
igurztean. Guk geuk ere elektrizitate estatikoa metatzea eragin dezakeen beste modu bat gainazal plastiko, moketa, tarima edo lauzatu baten gainean ibiltzea da.
|
2007
|
|
Desugertzailea erabat kendu eta haren ekintza neutralizatzeko, azala alkoholez bustitako altzairuzko lanilarekin garbitu behar dugu, garbitu gabeko gunerik utzi gabe. Altzariaren zaina gehiago agerian utzi nahi badugu, hortzetako eskuila
|
bat
igurtzi behar dugu zainaren noranzkoan, igurtzi gabe eta gehiegi estutu gabe, zura marratu ez dezagun. Hori gertatuko balitz, konpondu egin litzateke zurezko pastarekin, arotz buztanaren eta zerrautsaren nahasketa batekin, edo, bestela, egunkari papera, oso mehea, uretan bustia, harik eta pasta bat osatu arte.
|
2012
|
|
Erreboiloa labean egitea oso erraza da, eta emaitza ikusgarria da. Labe erretilu zabal batean erreboiloa osorik jarri eta oliba olioa eta gatz pixka
|
bat
igurtzi. Jarri azala gorantz duela, eta egin zeharkako ebakiak hezurreraino, baina ebaki gabe.
|
2015
|
|
CONSUMER EROSKI Errezeta hori egokia da maiz sobran dauden sarrera horiek aprobetxatzeko, hala nola zainzuri onduak eta hezurrik gabeko olibak. Molde angeluzuzen
|
bat
igurtzi, gurinarekin, eta ogi birrindua jarri hondoan. Irabiagailuko edalontzi batean jarri zainzuri onduak, olibak, arrautzak, esne gaina, gatza eta piperbeltza, eta txikitu guztia krema uniformea osatu arte.
|
|
Entsalada hotzei dagokienez, bai arroza bai pasta, pasta edo arroza egosia utz daiteke aurreko egunetik. Horretarako, osagai horiek xukatu eta hotz utzi behar dira, oliba olioz pixka
|
bat
igurtzi eta hozkailuan gorde eta hozkailuan gorde. Jateko unean, gainerako entsalada prestatuko da.
|
|
Baina, nondik hasi? Lehenik eta behin, objektu
|
bat
igurtzi behar da, janari heze pixka batekin, eta parkean edo etxean ezkutatu. Ezkutalekuaren jokoa etxe barruan egiten denean, hobe da jostailua kamiseta batekin edo beste jantzi zahar batekin estaltzea, etxebizitza zikintzea saihesteko.
|
2016
|
|
Lehenik eta behin, zabaldu txapata ogitxoak luzetara, bota oliba olio koilarakada bat eta igurtzi erdibitutako baratxuri ale batzuekin. Ogi bakoitzaren gainean, gazta krematsuzko koilarakada pare
|
bat
igurtzi, eta krema gaztaren gainean, tomate heldu eta zurituaren xerra pare bat, Bermeoko hegaluze trozitoak txikituta eta Santoñako antxoa batzuk xerratan jarri. Nahi den bezala zerbitzatzen da, edo, nahi izanez gero, labean berotu daiteke 200 ºC tan minutu batez, ogia egiteko.
|
|
Garbitu eta zuritu 300 gramo sagar. Bihotza kendu, xafla finetan ebaki eta limoi urarekin pixka
|
bat
igurtzi, herdoildu eta ilundu ez daitezen. Ondoren, sagar xaflak jarri behar dira pastel kremaren gainean, zirkulu zentrokideak osatuz, eta azukre pixka bat banatu sagarren gainetik.
|
2023
|
|
Igurtzi daitezkeen gaztak ohiko baliabideak izan ohi dira gosaria, hamaiketakoa, askaria edo aperitiboak egiteko. Oso lagungarriak dira, beren testuragatik, eta, beraz, ogi xerra
|
bat
igurzteko, ogitartekoak edo sandwichak egiteko edo ogia, haragia edo bestelako elikagaiak bustitzeko erabiltzen ditugu. Baina aukera osasungarriak dira?
|
|
Imagen: RitaE ✅ Solomoak atera eta olio pixka
|
bat
igurtzi. Zartagin oso bero batean bisiguari «buelta eta bira» ematen zaio, kanpotik egosita baina ez barrutik.
|
|
Zuritzeko, ur irakin gazitan sartu behar da bost minutuz. Ondoren, xukatu eta hozten utzi, oliba olio birjina estrarekin pixka
|
bat
igurtzita. Bestalde, zuritu eta moztu sagar bat xaflatan eta gorde.
|
|
iStock f346 Hasteko, aza gorria garbitu eta juliana eran moztu behar da. Zuritu ur irakin gazitan bost minutuz, xukatu eta hozten utzi, oliba olio birjina estra pixka
|
bat
igurtzita. f346 Erabiliko eta erreserbatuko diren frutak aukeratzen dira.
|