2002
|
|
Berotu esnea ontzi batean. Urtu gurina beste ontzi
|
batean
su motelean, eta, hagaxkekin eragiteari utzi gabe, bota irina, eta utzi pare bat segundoz gorritzen. Berehala, bota esne beroa pixkanaka pixkanaka, eta ez utzi mugitzen.
|
2003
|
|
Teoria horren arabera, Lurreko sute handi batek klima globalari eragin diezaioke, Aeronautikako Administrazio Nazionaleko eta Estatu Batuetako Espazioko zientzialariek azaldu zutenez. Joachim Joseph adituak esan zuenez, “bideoaren irudi batek ke zutabe luze bat erakusten du, sute batek Amazoniako oihaneko eskualde
|
batean
su hartzen duenean, egun lainotsu batean”. “Irudi horrek erakusten du keak hodeiak sutearen inguruko eremuan disipatzen dituela, eta, horri esker, Lurraren zati horretara iristen diren eguzki izpien kopurua handitu daiteke”, erantsi zuen.
|
2005
|
|
Betelanerako: Tipula, piper berdea eta baratxuria laukitxotan zatitu, eta zartagin
|
batean
su bizian frijitu. Zatitu oilasko haragia xerra txikitan, eta gehitu gatza, baratxuria, olio pixka bat eta piperrauts gozoa.
|
2009
|
|
Piezaren bat hautsita badago edo erraz irekitzen bada, bota egin behar da. Prestaketa lapiko ez oso altu batean egin behar da, edo, hobeto esanda, zartagin
|
batean
su bizian, itsaskia berehala ireki dadin. Hobe da itsaski mota hori kantitate txikian prestatzea, pilatuta ez egoteko.
|
2011
|
|
Frijitu kurruskariak. Jarri muskuiluen salda burruntzali
|
batean
sutan. Irakiten duzunean, laranja zukua eta arto irina bota, ur hotz pixka batean disolbatuta.
|
2012
|
|
Kipula, baratxuria eta jengibrea zuritu eta zati txiki txikitan moztu. Gurin pixka batekin lapiko
|
batean
su baxuan prestatu ondoren, sutatik kendu eta curry hautsa edo pasta gehitu. Garrantzitsua da nahasketa hori sutatik kanpo egitea, frijitua erre ez dadin.
|
2014
|
|
Teknika horri esker, txokolatea mantso lurruntzen da, erre gabe, bero leunari esker. Lapiko
|
batean
suarekin kontaktuan jarriz gero, segur aski txokolatea erre egingo litzateke eta zapore desatsegina emango lioke nahasteari. Urtzean, gehitu hur txigortuak eta oso zatituak, atera sutatik eta utzi epeltzen.
|
2020
|
|
Atera uretatik, igurtzi oliba olioarekin eta gorde. Salteatu kipula juliana eran moztuta, zartagin
|
batean
su ertainean eta bi koilarakada olio erabiliz. Eta, tipula bigundu ondoren, baratxuri zurituak eta xerratan moztuak gehitzen dira sasoiko perretxikoekin batera, garbiak eta juliana eran moztuak.
|
2023
|
|
Egun batez (hozkailuan) horrela utzi ondoren, haragi leunagoa eta aromatizatuagoa lortuko dugu. Ehiza larriko haragia labean marinatu eta prestatu behar da, edo, halakorik ez badu, lapiko
|
batean
su ertainean. Kozinatzeko, xukatu marinatuaren haragia eta gorritu haren gainazala su ertainean dagoen ontzi batean, olio pixka batekin.
|
|
Errezeta asko daude: haragia eta barazkiak, perretxikoak eta ganbak, barazkiak eta gazta… Egun bat edo bi lehenago egin daitezke, hozkailuan gorde saltsarekin eta berotu lapiko
|
batean
su baxuan zerbitzatu baino lehentxeago. Oso sarrera erosoa da jakiak prestatzen dituztenentzat, eta, aldi berean, plater beroak prestatzeko, eguzkitik babesteko.
|