2002
|
|
Kontsumoa hodi fluoreszente bat piztean Irudia: Douglas Stewart Gure herrialdean oso errotuta dagoen uste batek dioenez, zenbait minutuz hodi fluoreszentez argiztatutako gela
|
bat
utzi behar denean, komeni da argiak piztuta uztea, argia ematen hasteko behar den energia gehiago kontsumitzen baita konektatuta daudenean baino. Baieztapen hori faltsua da, baina ez da hala hodi fluoreszenteak itzali eta pizteak haien bizitza erabilgarria murrizten duelako.
|
2003
|
|
Horiek gidarietara lotzen dira, zortzi formako begizta bidez. Lotura horiek makal gelditu behar dute, enborra lodiago dagoenean korapilatu beharrik ez izateko. Gainera, tarte
|
bat
utzi behar da agerraldi berrietarako. Euste eraztunei dagokienez, elementu horiek asko hazten diren espezieei eusteko erabiltzen dira, hala nola lirioei eta heliotropoei, eta denborarekin alboetara makurtzeko joera dute.
|
|
Margotu izokin koloreko erlaitza eta ertz ertzaren atea, eta moztu metalezko oihala, ireki den leihora egokitzeko, atean kalatzeko zerraren laguntzaz. Finkatzeko, grapatu egin behar da barrualdetik, eta, beraz, gutxienez zentimetro gehigarri
|
bat
utzi behar da alde bakoitzean. Prozesu hori bukatutakoan, patina bat eman eta ordubetera distira aterako da.
|
|
Bestalde, garrantzitsua da kontuan hartzea leihoko orriak irristagarriak edo eraisgarriak diren. Azken kasu horretan, euskarrien eta irekiduraren goiko ertzaren artean tarte
|
bat
utzi behar da, pertsiana tolesteko eta kristalak ireki eta ixteko tokia egon dadin. Persiana tolestuak zenbat hartzen duen, horren araberakoa izango da luzera.
|
2005
|
|
Sukaldea handia bada, interesgarria izan daiteke uharte bat eraikitzea, erdian jartzeko eta sukaldeko tresnak gainean jartzeko. Lehenik eta behin, aukeratu egin behar da zein kokaleku zehatzetan instalatu nahi den meseta, kontuan hartuta tarte
|
bat
utzi behar dela bertan ibiltzeko. Uhartea egurrez eta eskaiolazko lauza batzuez eraikiko da.
|
|
Hala ere, kasu honetan ez da komeni udan loratzen diren zuhaixkak erabiltzea, intsektuak erakarri egingo baititu loreen nektarrak, eta gogaitu egingo gaitu lorategian erlaxatzen saiatzen garenean. Kontuan izan behar duzu tarte txiki
|
bat
utzi behar dela igerilekuaren eta heskaien artean, etxeko leihotik txikienen eboluzioa zaintzeko. Halaber, komeni da zuhaixken eta igerilekuaren artean tarte bat uztea, ur ondoan etzateko eta zuhaixkek ematen diguten itzala gozatzeko.
|
2006
|
|
Komeni da, halaber, kableak enbridatzea edo alboetatik pasaraztea grapaz baliatuz, halako moldez non aparatuak ez baitira istripuz itzaliko jaurtitzean. Hala ere, lasaiera txiki
|
bat
utzi behar da konexioak, batez ere monitoreenak, PUZaren mugimendu arinenera okertu ez daitezen. Hori ere kontuan hartu behar da periferikoak (teklatua, sagua eta USB bidez konektatutako beste gailu batzuk) kokatzeko orduan.
|
2008
|
|
Ibilitako hamar kilometro bakoitzeko, erabiltzaileak euro
|
bat
utzi behar du, batez beste.
|
|
Erreta ezin hobea Erremolatxa erretzeko, osorik eta azalez egon behar da, gehiegi lehortu ez dadin. Hostoak moztu eta zurtoin pixka
|
bat
utzi behar da; izan ere, oso arrasean mozten bada, zuku guztia askatzen du eta erre bitartean lehortu egin daiteke. Papillote teknika erabiliko dugu, hots, atoiak aluminiozko paperean banan banan biltzea.
|
|
Kontua da, oraintxe bertan, interesak izugarri igo direla, eta %7ra edo gehiagora iritsi direla. Hori dela eta, bide horretara bete betean jo aurretik, funtsezkoa da ordaintzeko epeak, kuoten zenbatekoa eta azken zenbatekoa kalkulatzea, kontu errealistak eginez, non nahitaez tarte
|
bat
utzi behar baita ustekabeko gastuetarako. Aurreikuspen makroekonomikoek joera negatiboa adierazten dute hiruhileko honetarako eta datorren urterako; beraz, aldi baterako lanpostuak dituztenak edo krisiaren aurrean bereziki ahulak diren sektoreetan lan egiten dutenak dira finantza betebeharrak hartzeko orduan gehien zaindu behar direnak.
|
2009
|
|
Maizterrak berme
|
bat
utzi behar dio jabeari kontratua sinatzen duten unean berean, hori derrigorrezkoa da.
|
2010
|
|
Lankideekin, nagusiekin edo bezeroekin eguneroko harremana galtzean, lan bizitzan oso erabilgarriak diren harreman profesionalak sustatzeari uzten diote. Hori saihesteko, agendan tarte
|
bat
utzi behar da gertakizun, hitzaldi edo mintegietara joateko, eta ez da galdu behar beste lankideekiko harremana. Halaber, bilera erregularrak planifikatu, erakunde profesionalekin elkartu edo klaseetara eta mintegietara joan daitezke ezagutzak eguneratzeko.
|
2011
|
|
Plater batetik bestera, zentzuzko tarte
|
bat
utzi behar da, eta haurrak guztia jan ez badu ere, hurrengoa ateratzea, baita postrea bada ere, baina xantaiarik egin gabe (postrearekin edo litxarreriekin, adibidez).
|
2012
|
|
Olioak ez dezan zirtarik bota zerbait frijitzen ari denean, arrautza azal erdi
|
bat
utzi behar da oliotan, frijitzen ari den horrekin batean (aurrez ongi ongi garbituta, jakina).
|
2013
|
|
Txahalki ragua, txibiak tintan edo barraskiloak saltsarekin, hozkailuan atseden hartuz hobetzen dira. Horregatik, gatz apur
|
bat
utzi behar da, berriro sortzen ditugunean gatz puntua gehitzeko. Elikagai zukutsuak nahi izanez gero batez ere pieza txikietan, hala nola arrain xerrak, hegaztien bularkiak edo haragi prestatuak plantxan, azkenerako gatza bota.
|
|
Errealistak izan behar dugu, gehiegizkoak badira, larritasuna bultzatzen baitute. Eta ustekabeetarako ere tarte txiki
|
bat
utzi behar da. Beren gaiengatik errazenak diren irakasgaietatik hastea, konfiantza hartuz joateko, eta asimilatuak izateko denbora gehien behar dutenak bukaerarako uztea.
|
2014
|
|
8 Etxea egunean behin aireztatu. 9 Berogailuak, braseroak edo beroa sortzeko bestelako gailuak erabiltzen badira, ate edo leiho
|
bat
utzi behar da beti irekita. 10 Berogailuen gainean ez jarri urik urez.
|
2015
|
|
Salda ontzi hermetikoetan edo bilgarri egokietan (adibidez, izotz poltsetan) ontziratu behar da, kutsadurarik ez galtzeko eta likidorik ez galtzeko eta airearekin kontaktua izateko. Salda likidoen kasuan, tarte
|
bat
utzi behar da dilatatzeko. Halaber, kontuan izan behar da kozinatutako produktu gordinak izoztea komeni dela.
|
2023
|
|
Produktuak behar bezala izozteko, ontzi hermetiko edo bilgarri egokietan ontziratzea, kutsaduretatik babesteko eta likidoak ez galtzeko eta airearekin ez ukitzeko. Likidoak izozten badira, tarte
|
bat
utzi behar da dilatatzeko. Hobe da aldi berean kontsumitzen diren errazioen bidez bereizitako produktuak izoztea.
|