2001
|
|
Sukaldean, kortxoak oso erabilgarriak dira erosketen zerrenda edo jakiak prestatzeko errezetak idazteko. Kortxoek hutsune bat egiten jakin duten gela
|
bat
sukaldea da. Arbelak eta bloc ak bezala, kortxoak ere oso erabilgarriak dira, bai amaitzen diren eta hurrengo erosketako zerrendan sartu behar diren produktuei buruzko oharrak hartzeko, bai elikagaiak prestatzeko hainbat errezeta gertu izateko.
|
2005
|
|
Sukalde bat modu higienikoan diseinatu, kudeatu eta planifikatzea da horrelako establezimenduen funtzionamendu onaren berme nagusietako bat. Horren guztiaren helburu nagusietako
|
bat
sukaldearen diseinu higienikoa lortzea da, produktu seguruak egitea bermatuko duten alderdiak bateratzeko. Hori guztia esku espezializatuen eta adituen babespean.
|
|
Hala ere, keek, tenperatura aldaketa handiek edo aire korronteek ere eragin negatiboa izan dezakete aleen garapenean. Adibidez, kaktusak kontserbatzeko leku egokienetako
|
bat
sukaldea da, lapikoen lurrunak edertzen baititu. Landare oso erresistenteen aleak eta gisatuetarako erabil ditzakeen landare batzuenak jar ditzake.
|
2006
|
|
Hamar jatetxetik seitan bazkaltiar batzuk kafetegiko bezeroen bistan zeuden; ostatuen %24tan, berriz, mahairen
|
bat
sukaldetik gertuegi zegoen.
|
2008
|
|
Adinekoen% 39 labainduta edo estropezu eginda erori ziren, sukaldeko edo bainugelako lurra bustia zegoelako, nonbaitetik jaisterakoan eskailera maila bat edo aldats bat ikusi ez zutelako, harri bat, lokatza edo belarra zapaldu zutelako, edo jaki baten azala, edo xaboi
|
bat
sukaldeko zoruan, bainugelakoan edo patioan, zola leuneko oinetakoak erabiltzeagatik edo ohean, aulkian edo besaulkian esertzen hasita.
|
|
Sukaldean gehien erabiltzen den saltsetako
|
bat
sukaldean egiten diren zukuak berreskuratuz lortzen dena da.
|
|
Lehen pausoa sasoiko jakiak aukeratzea izan daiteke, haien laborantza edo produkzioan ahalegin berezia egiten dutenak, oro har, zaporetsuagoak eta erakargarriagoak. Beste urrats
|
bat
sukaldean egiten da, ongailuak eta espeziak zentzuz eta neurriz erabiliz. Gastronomiako adituek ohartarazi dutenez, plater gozo bat egiteko, gozagarriek kontrastea edo aroma eman behar diote platerari, baina osagai nagusiaren zapore erreala ezeztatu gabe.
|
2013
|
|
Gai bat izan daiteke dekorazioa, beste
|
bat
sukaldeko errezetak, edo bidaia argazkiak...
|
|
Jatorrizko espezie mota batzuk tiradera txikien itxura dutenak dira, eta kolore desberdinetakoak izan daitezke. Beste leku
|
bat
sukaldeko suaren gainean jartzen den altzariaren beheko aldea da. Ontziak aurrerantz eta atzera edo alboetara eramateko aukera ematen duten errailen sistemak ere badaude.
|
2014
|
|
Irudia: SWIMPHOTOA Ke kanpai
|
bat
sukaldeko oinarrizko altzarien parte da. Etxe modernoetan, espazioak gero eta txikiagoak diren tokietan, etxetresna elektriko hau ezinbestekoa da sukaldean eta inguruko inguruneetan garbitasuna eta higienea mantentzeko.
|
2016
|
|
Berrikuntzetako
|
bat
sukaldean erabiltzeko teknika osasungarrien ingurukoa da.
|
|
12 «Lurra eta ura, naturaren bi funtsezko fluidoak, zaborrontzi bihurtu dira» Jacques Yves Cousteau(), esploratzaile eta ingurumen dibulgatzaile frantsesa. 13 «Baso tropikal bat onura ekonomikoak lortzeko suntsitzea Errenazimentuko pintura
|
bat
sukaldean erabiltzeko erretzea bezalakoa da» Edward O. Wilson (1929), biologo estatubatuarra, «biodibertsitatea» kontzeptuaren egilea.
|
|
Hauxe da lehentasun nagusietako bat: elikagai
|
bat
sukaldean sartzen denetik, honek bide zuzenean jarrai dezake, atzerapenik eta norabide aldaketarik gabe. Kutsadura gurutzatuak eragozten dituzten zirkuituak Zaharberritze kolektiboko establezimendu bat diseinatzean, kontuan hartu behar da lan fluxua, elikagaiak jasotzen direnetik hasi eta haien prestaketa eta eraldaketarainokoa, beti aurrerantz izan dadin, gurutzatzeko eta itzulkinak izateko aukerarik gabe.
|
2020
|
|
gehienez ere, hozkailura doan janaria kanpoan egon daiteke bi orduz, eta hilabete beroetan ordubete bakarrik. Beste akats
|
bat
sukaldean elikagaiak desizoztea da: hozkailuan egin genuke, edo, presaka bagoaz, mikrouhin labean.
|
2022
|
|
Hauek aurki ditzakegu: adibide
|
bat
sukaldeko espartzu eta baietetan. Garbiketarako erabilgarriak direnez, pentsatu behar dugu nahikoa dela mahaitxoak eta gainak xaboi pixka batekin igurztea, dena inpoluto uzteko.
|