2004
|
|
Dorbolok dio esperimentuak ez duela ekipo sofistikaturik behar, eta etxean egin daitekeela. «Kontua da pixkanaka garagardo kantitate txiki
|
bat
isurtzea likido bera izan zuen kristalezko erretilu handi baten gainean; orduan, zorrotada bat bereizten da, beste bati gainjartzen zaiona eta marrazoen sorrerari bide ematen diona». Bizitza laburra azaltzeko, ikertzaileak Rayleigh eta Rychtmeyer Meshkoven ezegonkortasunen teoriara jo zuen.
|
2007
|
|
WWF/ Adena, Greenpeace eta Ecologistas en Acción elkarteek azaldu dutenez, “2006rako bakarrik 1.400 milioi euro onartu ziren ikatzari laguntzeko, eta, gainera, doako emisio eskubideak esleitu zaizkio; beraz, ikatz nazionalarekin ekoitzitako 1.000 kilowatt/ orduko 100 euro baino gehiago kostatu zaie kontsumitzaile guztiei, eta ia 1.000 kilo isuri dituzte”. Hala ere, Industriaren arabera, eolikoak 93 euro jaso ditu 1.000 kilowatt/ orduko, “berotegi efektua eragiten duten gasen eta kutsatzaileen gramo
|
bat
isuri gabe”. Ekologistek azpimarratu dutenez, “ez daude haize energiaren primak goiko eta beheko mugen barruan jartzearen aurka, baldin eta horrek ez badakar energia zikinekin konparaziozko bidegabekeriarik, ezta prima berriak lehendik dauden instalazioetara atzeraeraginez aplikatzearen aurka ere”.
|
|
Kanila elektronikoak eskuak iturripean daudela antzematen du eta, automatikoki, ur zorrotada
|
bat
isurtzen uzten du. Sistema horren bidez, iturriak itxita egon behar du, objekturik hurbil ez badago; beraz, haren abantaila nagusia da ura aurrezten duela.
|
|
Hoditerian legamia katilu erdia sartu besterik ez dago, eta, ondoren, ozpin erdia; ondoren, hustubidea itxi eta nahasketa minutu batzuez asentatzen utzi behar da. Ondoren, ur eltze irakin
|
bat
isurtzen da hoditik. Buxadura asko konketaren eta bainuontziaren estolda zuloaren edo tapoiaren inguruan gertatzen dira.
|
2010
|
|
Hozkailua sukaldaritzaren aliatu handienetako bat da elikagaien kontserbazio tenperatura egokiak lortzeko, freskoak egongo baitira nutrizio ezaugarriak aldatu gabe. Hori dela eta, eguneroko garbiketarekin batera, batez ere likidoren
|
bat
isurtzen bada edo elikagairen bat hondatu bada, ondo garbitu behar da aldizka. Jarraibide hori betetzea elikagaien balio bizitza luzatzeko bermeetako bat da, baina ez bakarra.
|
|
Ekosistema ahul baten tenperatura gradu bat edo bi aldatzeak hondakin toxiko
|
bat
isurtzea bezainbat kalte egin dezake. Kutsadura termikoa hainbat jarduera industrialek eragiten dute, hala nola zentral termiko edo nuklearrek, edo ingurune baten eraldaketa artifizialak.
|
2011
|
|
Hozkailu barrenean likidoren
|
bat
isurtzen bada, segidan garbitu behar da.
|
2012
|
|
Karamelatzen hasten denean, laranja zukua gehitzen zaio, eta minutu bat pasatzen uzten zaio almibar lodi bat eratzen hasi arte, eta kreperaren barruan jartzen dira banan banan. Laurdenetan biltzen dira karamelua laranja zukuarekin busti dadin, eta, almibarrak irentsitakoan, laranja likore eta koñaka zorrotada txiki
|
bat
isurtzen da giro tenperaturan. Ondoren, krepeak flanbeatu egiten dira alkohola lurruntzeko eta postreari usaina emateko, eta, sugarra itzali ondoren, segundo batzuk gehiago irakiten uzten zaie, karamelatzen amaitzeko.
|
|
Janaria prestatu aurretik, etxean egosi behar da. Horretarako, ozpin zorrotada txiki
|
bat
isurtzen da ahoan. Hala, txangurrua lokartu egiten da, eta, mugikortasuna murriztean, hankak haustea eta zukuak egoste uretan galtzea eragozten da.
|
2013
|
|
«), egiazta daitekeen moduan hemen. Bideoan, aktore gazteak hartzen duen freskagarri potoak liposukzioetan erauzten den sabel barneko koipea gogorarazten duen substantzia bat du barruan. Mutikoak poz pozik dastatzen du edari azukreduna, eta, bitartean, horizta eta erdisolido
|
bat
isuri zaio ezpainen ertzetik. Iragarkiaren amaieran esaldi hau agertuko da:
|
2014
|
|
Kazola batean, gurina oliba olioarekin berotzen jarri, eta zigalen buruak eta azalak sueztitu. Falac pixka
|
bat
isurtzen da, flanbeatu egiten dena, baita ur koilarakada batzuk ere. Aparailuarekin birrindu egiten da, zukuak atera daitezen, eta bizpahiru minutuan, zigala zaporeko zukua egosten da.
|
2015
|
|
Horrek zikinkeria pilatzea saihesten du eta higiene baldintza hobeak ekartzen ditu. Gainei dagokienez, garbitu egin behar dira elikagaiak prestatzen hasi aurretik, zukuren
|
bat
isuri denean, eta haragi gordina edo arrautza gordinak manipulatu ondoren. Arreta berezia behar duten beste eremu batzuk hauek dira:
|
2016
|
|
Gailetak esnetan sartu eta errektangelu angeluzuzen batean edo tarta angeluzuzen moldean jarri, oinarri bat osatu arte. Gailetak oinarri hartuta, pastel kremaren zati
|
bat
isurtzen da, eta geruzak egiten dira: gailetak, pastel krema bat, eta gaileta geruza bat.
|
2017
|
|
Ikusmenaren aldeko apustua egin dugu, praktikotasuna baino gehiago, zenbait zopak, gisatuak eta postreak zerbitzatzea, era askotako ogietan, oso hunkigarria baita eta platereraino jan baitaiteke… literalki. Arazoa da, batzuetan, edukiaren zati
|
bat
isurtzeko arriskua dagoela, ogia produktu porotsua baita. Baina ia guztia trikimailua da.
|
2022
|
|
Baina egiten bada, garbigarria bota baino lehen, gehiegi beteta dagoena hustu egin daiteke loreontzietan. Eta produkturen
|
bat
isuri bada, kuboaren edukia erabil daiteke komunera joan behar denean, zisternaren ordez. 5 Erabat bete garbigailua eta ontzi garbigailua Garbigailua erabiltzen den bakoitzean 100 litro ur inguru gastatu daitezke; beraz, komeni da arropaz beteta egotea martxan jarri nahi denean.
|
|
Egostearen erdian, bota cava kopa bat oilaskoaren gainean, eta, erreta amaitu ondoren, atera oilasko zatiak labe plakatik. Plakatik erretako zukuak berreskuratu eta cava basito bat eta hegazti salda
|
bat
isurtzen dira. Berotu egiten da zukuak elkartzeko eta maikena pixka bat gehitzen zaio saltsa loditzeko.
|
2023
|
|
Higienea Produktu jakin batzuk eduki nahi badituzu, plastikozko ontzi txikietan joatea komeni da. Eta, ondoren, guztia plastikozko poltsa batean sartu, likidoren
|
bat
isurtzen bada ere. Salud Botikina:
|
|
Laranja zukua (edo zitriko zukua) gehitu zartaginean itsatsitako zukuak bereizteko, eta mahats zuritu eta zatituak gehitu. Ondoren, hegazti salda edo arrain salda pixka
|
bat
isurtzen da —kasuaren arabera—, eta egosi egiten da salda homogeneizatzeko, eta saltsa maikena pixka batekin (edo jakiak prestatzeko esne apur batekin, gustuaren arabera) lotzen da. Horrela, haragitarako mahats saltsa bikaina lortzen da.
|