Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 16

2001
‎Koilarakada bat irin.
‎Azala eta nerbioa garbitzen ditugu. Ondoren, bota pixka bat irin gazituarekin. Zartagin txiki eta itsasgaitz batean olio pixka bat berotu eta haragia piezaz pieza erregosi; xukatu eta gorde.
2003
‎Albondiga guztiak gorritu eta frijitu ditugun olioaren zati bat aprobetxatuz, erregosi kipula, porrua eta azenarioak, dena juliana eran txikituta (zerrenda meheak). Barazkiek kolorea hartzen dutenean, bota koilarakada bat irin eta basotxoa ardo. Su bizian egosi, eta txikitu ondoren, bota tomate zurituak eta ebakiak, bi baso ur, gatza eta piperbeltza.
2004
‎Galizian, enpanadak tradizioa eta garrantzia du sukaldaritzan, masan erabiltzen duten olioa betegarriaren sofritoaren soberakina da. Enpanadaren beste masa bat irinarekin, olioarekin, urarekin, gatzarekin eta piperrauts pixka bat.' Olio beroaren gainean irina gatzarekin eta piperrautsarekin nahastuta bota. Ondo elkartzen denean, gehitu ura.
‎Koilarakada bat gurin urtu. koñaka koilarakada bat (aukerakoa). Gatz apur bat Irina, gatza eta arrautzak nahastu. Kendu eta gehitu gurin urtua, esnea, ura, koñaka (aukerakoa) eta utzi ordubetez.
2008
‎Kipula prestatu ondoren, gehitu porru garbiak eta xerratan moztuak. Porruak frijitu ondoren, koilarakada bat irin bota, eta, egosi ondoren, bi baso ur bota eta utzi 5 minutuz egosten. Saltsa puregailutik pasatu eta albondigak gazitu.
‎Masa Koloretako pastak egiteko, arrautzen ordez espinaka, tomate edo erremolatxa purea jarri. Pasta freskoa egiteko kilo bat irin sendo (gozogintzarako ez dena), zazpi edo zortzi arrautza (tamainaren arabera) eta gatz pixka bat behar ditugu. Osaera alda dezakegu, hau da, arrautzen ordez, espinaka, tomate edo erremolatxa purea erabil dezakegu.
2009
‎Osagai hauek behar dira egiteko: kilo bat irin, litro erdi ur, bi koilarakada gatz eta 800 g gurin, margarina edo txerri gantza. Lehenengo urratsa da mahaian sumendi bat egitea irinarekin, gatzarekin eta urarekin, eta pixkanaka nahastea.
2015
‎Txigortu denean, utzi hozten eta egin sumendi bat irin horrekin.
‎Segur aski bakoitzaren gustuen araberakoa izango da. Artikulu honetan, urratsez urrats azalduko dizugu nola egin kroketa bat irinik gabe.
‎Ogi ogien sorta on bat egiteko baratxuria da osagai hauek behar dira: kilo bat irin, legamia lehor koilarakadatxo bat eta baso handi bat esne nahasiarekin, gatz apur bat, bi koilarakada oliba olio, arrautza bat eta baratxuri ale bat. Beirazko zuhaitz zabal batzuen barruan irin bi sumendi egin behar dira.
2018
‎Hanburgesako ogia egiteko: 500 g azalore ultraizoztu, 2 arrautza, katilu bat irin, 2 koilaratxo legamia, gatza, piperbeltza, intxaur muskatua, sesamo beltza, gurina eta esfera formako molde batzuk. Ilar hanburgesarentzat:
‎Ilar hanburgesarentzat: 200 g ilar ultraizoztu 200 g baba ultraizoztu, 50 g tipula zuri txiki ultraizoztu, 100 g babarrun zuri egosi, katilu bat irin, piperrauts, gatz, ziapea. Prestaketa:
2019
‎%55 inguru. Zer gertatzen da ogi bat irin integralarekin soilik egina ez dagoenean. Kasu horretan, araudiaren arabera, «X% irin integralarekin egina» aipamena sartu behar da, eta ‘X’ erabilitako irin integralaren ehunekoari dagokio.
‎Gutxiago jan behar da. Kontsumitzaileen nahasmen nagusietako bat irin zuriekin egiten zen ogi integraletan. Uztailaren 1etik aurrera, produktu horiek irin integralekin edo ale osoarekin egiten dira.
2023
‎Horretarako, irinak dituen ezpurutasunak bahetzeko eta bizkotxoa nahastera ez erortzeko, koladore handia edo bahea erabiltzea komeni da. Beste akats bat irina bat batean edo azkarregi gehitzea da. Horrek irin pilota txiki batzuk sortzen ditu, disolbatu gabe, edo pikorrak, gero disolbatu ezinik geratzen direnak, eta bizkotxoa prestatuta dagoenean agertzen dira.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia