2001
|
|
Koilarakada
|
bat
irin.
|
|
Azala eta nerbioa garbitzen ditugu. Ondoren, bota pixka
|
bat
irin gazituarekin. Zartagin txiki eta itsasgaitz batean olio pixka bat berotu eta haragia piezaz pieza erregosi; xukatu eta gorde.
|
2003
|
|
Albondiga guztiak gorritu eta frijitu ditugun olioaren zati bat aprobetxatuz, erregosi kipula, porrua eta azenarioak, dena juliana eran txikituta (zerrenda meheak). Barazkiek kolorea hartzen dutenean, bota koilarakada
|
bat
irin eta basotxoa ardo. Su bizian egosi, eta txikitu ondoren, bota tomate zurituak eta ebakiak, bi baso ur, gatza eta piperbeltza.
|
2004
|
|
Galizian, enpanadak tradizioa eta garrantzia du sukaldaritzan, masan erabiltzen duten olioa betegarriaren sofritoaren soberakina da. Enpanadaren beste masa
|
bat
irinarekin, olioarekin, urarekin, gatzarekin eta piperrauts pixka bat.' Olio beroaren gainean irina gatzarekin eta piperrautsarekin nahastuta bota. Ondo elkartzen denean, gehitu ura.
|
|
Koilarakada bat gurin urtu. koñaka koilarakada bat (aukerakoa). Gatz apur
|
bat
Irina, gatza eta arrautzak nahastu. Kendu eta gehitu gurin urtua, esnea, ura, koñaka (aukerakoa) eta utzi ordubetez.
|
2008
|
|
Kipula prestatu ondoren, gehitu porru garbiak eta xerratan moztuak. Porruak frijitu ondoren, koilarakada
|
bat
irin bota, eta, egosi ondoren, bi baso ur bota eta utzi 5 minutuz egosten. Saltsa puregailutik pasatu eta albondigak gazitu.
|
|
Masa Koloretako pastak egiteko, arrautzen ordez espinaka, tomate edo erremolatxa purea jarri. Pasta freskoa egiteko kilo
|
bat
irin sendo (gozogintzarako ez dena), zazpi edo zortzi arrautza (tamainaren arabera) eta gatz pixka bat behar ditugu. Osaera alda dezakegu, hau da, arrautzen ordez, espinaka, tomate edo erremolatxa purea erabil dezakegu.
|
2009
|
|
Osagai hauek behar dira egiteko: kilo
|
bat
irin, litro erdi ur, bi koilarakada gatz eta 800 g gurin, margarina edo txerri gantza. Lehenengo urratsa da mahaian sumendi bat egitea irinarekin, gatzarekin eta urarekin, eta pixkanaka nahastea.
|
2015
|
|
Txigortu denean, utzi hozten eta egin sumendi
|
bat
irin horrekin.
|
|
Segur aski bakoitzaren gustuen araberakoa izango da. Artikulu honetan, urratsez urrats azalduko dizugu nola egin kroketa
|
bat
irinik gabe.
|
|
Ogi ogien sorta on bat egiteko baratxuria da osagai hauek behar dira: kilo
|
bat
irin, legamia lehor koilarakadatxo bat eta baso handi bat esne nahasiarekin, gatz apur bat, bi koilarakada oliba olio, arrautza bat eta baratxuri ale bat. Beirazko zuhaitz zabal batzuen barruan irin bi sumendi egin behar dira.
|
2018
|
|
Hanburgesako ogia egiteko: 500 g azalore ultraizoztu, 2 arrautza, katilu
|
bat
irin, 2 koilaratxo legamia, gatza, piperbeltza, intxaur muskatua, sesamo beltza, gurina eta esfera formako molde batzuk. Ilar hanburgesarentzat:
|
|
Ilar hanburgesarentzat: 200 g ilar ultraizoztu 200 g baba ultraizoztu, 50 g tipula zuri txiki ultraizoztu, 100 g babarrun zuri egosi, katilu
|
bat
irin, piperrauts, gatz, ziapea. Prestaketa:
|
2019
|
|
%55 inguru. Zer gertatzen da ogi
|
bat
irin integralarekin soilik egina ez dagoenean. Kasu horretan, araudiaren arabera, «X% irin integralarekin egina» aipamena sartu behar da, eta ‘X’ erabilitako irin integralaren ehunekoari dagokio.
|
|
Gutxiago jan behar da. Kontsumitzaileen nahasmen nagusietako
|
bat
irin zuriekin egiten zen ogi integraletan. Uztailaren 1etik aurrera, produktu horiek irin integralekin edo ale osoarekin egiten dira.
|
2023
|
|
Horretarako, irinak dituen ezpurutasunak bahetzeko eta bizkotxoa nahastera ez erortzeko, koladore handia edo bahea erabiltzea komeni da. Beste akats
|
bat
irina bat batean edo azkarregi gehitzea da. Horrek irin pilota txiki batzuk sortzen ditu, disolbatu gabe, edo pikorrak, gero disolbatu ezinik geratzen direnak, eta bizkotxoa prestatuta dagoenean agertzen dira.
|