Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 19

2002
‎Txingarretan. Egosten ari garela, barazki mamitsuak erabil ditzakegu, hala nola berenjenak, kalabazina, azenarioa, patata edo beste tuberkulu batzuk, tipula, piperrak, perretxikoak, txanpinoiak… Seitan plater baten goarnizio perfektua dira, baina platera barazkien tamaina bereko zatietan moztua izan daiteke, eta brotxetaren beste osagai bat izan daiteke. Txingarren eta kearen eraginez oso gozoak diren brotxetak direnez, zapore handiko saltsak erabil daitezke, eta horietan baratxuria eta espeziak sar daitezke.
2005
‎Belgikako sukaldaritzak leku garrantzitsua lortu du onenen artean nazioarteko sukaldeak; izan ere, Belgika da gehien duen herrialdea Michelin gida gastronomiko ezaguneko izarrak. Ohiko zenbait plater Belgikako sukaldaritza frantsesaren antzekoa da, baina platerak ditu kalitate handiko tipikoak. Horien artean “waterzooi” nabarmendu behar da.
‎Lumarik gabe, pieza batek 150 gramo inguruko pisua hartzen duenez, mahaikide bakoitzeko bi galeperrak gutxi gorabehera kalkulatu behar dira, dituzten hondakinak. Galeper haragia da kaloria gutxien dituenetako bat, txikiagoa delako gantz edukia, baina plateraren azken kaloriak hauen mende daude: aplikatzen zaion sukaldaritza prestaketa, ohikoa baita saltsa kalorikoekin lagunduta.
‎Pasta ere egon da, tailarinak, eta jakina, Mutsumik prestaturiko arraina. Gordinik dago, bai, baina platera apainduz jarri dituen saltsa bietan busti eta gozo gozo sartu zaie. Egia esan, platerak saltsekin apaintzeko estiloan, igartzen da Mutsumik Euskal Herrian emandako denbora.
2007
‎ALAIN: (OFF) Mundu zaharreko onena hartu, (ON) baina platerak garbigailura. Oreka ezin hobea da hori.
2010
‎Dena den, eragin zehatzak baino, ikastolak unean uneko pedagogia teknikei eta berrikuntzei zabalik egotea izan zen garrantzitsua. Eredu berriak bereganatzeko gosea, baina plater (eredu) bakar batera mugatu gabe. Pedagogikoki, hori izan baitzen 60ko hamarkadako ikastolen ezaugarria:
baina plateren batean edo
2011
‎Argindar gastuaren% 2 egiten du, baina platerak eskuz ur beroarekin garbitzea baino merkeagoa da, baldin eta garbigailuentzat eman ditugun aholku berei jarraitzen badiegu.
‎Jakiak prestatzean, sardexka batekin zulatuko dira, egosten edo frijitzen ari direnean lehortu ez daitezen. Lekale eltze baten osagai egokia dira, eta zapore handia ematen diote, baina plateraren energia eta koipe balioa ere handitzen dute. Aparteko plater batean zerbitza daitezke, goarnizio gisa, edo sarrerako plater gisa gorde, aza zatitxo egosi eta salteatuekin, egositako barazkiekin.
2012
baina platerak iraun dirau.
2013
‎Hori hainbat baliabideren bidez lor daiteke. Baxerak mota askotakoak izan daitezke, baina plater zurien jokoa ezin hobea da horretarako. Banakako mahai zapiek eta mahai zentroek emango dute kolorea.
2015
‎Agian ez duzu erabat ulertuko sukaldariak esan nahi duena, kontzeptua, baina plater goxo bat jaten ariko zara eta gozatzeko modua izango duzu.
2016
‎Galdetu diogu ea egokia iruditzen zaion QRaren sistema menuetarako: " Plater bakoitzeko ezin jarriko duzu QR bat ondoan, baina plater aukera guztiekin zerrenda bat eginda zergatik ez erabili sistema hau. Izan daiteke".
‎Ez dakit konturatu zaren baina plater horietako bat, teorian badakizu norentzat den?
2018
‎Gatza entsaladan bezala: gramo gutxi dira, baina plater osoaren zaporea baldintzatzen dute. Lehenengo irudiak bi eszenario posible ditu:
2020
‎Horietako batek ere ez zituen txorizoarekin eta hirugiharrarekin jan, noski: lekaleek ez dute gizentzen, baina plater baten azken kaloria ekarpenean eragin zuzena duena haren akonpainamendua da. Irudia:
‎Onena bazkaltzera joatea izango zela pentsatu genuen, eta bazkalondoan joango ginela Vicenziren margolanak gordeta zeuden tokira. Jatetxe batera eramango ninduela uste nuen, ez dakit zergatik, agian nire laguntza horrela eskertu nahi izango zidala uste nuelako, baina plater bakarreko otordua egin genuen toki arrunt batean, hirian batera eta bestera lasai bazkaltzeko astirik gabe ibiltzen diren askok egiten duten antzera.
2022
‎Batez ere, arrainak eta lapiko janak prestatzen aritzen da Kanpezuko Arrea! jatetxean, baina plater berrien taldeko parte ere bada eta abangoardiako teknikak lantzen dihardu.
2023
‎Aholku bat: hegazti beteak egingo baditugu, baina plater merkeago eta errazago bat ateratzea nahi badugu (prestatzeko denbora gehiegi ez pasatzeko), zati bat bakarrik bete dezakegu bularkiak edo izterrak izan, erreta eta banaka aurkeztuta: errazago egingo da prestatzea, aurkeztea eta, gainera, merkea izango da.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia