2011
|
|
|
Ezin
dugu ahaztu gaur egun familia asko gizarte eta hezkuntza errealitate oso desberdinak dituzten herrialdeetatik datozela; beraz, gure herrialdeko hezkuntza errealitatean kokatu behar dugu familia, eta eskura dauden baliabide eta zerbitzuen berri eman behar diogu. Behar izanez gero, osasun zerbitzuekin, gizarte zerbitzuekin eta abarrekin koordinatu dugu.
|
2012
|
|
Tratamendu horiek, ordea, medikuek baino ezin dituzte eman; estetizistek ez dute horretarako baimenik.
|
Ezin
dugu ahaztu ekipamendu bat erostean inbertsio bat egiten ari garela, eta inbertitutako dirua lana egiteko dela; kasu honetan, ez gara ari inbertitutako diru guztiari etekina ateratzen, argi pultsatuaren aukera batzuk ezin baitira estetikan erabili.
|
|
|
Ezin
ditugu ahaztu bakoitzak taldeko gainerakoen inguruan duen pertzepzioak, esaterako, lan eremuaren ingurukoa, eragindako oztopoak.
|
|
|
Ezin
dugu ahaztu zenbaitetan ez dutela janari jakin batzuk jan nahiko, eta garai batzuetan jateko gogo gutxiago izango dutela. Hezitzaileek tolerantziaz tratatu dituzte egoera horiek.
|
2013
|
|
Herrien izenak.
|
Ezin
dugu ahaztu mapan herrien izenak jartzea. Alferrik adieraziko dugu erromatar aurri bat edo arabiar gaztelu bat dagoela, haren kokalekuaren izena jartzen ez badugu.
|
2014
|
|
|
Ezin
dugu ahaztu zer nahi dugun, baina malguak izan behar dugu.
|
2017
|
|
Beste batzuek, aldiz, bat baino gehiago, bezeroak berak aukera dezan.
|
Ezin
dugu ahaztu aukeraketaren gaineko azken hitza bezeroak daukala beti. Kontrol galderak:
|
|
Komenigarria da, ahal dela, diseinatzailea bera ere egotea fase honen gainean, ziurtatzearren azken emaitza bat datorrela jatorrizko ideiarekin.
|
Ezin
dugu ahaztu, azkenean, diseinatzailearen beraren prestigioa ere jokoan dagoela eta inplementazio desegoki batek diseinu osoa zaputz dezakeela. Kontrol galderak:
|
|
|
Ezin
dugu ahaztu, gure kasuan, diseinua helburu argi batekin egiten dugula, inprimatzeko helburuarekin, alegia. Horrek diseinuaren hainbat ezaugarri baldintzatuko ditu; horregatik da garrantzitsua inprimatzeko prozesua bera ezagutzea.
|
|
ABS, ESP, ASR?
|
Ezin
dugu ahaztu oinarrizko beste elementu batzuk ere badirela horietatik zenbait teknikoak dira eta, zalantzarik gabe, funtsezkoak direla: gure inguruan gertatzen dena ikusteko aukera ematen digutenak eta gu ere ikusgai egiten gaituztenak:
|
|
Horrenbestez, lehenik eta behin, euren produktuekin lantzeko aukera eskaini diguten enpresei eman nahiko nizkieke eskerrak, hain zuzen, teknologiak errealitate bilakatuta eta domotikaren eta immotikaren bertuteak mamituta eskura ipini baitizkigute katalogo batean; horien artean, arreta berezia merezi dute Simon, Schneider Electric, Delta Dore, TCA, Weinzierl eta Ingenium etxeek, euren produktu zorroarekin lan eta probak egiteko aukera eskaintzeagatik.
|
Ezin
ditugu ahaztu, aldi berean, testu hau prestatzen nola edo hala lagundu duten beste etxe asko eta asko ere; biziki eskertzen dut haien laguntza.
|
|
Horrenbestez, lehenik eta behin, euren produktuekin lantzeko aukera eskaini diguten enpresei eman nahiko nizkieke eskerrak, hain zuzen, teknologiak errealitate bilakatuta eta domotikaren eta immotikaren bertuteak mamituta eskura ipini baitizkigute katalogo batean; horien artean, arreta berezia merezi dute Simon, Schneider Electric, Delta Dore, TCA, Weinzierl eta Ingenium etxeek, euren produktu zorroarekin lan eta probak egiteko aukera eskaintzeagatik.
|
Ezin
ditugu ahaztu, aldi berean, testu hau prestatzen nola edo hala lagundu duten beste etxe asko eta asko ere; biziki eskertzen dut haien laguntza.
|
|
Aladroc (bokarta) izeneko arrain txikiak ere oso preziatuak dira, eta hainbat eratara prestatzen dira, erreta, frijituta, tipulaz, arbendol saltsan eta laranja erara, besteak beste.
|
Ezin
ditugu ahaztu gatzunetan jartzen dituzten arrainak, hala nola Cubako sardinak, mojama (atun gatzartua), tronca (atun solomoarekin egindako mojama) eta sorra (atun mendrezkarekin egindakoa).
|
|
gazpatxoa Mantxa erara, tortas de cenceña izeneko hartzitu gabeko opilez eta ehiza hegaztiz egiten dena; eskabetxean jartzen den galeper erregosia; tojunto gisatua, untxi edo behi haragiz eta barazkiz egina; morteruelo izenekoa, txerri gibelez eta ogiz prestatzen dena.
|
Ezin
dugu ahaztu Guadalajaran egiten den ahuntz errea.
|
|
|
Ezin
ditugu ahaztu Pas haranean egiten den quesada pasiega izeneko pastela, Soba haraneko sobaoak edo Unquerako gorbatak. Esan beharra dago horiek nazioarteko azkenburukoak bihurtu direla.
|
|
|
Ezin
ditugu ahaztu La Escalako antxoak kontserban, oso ezagunak Espainia osoan.
|