2011
|
|
Hutsetik sortu ote dira.
|
Euskal
sukaldaritza berriaren ametsa gauzatu baino lehen, zein zen argazkia. Hauxe, ziurrenik, baldin eta inork argazkirik egin bazuen familiako albumean gordetzeko besterik ez bazen:
|
|
Euskara ez da lan tresna ez da kultur tresna ez da sukalde handietako hizkuntza, eta ez da sukaldariak mutuak direlako.Basque Culinary Centerrek zer egingo duen ikusteke dago. Ikasketa programazioan ageri dira Sukaldaritza kultura
|
Euskal
sukaldaritza Sukaldaritzaren soziologia eta historia izeneko ikasgaiak, eta, agian, horietako bateren batean hau guztia ere irakatsiko da, eta beharbada klaseak euskaraz izango dira. Igual, Culinary Centerrek euskal sukaldaritzaren inguruan eraiki den konstrukto kultural eta politiko horrek sakrifikatu dituen bi osagarriak, emakumea eta euskara, berreskuratzeko eta zor zaien lekua emateko xedea ere izatea.
|
2012
|
|
|
Euskal
sukaldaritzari buruzko tailerra egin du Basque Culinary Centerreko irakasle Alberto Cuestak Palestinan. Bi egun iraun ditu tailerrak, eta Jerusalemgo puntako zazpi sukaldarik parte hartu dute, ia gehienek bertako jatetxe eta hotel garrantzitsuenetan egiten dute lan?.
|
|
Bi egun iraun ditu tailerrak, eta Jerusalemgo puntako zazpi sukaldarik parte hartu dute, ia gehienek bertako jatetxe eta hotel garrantzitsuenetan egiten dute lan?.
|
Euskal
sukaldaritza tradizionalaz gain, abangoardiako joerak ere landu dituzte. Ahmad Ashayer, Nabil Aho, Suliman Arnaoute, Odeh Abu Al Hawa, Victor Glogar, Haig Hagogian eta Moran Broza izan dira tailerrean parte hartu duten sukaldariak.
|
2013
|
|
Azken finean, prekarietateari, lan baldintza kaxkarrei eta gero eta okerrago egoteari zelofan bat jartzen diote, eta karamelua balitz bezala saltzen digute berez bat dena.
|
Euskal
sukaldaritzako izarren gehiegizko ospea eta batzuek horren inguruan muntatutako negozioa ere kritikatzen du nobelak. Gehiegikeria guztiekin azkenean nazkatu egiten zara.
|
2015
|
|
Sukaldean aritzen da lanean, bezeroei harrera egiten die, eta jatetxearen martxa eramaten du.
|
Euskal
sukaldaritza tradizionala egiten dute Iribarren, baina gaur egungo joerei muzin egin gabe. Getaria kostaldeko herria izanik, arraina da haien plater nagusia; parrilan mota guztietako arrainak prestatzen dituzte.
|
2021
|
|
Sukaldaria eta sukaldarien irakaslea izan zen, eta bere izen bereko eskola ere sortu zuen, Donostian.
|
Euskal
sukaldaritza berriaren sortzaileetako bat izan zen, eta haren lankideek diote «maisuen maisu» izan zela.
|
|
Hango eltze eta lapiko artean ikasi zuten gerora sukaldaritzaren munduan oso ezagunak egingo ziren hainbat lagunek —besteak beste, Pedro Subijanak, Karlos Argiñanok eta Ramon Rotetak—; eta hango su eta labeen beroan egosi zen
|
Euskal
sukaldaritza berria deituko zutenaren hazia ere. Mugimendu hori osatzen zuten sukaldarien jatetxeak sormenerako leku bilakatu ziren 1970eko hamarkadan, eta leku garrantzitsua izan zuen Irizarrek Oiartzunen irekitako Gurutze Berri jatetxeak ere.
|
|
' Luis Irizar. Maestro de maestros' liburuak
|
Euskal
Sukaldaritza Berriaren sortzaile dekanoaren bizipenak eta irakaspenak jasotzen ditu. Haren ikasle eta miresle izandakoen babesean aurkeztu dute.
|
|
Gainera, solasaldi luze bakoitzeko haren upategiko ardo botilaren bat ematen zidan opari», esan du Agirrek.
|
Euskal
Sukaldaritza Berriaren sortzaile dekanoaren bizipenak eta irakaspenak jasotzen ditu liburuak, eta asteazkenean aurkeztu zuten Irungo (Gipuzkoa) Singular jatetxean, Irizarren ikasle izandako Iñigo Lavadoren etxean, hain zuzen, maisuaren eskuetatik igarotako beste hainbat ikasle eta goi mailako euskal sukaldariren babesean.
|