Emaitzak: 10
2016 | ||
Plater batzuek izen biziki deigarria zuten, ohi bezala. | Euskal sukaldaritza berriaren parte garrantzitsua ari zen bihurtzen bere literatura, baita eguneko menuetan ere. –Arroz basatia barazkitxoekin? | |
Baina hori ez zen oztopoa Xabierrentzat. | Euskal sukaldaritza tradizionala gustatzen zitzaion. Ez zuen inoiz azaldu beste sukalde batzuk probatzeko joera handirik. | |
2017 | ||
Mendi ibilaldirik ez da egiten bukaeran hamaiketakorik ez badago, eta alderdi politikoen egoitzetan ere jatetxeak jarri behar izan dituzte, bezeroak erakartzeko. 70eko hamarkadaren erdi aldera Juan Mari Arzakek eta beste hamarren bat sukaldarik | Euskal Sukaldaritza Berria martxan jarri zutenean oinarri sendoa zuten, tradizio aberatsa?, jarraitu nuen. | |
2021 | ||
Gastronomian, antzera. Euskal sukaldariak ez lirateke direna izango, ez balute denen artean | Euskal Sukaldaritza Berria deiturikoa sortu. Kooperatibismora kondenatuta gaudela ez dut esango, baina ez didazue ukatuko euskaldun amishok modu kooperatiboan hobeto funtzionatzen dugula, ezta? | |
| Euskal sukaldaritzak ezaugarri zehatz batzuk ditu, hemengoak direla esan daitezkeenak: " Euskal sukaldaritzaren ezaugarriak hainbat dira eta ezaugarri horiek guztiek egiten dute berezi. | |
Euskal sukaldaritzak ezaugarri zehatz batzuk ditu, hemengoak direla esan daitezkeenak: " | Euskal sukaldaritzaren ezaugarriak hainbat dira eta ezaugarri horiek guztiek egiten dute berezi. Alde batetik, erabiltzen dituen produktuak. | |
Bigarren ezaugarritzat, saltsak aipatuko nituzke. | Euskal sukaldaritzaren ezaugarriak eta balioak nire aita Juan Mari Arzakengandik jaso ditut eta aitak esandakoaren arabera, euskal sukaldaritzaren bereizgarriak diren saltsak lau dira: saltsa gorria edo piper txorizeroarekin egindakoa, saltsa bizkaitarra ere esaten zaiona, pil pil saltsa edo saltsa zuria, saltsa berdea edo perrexilarekin prestatzen dena, eta txibi tintarekin egindako saltsa beltza. | |
| Euskal Sukaldaritza Berriak ere izango zuen eraginik, ordea. " Noski, 60ko hamarkadan mugimendu berri bat sortzen da, euskal gastronomiaren zabalkunderako eta transmisiorako berebiziko garrantzia izan zuena. | |
Ezin dugu itxita gelditu, beldurrak hartuta. | Euskal sukaldaritza mundu osoan da ezaguna, eta ezaguna da bere bikaintasunagatik eta zapore unibertsala eskaintzen duelako. Munduko kultura askori gustatzen zaio hemengo zaporea. | |
| Euskal sukaldaritza balioa edota artea ote den, edo turismoak bere mesedetan maneiatu nahi duen ondarea... " Nire ahizpa Marta Arzak arte historialaria da eta berak laguntzen digu artearekin eta gastronomiarekin zerikusia duten gaiekin. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
euskal | 10 (0,07) |
Lehen forma
Euskal | 10 (0,07) |
Argitaratzailea
ELKAR | 10 (0,07) |
Konbinazioak (2 lema)
euskal sukaldaritza | 10 (0,07) |
Konbinazioak (3 lema)
euskal sukaldaritza ezaugarri | 3 (0,02) |
euskal sukaldaritza berri | 2 (0,01) |
euskal sukaldaritza Berria | 2 (0,01) |
euskal sukaldaritza balio | 1 (0,01) |
euskal sukaldaritza mundu | 1 (0,01) |
euskal sukaldaritza tradizional | 1 (0,01) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |