2017
|
|
|
Euskal
Sagardoa jatorri deitura duten lehen botoilak merkaturatu dituzte
|
|
|
Euskal
Sagardoa jatorri deitura berria aurkeztu dute. Jatorri deitura duten botoila guziek bi ezaugarri komun dituzte.
|
2021
|
|
Iazkoa, sagar urte eskasa izan da. "
|
Euskal
Sagardoa jatorri deituran 2019ko uztan bost milioi eta erdi kilo bilduak izan ziren, 2020ko uztan bi milioi pasa kilo sagar bildu dira. Horren ondorioz, 1.200.000 litro Euskal Sagardo ekoiztu dira, aitzineko urtekoaren hirutik bat.
|
|
" Euskal Sagardoa jatorri deituran 2019ko uztan bost milioi eta erdi kilo bilduak izan ziren, 2020ko uztan bi milioi pasa kilo sagar bildu dira. Horren ondorioz, 1.200.000 litro
|
Euskal
Sagardo ekoiztu dira, aitzineko urtekoaren hirutik bat. Sagar kopuru horrekin, 1,2 milioi litro sagardo ekoiztu dira Euskal Sagardoaren baitan, iazkoaren herena.
|
|
Horren ondorioz, 1.200.000 litro Euskal Sagardo ekoiztu dira, aitzineko urtekoaren hirutik bat. Sagar kopuru horrekin, 1,2 milioi litro sagardo ekoiztu dira
|
Euskal
Sagardoaren baitan, iazkoaren herena. Euskal Sagardoak Gipuzkoa, Bizkaia eta Gaur egun Arabako 48 sagardotegi biltzen ditu eta 248 sagargileren sagarra erabiltzen da.
|
|
Sagar kopuru horrekin, 1,2 milioi litro sagardo ekoiztu dira Euskal Sagardoaren baitan, iazkoaren herena.
|
Euskal
Sagardoak Gipuzkoa, Bizkaia eta Gaur egun Arabako 48 sagardotegi biltzen ditu eta 248 sagargileren sagarra erabiltzen da. Oraingo dekretuak indarrean jarraitzen duen artean, sei pertsonako taldeak osatuko dira gehienez eta sagardotegiak 20.00etan hetsiko dituzte.
|
2022
|
|
Lekuko sagarrarekin egin sagardo ekoizpena urtez urte handitzen doa eta
|
Euskal
Sagardoa Jatorri deituraren zigiluarekin aurten 3,5 milioi litro egitea lortu dute, inoizko kopururik handiena iaz baino hiru aldiz gehiago, guzira 5 milioi kilo sagar bildu baitira Jatorri Deiturako 250 sagastietan. Euskal Sagardoak gaur egun Gipuzkoa, Bizkaia eta Arabako 49 sagardotegi biltzen ditu eta 250 sagar egile.
|
|
Lekuko sagarrarekin egin sagardo ekoizpena urtez urte handitzen doa eta Euskal Sagardoa Jatorri deituraren zigiluarekin aurten 3,5 milioi litro egitea lortu dute, inoizko kopururik handiena iaz baino hiru aldiz gehiago, guzira 5 milioi kilo sagar bildu baitira Jatorri Deiturako 250 sagastietan.
|
Euskal
Sagardoak gaur egun Gipuzkoa, Bizkaia eta Arabako 49 sagardotegi biltzen ditu eta 250 sagar egile.
|
2023
|
|
Sagardotegietara itzuli baten egiteko sasoia abiatua da, Herriaren irakurleetan ere hain segur. "
|
Euskal
Sagardoa" apelazioaren pean ari diren ekoizleek txotx denboraldia" Bertako plazerra da sagardoa" lema pean abiatu berri dute. Unai Agirre egiturako koordinatzailearekin hitz egin dugu.
|
|
"
|
Euskal
Sagardoa" apelazioaren sortzea
|
|
|
Euskal
Sagardoa 2016an sortu zen, geroztik lan handia egin da, sagastien eta sagarnoaren kalitateari begira, merkatua garatuz joan da. Urte anitzetako lana izan da, erakunde publikoek, sagar ekoizleek eta sagardotegiek elkarlanean osatu dutena.
|
|
Urte anitzetako lana izan da, erakunde publikoek, sagar ekoizleek eta sagardotegiek elkarlanean osatu dutena. "
|
Euskal
Sagardoa" apelazioaren pean ekoiztu sagarnoak bi ezaugarri nagusi ditu: %100 bertako sagarrarekin egina da eta kalitatebermea zaindua du.
|
|
Bereziki Hego Euskal Herriko hiru probintzietan da sargarnoa ekoiztua, Unai Agirrek erraiten zaukun Gipuzkoan dela gehienik hedatua. "
|
Euskal
Sagardoa" apelazioaren pean ekoiztua den sagarnoa, kalitatea urtez urte hobetzera joan da, berretsiz sagarrak Euskal Herrikoak izaitea.
|
|
"
|
Euskal
Sagardoa" pean ekoiztu edariak, 115 sagarrondo mota onartzen ditu, 500 bat hektareatan ekoiztuak dira, azken 5 urte hauetan 100 hektarea berri landatu dira. Euskal Autonomia Erkidegoan 250 sagaregile dira eta 48 sagarno ekoizle, horietan 42 gipuzkoarrak dira (Bizkaian 4 eta Araban 2).
|
|
Gaur egun, Euskal Herrian sagardoarentzat 1.000 sagar mota baino gehiago daudela kalkulatzen da. "
|
Euskal
Sagardoa" apelazioak, 115 sagar barietate ditu homologatuak, 24 dira gehien erabiltzen direnak. Sagarnotegi bakoitzak, etxeko sagarnoak ekoizteko, dozena bat sagar barietate erabiltzen ditu.
|
|
HAZI Fundazioak prozesu osoa zaintzen du, sagastitik... botilara arte. "
|
Euskal
Sagardoa" marka pean merkaturatzeko, analisi organoleptiko eta fisiko kimikoak gainditu behar ditu, Fraisoro laborategian egiten dira. Fraisoro da sagardoen azterketa organoleptikoa egiteko akreditazioa duen lehen laborategia.
|
|
|
Euskal
sagarnoa ezagutarazi
|