2019
|
|
Gipuzkoako Sagardogileen Elkarteko 40 kideek 75 produktutik gora ekoizten dituzte: sagardo naturalak, apardunak, ekologikoak, kriantzak, muztio naturala, bereziak eta
|
Euskal
Sagardoa Jatorri Deitura, besteak beste.
|
2020
|
|
Botilako
|
Euskal
Sagardo uzta berria dastatzeko aukera izango da bai sagardotegietan, eta baita jatetxeetan, tabernetan eta elkarteetan ere.
|
|
Ez dira sagardotegi guztiak izango ateak irekiko dituztenak, txotx garaian bakarrik irekitzen duten askok 2020ko sagardotegi denboraldia bukatutzat eman baitute, baina beste askok bai irekiko dituzte uda garaiari helduz. Botilako
|
Euskal
Sagardoa izango da protagonista kasu askotan, jendeak kapsula eta sagartxo gorri eta doratuko uzta berriko sagardoak punturik onenean dastatzeko aukera izango du.
|
|
Sagardogileek emango dituzte uzta berriko sagardoaren ezaugarriak eta kontsumitzaileek
|
Euskal
Sagardoa etxera eramateko aukera ere izango dute. Horrez gain, taberna, jatetxe eta elkarte gastronomikoak ere ari dira ateak irekitzen, eta bertan ere Euskal Sagardoa dastatu eta gozatzeko aukera izango dute sagardozaleek.
|
|
Sagardogileek emango dituzte uzta berriko sagardoaren ezaugarriak eta kontsumitzaileek Euskal Sagardoa etxera eramateko aukera ere izango dute. Horrez gain, taberna, jatetxe eta elkarte gastronomikoak ere ari dira ateak irekitzen, eta bertan ere
|
Euskal
Sagardoa dastatu eta gozatzeko aukera izango dute sagardozaleek.
|
|
Sagardotegi bakoitzak erabakiko du ireki hala ez eta bakoitzak bere neurrira egokituko du hemendik aurrerako eskaintza, protokoloak eskatzen dituen arau guztiak errespetatuta. Hori aurrera eraman ahal izateko joan den ostiralean, maiatzak 22an, sektoreak formazio ikastaro trinko bat egin zuen ateak berriro irekitzeko protokoloaren inguruan eta
|
Euskal
Sagardoak eskaini litzakeen aukeren inguruan. Bertan 55 sagardotegik hartu zuten parte eta kontuan hartu beharreko puntu nagusiak aztertzeko aukera izan zuten. Ikastaroa Hazi Fundazioa eta Euskal Sagardoa Jatorri Deituraren (www.euskalsagardoa.eus) bidez antolatu zen eta bertan Iñaki De La Armada adituak orain arteko protokoloa azaldu zuen, Olatz Mitxelenak (Sagardoa Route) sagardotegien protokolo espezifikoa azaldu zuen eta Unai Agirrek (Euskal Sagardoa) Jatorri Deiturak eskaintzen dituen aukeren eta proposamenen berri eman zuen.
|
|
Hori aurrera eraman ahal izateko joan den ostiralean, maiatzak 22an, sektoreak formazio ikastaro trinko bat egin zuen ateak berriro irekitzeko protokoloaren inguruan eta Euskal Sagardoak eskaini litzakeen aukeren inguruan. Bertan 55 sagardotegik hartu zuten parte eta kontuan hartu beharreko puntu nagusiak aztertzeko aukera izan zuten. Ikastaroa Hazi Fundazioa eta Euskal Sagardoa Jatorri Deituraren (www.euskalsagardoa.eus) bidez antolatu zen eta bertan Iñaki De La Armada adituak orain arteko protokoloa azaldu zuen, Olatz Mitxelenak (Sagardoa Route) sagardotegien protokolo espezifikoa azaldu zuen eta Unai Agirrek(
|
Euskal
Sagardoa) Jatorri Deiturak eskaintzen dituen aukeren eta proposamenen berri eman zuen.
|
|
|
Euskal
Sagardoak eta sektoreak uzta berria aurkezteko prentsaurrekoa eskainiko du ekainaren 11n, eta bertan sagardoaren ezaugarriez gain, sagardotegien irekieraren nondik norakoak aurkeztuko dira, azken hilabeteotako balorazioa eta sektoreak hartutako erabaki, neurri eta helburuak.
|
|
Hori aurrera eraman ahal izateko joan den ostiralean, maiatzak 22an, sektoreak formazio ikastaro trinko bat egin zuen ateak berriro irekitzeko protokoloaren inguruan eta Euskal Sagardoak eskaini litzakeen aukeren inguruan. Bertan 55 sagardotegik hartu zuten parte eta kontuan hartu beharreko puntu nagusiak aztertzeko aukera izan zuten. Ikastaroa Hazi Fundazioa eta
|
Euskal
Sagardoa Jatorri Deituraren (www.euskalsagardoa.eus) bidez antolatu zen eta bertan Iñaki De La Armada adituak orain arteko protokoloa azaldu zuen, Olatz Mitxelenak (Sagardoa Route) sagardotegien protokolo espezifikoa azaldu zuen eta Unai Agirrek (Euskal Sagardoa) Jatorri Deiturak eskaintzen dituen aukeren eta proposamenen berri eman zuen.
|
|
Natura ingurunea, espazio zabalak, eta zerbitzuaren egokitzea dira egun sagardotegiek eskaintzen dituzten aukera nagusiak: zerbitzua eserita izango da,
|
Euskal
Sagardoa botilan kontsumituko da hein handi batean eta txotxa egiteko aukera ere izango da kasuren batzutan, baina betiere oso puntualki eta talde txikitan.
|
2021
|
|
Aurtengoan 1.200.000 litro sagardo ekoiztu dira
|
Euskal
Sagardoa Jatorri Deiturapean, eta horretarako 2 milioi kilo sagar pasatxo erabili dira.
|
|
Zenbait datu ere eman dituzte aurkezpenean.
|
Euskal
Sagardoa Jatorri Deiturapean 1.200.000 litro sagardo ekoiztu dira 2020ko uztan, orotara 2 milioi kilo pasatxo sagar erabili direlarik; 2019ko uztan, berriz, 5 milioi eta erdi kilo sagar bildu ziren. Hiru autonomia erkidegoenak elkartuz gero, 8 milioi kilo pasatxo sagar erabili dira.
|