2001
|
|
|
Egoera
onean dauden produktuak aukeratu eta behar bezala maneiatzea, funtsezkoak
|
2004
|
|
|
Egoera
onean dagoen ibilgailua seguruagoa da eta %10 gutxiago kutsatzen du
|
2005
|
|
Argiztapen sistemak ezaugarri erabakigarria du errepidea gutxi ikusten den egun hauetan.
|
Egoera
onean egoteak, mantentzeak eta ordezko piezek egun lehor eta eguzkitsu batean igaro ez diren zorigaitzak salba diezazkigukete. Funtsezkoa da kristalak garbitzea, batez ere haizetakoa eta garbiak (berriak, ahal dela) egoera onean egotea, eta espatula eta alkohola izatea, izotzaren biktima izan diren kristalak karrakatzeko.
|
|
Azken mende erdian bezala ingurumenaren degradazioarekin jarraituz gero, ez da inoiz erabili ahal izango pobreei biziraupenaz haraindi bultzada emango dien garapen ekonomikorako, txostenean esaten da.
|
Egoera
onean dagoen ingurumenak nutrizio eta osasun hobea ematen die familiei, bai eta aberastasuna metatzen hasteko aukerak ere. Horrela hasten da “pobreziatik irteteko bidaia”, azpimarratu dute lanean.
|
2008
|
|
Hegaztiaren haragia gainerakoetatik isolatuta egon behar da, kutsadura gurutzatuak saihesteko.
|
Egoera
onean dagoen haragiak gainazal leuna, trinkoa eta elastikoa du, hezetasun pixka bat du eta ez da iluntasunik edo pardeamendurik agertzen. Arreta berezia jarri behar da erraiekin eta haragi xehatu eta hanburgesekin, ukipen azalera eta manipulazio maila handiagoa dutelako eta kutsatzeko arriskua handitzen dutelako.
|
|
|
Egoera
onean dauden pneumatikoak, segurtasun bermea
|
2009
|
|
Oso garrantzitsua da kaskoa erabiltzea, batez ere umeengan, eta, hain zuzen ere, botak ondo itxita eta lotuta dituztela ziurtatzea, orkatilako bihurrikeriak saihesteko.
|
Egoera
onean dagoen material egokia edukitzea da SETRADEko adituen gomendioetako beste bat, ondo araututako finkatzeekin. Azala iragazki egokiekin babestu behar da, eta UVA izpien pantailadun betaurrekoak erabili, azala eta korneak erre ez daitezen.
|
|
Baina, gainera, horren mende dago merkaturatu ahal izatea, pitzatutako tomate bat merkatutik kanpo geratzen baita.
|
Egoera
onean dagoen elikagai batek irudi egokia izateaz gain, kalitatea eta ezaugarri organoleptikoak mantentzen ditu, hala nola zaporea edo aroma, baina itxura funtsezkoa da. Pitzadurak elikagaien etsaiak dira.
|
2010
|
|
Oskola hesi naturala da, eta bakterioak barrura sartzea eragozten du.
|
Egoera
onean dagoen oskola egoera ezin hobean dagoen arrautza baten sinonimoa da. Aldiz, hausturak edo oso zikinak dituen oskolak adierazten du barrualdea egoera txarrean dagoela.
|
|
Lehenik eta behin, gauzak sailkatu eta lekuz aldatu nahi ez den guztia bota behar da.
|
Egoera
onean daudenak (arropa, liburu batzuk edo altzari batzuk) eman edo saldu egin daitezke. Oso antzinako etxetresna elektrikoak, edo jada ongi funtzionatzen ez dutenak, hiri guztietako gune garbietan bota daitezke.
|
|
Hegaztiaren haragia gainerakoetatik isolatuta egon behar da, kutsadura gurutzaturik gerta ez dadin.
|
Egoera
onean dagoen haragiak gainazal leuna, trinkoa eta elastikoa du, hezea dago eta ez du iluntasunik edo eremu parekaturik. Kontuz ibili behar da erraiekin eta haragi xehatuarekin (ukipen azalera handiagoa):
|
2011
|
|
Metatzean, uzta bildu eta barazkiak zimeldu ondoren, nitritoak sortzen dira.
|
Egoera
onean dauden landare ehun freskoetako nitrito kontzentrazioak txikiak dira, baina handitu egiten dira uzta bildu ondoren, nitratoak murriztuz eta ur edukia murriztuz. Nitratoa berez ez da toxikoa, baina haren ondoriozko substantziek, nitritoak esaterako, ondorio kaltegarriak eragin ditzakete osasunean.
|
|
Instalaziorako diru-laguntzarik ez badago, 10 urte barru hasierako inbertsioa amortizatu egingo da.
|
Egoera
onean dauden eguzki plakek 20 edo 25 urte inguru irauten dutenez, energia berriztagarri hori egokia izan daiteke. Herritarrak Estatuko edo Autonomia Erkidegoko laguntzak jaso baditu kolektoreak jartzea; baliteke inbertsioa bost edo zazpi urtean amortizatzea.
|
|
Haragia eta eratorriak:
|
Egoera
onean dagoen haragi batek gainazal leuna, trinkoa eta elastikoa du, heze samar dago eta bertan ez da iluntasunik edo eremu parekaturik agertzen. Esneko arkumearen haragia zuria da, nakar kolorekoa edo arrosa argia, eta koipea, zuria, argizariarena bezalakoa.
|
2012
|
|
Hona hemen horietako batzuk:
|
Egoera
onean dauden eta etiketa egokia duten arrautzak erabili. Arrautzak hozkailuan gorde.
|
|
Zarata txikiko pneumatikoak sustatzeko, Europako araudiak beste marka bat ere badu, belarriak dituen gurpil bat erakusten duena zarata maila 68 dezibeliotik beherakoa bada (C1 klasea, autoak), 69 dezibeliotik beherakoa bada (C2 klasea, garraio arineko ibilgailuak) edo 70 dezibeliotik beherakoa c3 mota, garraio astuneko ibilgailuak). Pneumatikoak hobetzeko aholkuak
|
Egoera
onean dagoen ibilgailu baten pneumatikoak ez lirateke aldatu behar, nahiz eta berriak eraginkorragoak izan. Gastu ekonomiko nabarmenaz gain, saihestu beharreko materialak eta hondakinak kontsumitzen dira.
|
2013
|
|
|
Egoera
onean dauden liburuak, irakurtzera gonbidatzen dituztenak Irudia: Bruno Cordioli Etxe batean liburuak egoteak irakurketarako etengabeko gonbita dakar.
|
2014
|
|
oso elikagai onak zentzumenezkoa ontziratutako produktuena; deskonposizio prozesuetan askatzen diren konposatu lurrunkorrenak identifikatzea; eta eredu matematikoak garatzea, sentsoreak igortzen duen seinalea eta elikagaiaren kalitate egoera erlazionatzeko.
|
Egoera
onean dauden ontziak Ikerkuntzaren bidez, halaber, elikagaien ontzien osotasuna egiaztatu nahi izan da, karbono dioxidoaren kontzentrazioen bidez, hau da, mikrobioen aurkako osagai gisa elikagaiak ontziratzeko erabiltzen den gasaren bidez. Ontziratzeko modu horri esker, elikagai baten bizitza erabilgarria luzatu egin daiteke, propietate organoleptikoak aldatu gabe.... Sentsorearen bidez, azkar eta zehatz egiazta daiteke karbono dioxidoaren kontzentrazioa egokia den barruan.
|
|
Gehienetan haurrek eta emakumeek ura garraiatzeko gastatzen duten denbora eskoletan egotetik edo produkzio jarduerak egitetik kentzen da.
|
Egoera
onean dagoen ur faltak eragindako gaixotasunen aurkako borrokak, halaber, ahalegin ekonomiko handia eragiten du, eta, askotan, ezin dituzte herrialde horiek beren gain hartu. Pobrezia hidrikoa Espainian Espainian, uraren kalitatea eta hornidura publikoa bermatuta daude, Fernando Morcillo Ur eta Saneamendurako Espainiako Elkarteko (AEAS) zuzendari nagusiak nabarmentzen duen moduan.
|
2015
|
|
Etxetresna elektriko, pneumatiko edo etxebizitzetan gero eta ohikoagoa da letren eta koloreen etiketatzea, produktu baten eraginkortasun energetikoa ezagutzeko. 3 Elikagaiak alferrik galtzea saihestea
|
Egoera
onean dauden 179 kilo elikagai alferrik galtzen dira urtean, eta botatzen diren kontsumorako egokiak diren produktuen% 50 ere hondakin bihurtzen dira elikadura katean, Europako iturrien arabera. Ahal den neurrian, elikagaiak xahutzea saihestu edo murrizten badugu, murriztu egiten da ingurumen inpaktua, eta, bide batez, dirua aurrezten da.
|
2016
|
|
Arduradunek ez lukete eragozpenik jarri behar, beti jan baitaiteke beste edozein produkturekin batera. 2 Jatetxetik sobran dagoen janaria eramatea
|
Egoera
onean dauden 179 kilo elikagai alferrik galtzen dira pertsonako Giza kontsumorako munduko elikagaien ekoizpenaren herena galdu edo baztertu egiten da Nazio Batuen arabera; Europako Parlamentuak, berriz, kalkulatzen du egoera onean dauden 179 kilo elikagai galtzen direla pertsonako, eta horrek kostu ekonomikoak eta ingurumen kostuak eragiten dituela. Jatetxean uzten den janaria zaborretara botako dute.
|
|
Espezie bat jangarria den jakiteko modu bakarra segurtasun osoz identifikatzea da.
|
Egoera
onean dauden ale gazteak bakarrik biltzea gomendatzen da. Ezinbestekoa da saskia, bi arrazoirengatik:
|
|
Haragia Okela da jai hauetan gehien errepikatzen den beste produktuetako bat.
|
Egoera
onean dagoen haragi batek gainazal leuna, trinkoa eta sendoa du, heze samarra. Proteina ugariko elikagaia da eta ur asko du, eta horrek bakterio kutsadurari eragin diezaioke (Salmonella, Listeria eta E. coli).
|
|
Gabonetan, zaharretik alde egiten dugu, berri guztia sartzen uzteko eta hasten den urtea jasotzeko.
|
Egoera
onean badago, ez bota eta behar dutenei pentsatzeko unea da. Dirua, jostailuak, arropa eta janaria ematea ekitaldi solidario bat da, egun hauetan eta urte osoan egin daitekeena.
|
2017
|
|
Arriskuak saihesteko arau batzuk betetzen badira, izotz izotz puskak ez dira osasunarentzat bereziki arriskutsuak.
|
Egoera
onean daudela zehazten lagun dezake, baldin eta argiak, usaingabeak eta zaporegabeak badira. Manipulatzaileek pintzak edo koilarak bezalako tresnak erabiliko dituzte, ez dituzte eskuekin ukituko eta ontzi garbietan gordeko dituzte.
|
|
Helburua da elikagaien segurtasunaren arloan gizarte erakundeak prestatu eta aholkatuko dituztenentzako gidoia izatea. Janari gutxiago botatzeko modu bat
|
Egoera
onean dauden elikagaien kopuruak kezkagarriak dira. FAOren 2011ko datuen arabera, urtero 1.300 milioi tona elikagai egoki botatzen edo botatzen direla kalkulatzen da.
|
2018
|
|
Ez du baldintza zorrotzik behar kontserbazioa.
|
Egoera
onean egoteko hilabete, ontzi itxi batean gordetzea gomendatzen da eta hezetasunetik babestuta. Freskoa.
|
2023
|
|
Neguko kalabazak, osorik dauden bitartean, ezin hobeto kontserbatzen dira, azala babesten baitute.
|
Egoera
onean egon daitezke hilabeteak. Ireki ondoren, komeni da hozkailuan gordetzea edo mamia kubo edo xerratan moztea eta izozkailuan sartzea.
|