2001
|
|
Gainera, inguruko herrietako mutil batzuk ez ezik, Asturiaseko bat ere badoa oriotarren txalupan.
|
Beste
ontzi batean errumaniarrak ere badabiltza. Orain ehun urteko bandera hura soinean ator txuria eta buruan txapela zutela eskuratu zuten.
|
|
Espeziek ukitu bero, gozo eta sakona ematen diote nahasketari.
|
Beste
ontzi batean, gainerako osagai lehorrak botatzen dira kilo bat petalo usaintsu eta 50 gramo usain belar, eta haien gainean botatzen da esentzia, espezia eta finkatzaileen nahastea. Osagai guztiak berriro nahasten dira, osoan homogeneoki bana daitezen.
|
2002
|
|
Aldi berean, ur beroko ontzi herdoilgaitz bat presta daiteke.
|
Beste
ontzi batean 500 mililitro ur epel bota eta dekoloratzailea bertan disolbatuko da. Era berean, nahasketa hori ur beroarekin botako da ontzian.
|
2007
|
|
Txukun eta berdin berdin moztutako azenario zatitxo errektangularrak atera ditu platertxo batean.
|
Beste
ontzi batean, olio, limoi, gatz, pipermin eta oreganoarekin egindako maneatze horixka. Ardo kopa bete dio Pär i.
|
2009
|
|
|
Beste
ontzi batekin talka egin edo horren abordatzea gauzatzeagatik ontziari edo zamari eragindako kaltea, gertakizun horiek ezustekoak eta saihestezinak direnean.
|
2010
|
|
|
Beste
ontzi bat
|
|
|
Beste
ontzi batean, esne gaina eta 150 g azukre, eskuz edo makina baten laguntzaz, guztiz harrotu arte bizi bizi nahastuko ditugu. Aurreko marrubi krema esne gain arrotua dugun hontzi honetara poliki poliki gehituko dugu, aldi berean nahasteari utzi gabe.
|
2011
|
|
Kokotxak saltsa berdean prestatzeko, bota olioa eta gehitu baratxuria arrain hotzarekin eta, berotzen hasten denean, kendu sutatik.
|
Beste
ontzi batean, gazitu eta olio horretan frijitu, buelta eta bira egiten duten kokotxak irineztatu. Ondoren, estali kokotxak arrain saldarekin (fumet), eta utzi irakiten ondo prestatu eta saltsa lodituta egon arte (segundo batzuk).
|
2012
|
|
Xehetasun interesgarri bat bero eremu batetik gertu egitea da (adibidez, Maria bainu epela), osagaiak dauden lokatza epeltzeko.
|
Beste
ontzi batean zuringoak elur puntuan irabiatu, ehundura sendoa lortu arte (buelta emanez gero, barreñotik ez iraultzeko adina). Aurreko nahastearekin ez bezala, garrantzitsua da zuringoak berora ez hurbiltzea.
|
2013
|
|
|
Beste
ontzi batean, nahasi arto irina, azukrea eta lehendik gordetako esne apurra, eta irabiatu dena hagaxkaz, pikor guztiak desegin arte. Gehitu gorringoak eta arrautza, eta irabiatu, nahasketa homogeneizatu arte (gutxi irabiatu behar dugu, arrautzak kolorea galtzen baitu bestela).
|
|
|
Beste
ontzi batean, nahasi azukrea arto irinarekin, eta urtu, lehen gorde dugunaren laguntzarekin.
|
|
|
Beste
ontzi batean, nahasi gorringoak azukrearekin.
|
|
|
Beste
ontzi batean, harrotu zuringoak elur puntura iritsi arte, eta gehitu 250 g azukre.
|
|
|
Beste
ontzi batean, nahasi arrautzak azukre hautsarekin, eta irabiatu emultsionatu arte.
|
|
Sutatik aterata, gehitu gelatina.
|
Beste
ontzi batean, emultsionatu gorringoak. Gehitu cava nahastea gorringoei, pasteurizatu dadin.
|
|
|
Beste
ontzi batean, emultsionatu gorringoak, eta utzi gerorako.
|
|
|
Beste
ontzi batean, 100 gramo azukre eta ur pixka bat erabiliz, egin hari puntu eskaseko almibar bat, eta urtu hantxe gelatina orriak (aldez aurretik beratzen edukitakoak).
|
|
Elkartu arrautzak eta azukrea, eta emultsionatu.
|
Beste
ontzi batean, nahasi esne gaina eta esnea, jarri sutan, eta, behin irakin egiten duenean, utzi epeltzen, gero erabiltzeko.
|
|
Gehitu kakao hautsa, eta nahasi hagaxkaz.
|
Beste
ontzi batean, harrotu zuringoak elur puntura heldu arte, gehitu azukrea, eta segi irabiatzen. Elur puntuan dauden zuringo horiek gehitu gozo gozo eta pixkanaka pixkanaka pastel kremari.
|
|
|
Beste
ontzi batean, irakin 400 gramo esne gain 1,125 kg azukrerekin batera, hari puntura iristen den arte (115º C).
|
|
|
Beste
ontzi batean, nahasi 400 g azukre gainerako 100 g zuringorekin, eta indarrez irabiatu irabiagailu hagaxkadunarekin, krema leun bat eduki arte.
|
2014
|
|
Disolbatzaileak dauzkaten ontziek etiketatuta egon behar dute.
|
Beste
ontzi batera aldatuz gero, identifika ezazu ontzi hori. Ez erabili ur botilarik edo elikagai produktuen botilarik.
|
2015
|
|
Txokolatea zatitu eta Maria bainuan urtu, gurinarekin batera.
|
Beste
ontzi batean arrautzak irabiatu eta azukrearekin nahasten dira (irabiagailu baten laguntzaz egiten bada, errazagoa izango da). Ehundura homogeneoa lortutakoan, pixkanaka txokolatearen eta gurin urtuaren nahastea gehitzen da.
|
|
Txokolatea zatitu eta Maria bainura urtu gurinarekin batera.
|
Beste
ontzi batean, arrautzak irabiatu eta azukrearekin nahastu, hagatxoekin irabiagailu elektriko batekin, bolumena apur bat igo dadin. Ukitu homogeneoa lortu ondoren, txokolate eta gurin urtuen nahasketa gehitzen dugu pixkanaka pixkanaka.
|
2016
|
|
|
Beste
ontzi bat.
|
|
|
Beste
ontzi bat.
|
|
|
Beste
ontzi bat zegoela esan zenien. Zuregatik atera dira, ezta?
|
2018
|
|
Txokolatea zatitu eta Maria bainura urtu gurinarekin batera.
|
Beste
ontzi batean, arrautzak irabiatu eta azukrearekin nahastu, hagatxoekin irabiagailu elektriko batekin, bolumena apur bat igo dadin. Ukitu homogeneoa lortu ondoren, txokolate eta gurin urtuen nahasketa gehitzen dugu pixkanaka pixkanaka.
|
|
|
Beste
ontzi bateko sotoan, urte asko lehenago, Olivier gaiz  ki ari da pasatzen, hirurogei urte lehenago elkartasuna adieraziko balio bezala komediante torturatuari. Petatearekin batera eta bestera dabil, bastoirik gabe egiten du balantza, galtzen du oreka.
|
2020
|
|
«Txalupa bati motorra kendu zioten, eta bost orduz egon ziren itsasoan noraezean, porturatu ezinda».
|
Beste
ontzi batean, berriz, iheslariek txalupa irauli zuten kostazainak gerturatzen ikusi zituztenean, eta adingabe bat itota hil zen.
|
|
irina, bikarbonatoa, kanela hautsa...
|
Beste
ontzi batean nahasi osagarri likidoak: oliba olioa, ziropa, arrautzak eta barazki frutak.
|
2022
|
|
librakv 250 g fondant txokolate puskatu behar dira eta Maria bainuan urtu, 175 g gurinarekin batera.
|
Beste
ontzi batean hiru arrautza irabiatu eta 150 gramo azukre bota, hagaxkak dituen irabiagailu elektriko batekin, bolumena pixka bat igotzeko. Ehundura homogeneoa lortutakoan, txokolatearen eta gurin urtuaren nahastea gehitzen da pixkanaka.
|