Emaitzak: 8
2001 | ||
Espeziek ukitu bero, gozo eta sakona ematen diote nahasketari. | Beste ontzi batean, gainerako osagai lehorrak botatzen dira kilo bat petalo usaintsu eta 50 gramo usain belar, eta haien gainean botatzen da esentzia, espezia eta finkatzaileen nahastea. Osagai guztiak berriro nahasten dira, osoan homogeneoki bana daitezen. | |
2002 | ||
Aldi berean, ur beroko ontzi herdoilgaitz bat presta daiteke. | Beste ontzi batean 500 mililitro ur epel bota eta dekoloratzailea bertan disolbatuko da. Era berean, nahasketa hori ur beroarekin botako da ontzian. | |
2011 | ||
Kokotxak saltsa berdean prestatzeko, bota olioa eta gehitu baratxuria arrain hotzarekin eta, berotzen hasten denean, kendu sutatik. | Beste ontzi batean, gazitu eta olio horretan frijitu, buelta eta bira egiten duten kokotxak irineztatu. Ondoren, estali kokotxak arrain saldarekin (fumet), eta utzi irakiten ondo prestatu eta saltsa lodituta egon arte (segundo batzuk). | |
2012 | ||
Xehetasun interesgarri bat bero eremu batetik gertu egitea da (adibidez, Maria bainu epela), osagaiak dauden lokatza epeltzeko. | Beste ontzi batean zuringoak elur puntuan irabiatu, ehundura sendoa lortu arte (buelta emanez gero, barreƱotik ez iraultzeko adina). Aurreko nahastearekin ez bezala, garrantzitsua da zuringoak berora ez hurbiltzea. | |
2015 | ||
Txokolatea zatitu eta Maria bainuan urtu, gurinarekin batera. | Beste ontzi batean arrautzak irabiatu eta azukrearekin nahasten dira (irabiagailu baten laguntzaz egiten bada, errazagoa izango da). Ehundura homogeneoa lortutakoan, pixkanaka txokolatearen eta gurin urtuaren nahastea gehitzen da. | |
Txokolatea zatitu eta Maria bainura urtu gurinarekin batera. | Beste ontzi batean, arrautzak irabiatu eta azukrearekin nahastu, hagatxoekin irabiagailu elektriko batekin, bolumena apur bat igo dadin. Ukitu homogeneoa lortu ondoren, txokolate eta gurin urtuen nahasketa gehitzen dugu pixkanaka pixkanaka. | |
2018 | ||
Txokolatea zatitu eta Maria bainura urtu gurinarekin batera. | Beste ontzi batean, arrautzak irabiatu eta azukrearekin nahastu, hagatxoekin irabiagailu elektriko batekin, bolumena apur bat igo dadin. Ukitu homogeneoa lortu ondoren, txokolate eta gurin urtuen nahasketa gehitzen dugu pixkanaka pixkanaka. | |
2022 | ||
librakv 250 g fondant txokolate puskatu behar dira eta Maria bainuan urtu, 175 g gurinarekin batera. | Beste ontzi batean hiru arrautza irabiatu eta 150 gramo azukre bota, hagaxkak dituen irabiagailu elektriko batekin, bolumena pixka bat igotzeko. Ehundura homogeneoa lortutakoan, txokolatearen eta gurin urtuaren nahastea gehitzen da pixkanaka. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
beste | 8 (0,05) |
Lehen forma
Beste | 8 (0,05) |
Argitaratzailea
Consumer | 8 (0,05) |
Konbinazioak (2 lema)
beste ontzi | 8 (0,05) |
Konbinazioak (3 lema)
beste ontzi bat | 8 (0,05) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |