Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 32

2001
‎Barazki gordin eta kontserbak, ontzia irekita (iragazi beste ontzi batera): 4 egun
‎Egokia da eratzen den uretan aberatsak diren generoetarako (txipiroiak) Maria bainuan egostea: Janaria beste ontzi batean dagoen ontzi batean prestatzen da, ur irakinarekin. Moldeak egiteko erabiltzen da, egostea mantsotzeko eta ez erretzeko.
2002
‎Elikagaiak bere ezaugarri organoleptiko guztiak (aroma, testura, zaporea…), higienikoak eta nutrizionalak kontserbatzeko batez besteko orientagarria honako hau izan daiteke: ELIKAGAI MOTA KONTSERBAZIO DENBORA ZENBATETSIA Arrain freskoa (garbia eta tapatua) eta haragi txikitua (tapatua) 2 egun Haragi eta arrain egosiak 2 egun Esne irekia, etxeko azkenburukoak, barazki egosiak 3 egun Ongi kontserbatutako haragi gordina (garbia eta tapatua) 4 egun Barazki gordinak eta kontserba irekiak (jatorrizko ontzia lata bada, beste ontzi batera aldatu) 4 aste Arrautza freskoak 2 aste Esnekiak eta iraungitze data duten beste batzuk Fabrikatzaileak ontzian adierazten duena Esteka interesgarriak: revista.consumer.es:Elikagaien kontserbazioa revista.consumer.es:Elikagaien ondoriozko toxiinfekzioak
‎Berotu esnea ontzi batean. Urtu gurina beste ontzi batean su motelean, eta, hagaxkekin eragiteari utzi gabe, bota irina, eta utzi pare bat segundoz gorritzen. Berehala, bota esne beroa pixkanaka pixkanaka, eta ez utzi mugitzen.
‎Bien bitartean, petrolio ontzia hego mendebalderantz atoian eramaten zuten atzo, helmugari buruzko erabaki baten zain. Armadorea oraindik upeltegietan gordetzen duen erregaia beste ontzi batera eramatearen aldekoa da, talde ekologisten laguntzarekin. Atzoko arratsaldeko azken orduan, Prestige kostatik 102 miliara zegoen.
‎68 lagun hil ziren azken gurutzaontzian, eta enpresak joan den astean erabaki zuen “Amsterdam” zerbitzuz kanpo jartzea Evergladesko portuan, Miamiko iparraldean, desinfektatzeko. Gainera, joan den astean “Statedam” eko 12 bidaiari, Holland Amerikako beste ontzi bat, gaixotu ziren gutxienez, baina azken hori Kaliforniako San Diego portuan dago. Eta enpresako beste gurutzaontzi bat, “Ryndam” izenekoa, Alaskan zehar bidaiak egiten dituena, desinfektatu egin behar izan zuten uztailean, 395 pertsonak birusarekin bat egin ondoren.
2003
‎Distantzia horren salbuespen bakarra izurdeek brankan ontziak “abenturaz” ibiltzeko duten gustua da, baina nabigatzen jarraitu ahal izango bada, norabidea eta abiadura mantendu dira. 500 metroko erradio horren barruan, aisialdiko jarduerak egiten dituzten ontziek sonarra eta zunda itzali dituzte; ezin izango dute inoiz atzera egin, larrialdi egoeran edo beste ontzi batekin edo zetazeo batekin talka egitea saihesteko izan ezik, eta ezin izango dute animalia horien inguruan zirkuluan ibili. Gainera, debekatuta dago barruan janariak, edariak, zaborrak botatzea; zetazeoen taldea bereizi edo sakabanatzea eta heldu baten eta haren umearen artean jartzea; zarata handiak edo zaratatsuak sortzea eta urpean soinuak ateratzea, haiek erakarri edo urruntzeko.
2004
‎Harrezkero, “Tricolor” ontzia hondoratuta dago munduko itsas zirkulazioaren dentsitate handiena duen zonetako batean, 35 metroko sakoneran eta hondakinak ia itsas azalera iristen diren lekuan. Hori dela eta, beste ontzi batek ere talka egingo du haiekin, eremua balizatu arren. Aurreko udaberrian eta udan, Combinatie Berging Tricolor partzuergoak bederatzi ataletan ebaki zuen ontziaren kroskoa, eta horietatik bost eta 900 auto inguru ateratzea lortu zuen, baina eguraldi txarra zela eta, bertan behera geratu zen eragiketa.
‎Lorategi bat prestatzeko lurzati txiki bat izan ezin duten landareen maitaleek aukera dute etxe barruan landareak landatzeko toki txiki bat izateko. Ohiko lorontzi, lorontzi, lorontzi edo ontzien ordez arrainontzi bat, botila bat, poto bat edo beirazko beste ontzi bat jarri behar dute. Horietan landu ahal izanen dira kanpoko faktoreekiko erresistentzia txikiena duten aleak, hala nola, aire, ke edo giroko hautsa.
‎Landare batek behar duen ur kopurua bikoiztuta eman denean, aukera asko daude aleak kalte konponezinak jasateko. Hori gerta ez dadin, azkar jardun behar da, eta landarea neurri handiagoko beste ontzi batera eraman. Bertan substratu lehorra gehitu da gainazal osoa betetzeko, eta lur berri horrek xurgatuko du, hain zuzen ere, sustrai lurrak eta jatorrizko substratuak duen gehiegizko ura.
2006
‎ketua, urdaiazpiko iberikoa, barazki krema, etab. Kasu horretan lehenik eta behin, osagaiak kokotegirako erabiltzen dira, eta, ondoren, arrautza gaineratu. Molde bakoitza aluminiozko paperez estaltzen da eta, era berean, laberako egokia den beste ontzi batean jartzen da, komunera Maria. Sartu labean 180 °C an 5 minutuz.
2007
‎Hormari itxura horretako akabera emateko, beharrezkoa da: ...natural eta txigortuak nahasiko ditugu) –brotxa biribil bat – espatula bat –ur lainoztagailua, dekorazio prozesuan ilunegi geratu den eremu baten kolorea argitzeko) – ale xeheko lixa –berniz akrilikoa edo argizari koloregabea azken emaitza babesteko Lehenengo masilla ondo nahastu behar dugu urarekin, pikorrik gabeko pasta lortu arte, eta gauza bera egin latexarekin, baina beste ontzi batean. Bi nahasteak tamaina handiagoko ontzi batean elkartuko ditugu, nahasteko.
2008
‎Ondoren, arandoiak sutatik kentzen dira. Ur berotik atera eta beste ontzi batean sartzen dira, ur hotzarekin, freskatzeko, 10 minutuz. Freskatu ondoren, xukatu eta, ondoren, zain guztiak, koipe zatiak eta geratzen diren larruak ateratzen dira, erabat garbi geratu arte.
2009
‎Hobe da itsaski mota hori kantitate txikian prestatzea, pilatuta ez egoteko. Oskolak irekitzen direnean, beste ontzi batean jarri, eta ondoren kontsumitzeko edo saltsa batekin bukatzeko jarri. Lurrunetan egosi ondoren, beroarekin ireki ez diren piezak bota.
2011
‎Horren gainean urre koloreko solomoak muntatu eta kaba murriztuz saltatzen dira. Egiteko, ontze batean erreketako zukuak berreskuratu, eta beste ontzi bat gehitu, azukre pixka bat eta gatz pixka bat gehitu. Iragazi eta berriro ligatu, gurin dado bat gehituta.
‎Hasi aurretik, eta arrautzaren azala ukitzen den bakoitzean, eskuak garbitu behar dira. Arrautzak ez dira inoiz jarri behar maionesa jartzen den ontziaren ertzean; horretarako bakarrik den beste ontzi bat erabiltzea komeni da. Saltsa prestatu ondoren, berehala hartu edo kontsumitu arte hoztu behar da, nahiz eta denbora laburrean kontsumitu.
2013
‎Erosoagoa izan dadin, ontzi horiek helduleku handiak eta erosoak dituzte, eta horiei esker eutsi eta altxatu egin daitezke erre gabe, nahiz eta edukia oso beroa egon. Katilu oso txiki batzuk prestatuta daude, beste ontzi batean (teontzi batean edo antzekoren batean) prestatutako infusioak zerbitzatzeko. Te arabiarrez osatutako ontzi eta joko tipikoak dira talde honetako kideak.
‎Jakiak usain txarra edo itxura txarra badu. Potoa ireki ondoren, barruko elikagai guztia kontsumitzen ez bada, erabat hustu eta gainerakoa beste ontzi batean gorde. Ireki ondoren, ez da inoiz laten barruan egon behar.
‎Hobe da saltsa irabiatu edo prestatu behar den ontziaren ertzean ez egitea. Hobe da beste ontzi bat erabiltzea helburu horretarako bakarrik, eta arrautzaren barruan oskolik ez erortzea. Halaber, ez da komeni argiak eta gorringoak arrautzaren oskolarekin bereiztea.
‎Ez da beharrezkoa hozkailuan sartu aurretik garbitzea; erabili aurretik egin daiteke. Ez hautsi arrautza plateraren ertzean edo irabiatu behar den beste ontzi batean. Gorringoak eta zuringoak bereizi behar badira, ez egin oskolarekin.
‎Berotu esnea ontzi batean. Gurina beste ontzi batean urtu su motelean, eta, hagatxoekin eragiteari utzi gabe, bota irina, eta utzi gorritzen pare bat segundoz. Berehala, esne beroa gehitzen dugu pixkanaka pixkanaka, etengabe mugitzeari utzi gabe.
2014
‎Baina garrantzitsua da ondu gabe kontserbatzea azken minutura arte, gal ez daitezen. Ongailua (ozpin olio bat, adibidez) beste ontzi batean eramango da, zerbitzatzerakoan gehitzeko. Plater bakarra, pasta entsaladak, lekaleak edo arroz entsaladak oso elikagarriak eta askotarikoak dira.
2015
‎Horregatik, garrantzitsua da entsalada zerbitzatzea zerbitzatu aurretik, horrela murriztu egiten baita letxugaren eta ongailuaren arteko ukipen denbora. Hori egiteko modu bat da beste ontzi batean ondua prestatuta edukitzea. Horretarako, ozpina gatzarekin nahastu eta, guztia disolbatuta dagoenean, olioa gehitu.
‎Orduan, prozedura hau elikagaia (barazkiak, lekaleak edo fruta) beirazko ontzi batean ontziratzean oinarritzen zen, eta poto horrek kortxozko tapoi hermetiko batekin estaltzen zuen. Ondo estali ondoren, ur irakinezko beste ontzi batean sartzen zuen, edukia esterilizatzeko. Berotze denbora elikagai motaren arabera aldatzen zen.
‎Orduan, animalia askatu egiten da. Arraina beste ontzi batek harrapatzen duenean, bildutako informazioa AZTIra bidaltzen da, eta han biltzen da berriro, bilketa guztiekin batera. Hala, hasierako eta amaierako informazioaren arteko konparazioak lagundu egiten du aldagai batzuk zehazten, hala nola hazkundea eta migrazioa, eta hori oso interesgarria da zientzia eta arrantza sektorerako.
‎Multzoa 20 minutuz egosi behar da. Ondoren, iragazi salda eta beste ontzi batera pasatu. Zartagin batean, salteatu egiten da salteatua tipularekin, xerra finetan eta tomatetxo txikitan.
2016
‎Poltsa zabal batean, irina, legamia, azukrea, bikarbonatoa, kanela hautsa eta gatza nahasten dira. Bitartean, arrautzak beste ontzi batean bota, olioa gehitu eta pixka bat gehiago jaitsi. Olioa eta arrautzak nahastuta daudenean, poliki poliki bota behar dira irina eta gainerako osagaiak, eta guztia hagatxoen irabiagailuarekin nahastu behar da, ehundura homogeneoa lortu arte.
2017
‎Hamarretik zazpik beste ontzi bat erabiltzen dute etxean elikagaiak izozteko, ez elikagaiak berez dakarrena, eta %24k, aldiz, berezko ontzian egiten dute.
2019
‎Hala ere, erreprodukzio zerrendetan nahierara antola daitezkeen milaka abesti gordetzeko gai diren erreproduzitzaileak sartzean, singlea albuma baino gorago balioesteko joera dugu, 50 hamarkadan bezala, eta gure arreta ehunka diskoren artean sakabanatzen da. Gainera, musika entzuteko gure telefonoa erabiltzen dugunean, ez dugu beste ontzi bat eraman behar gainean, baina, horren truke, esperientzia gutxiago murgiltzen da: deiak, alarmak, abisu soinuak edo streaming zerbitzuen publizitateak ez du entzuten, ez baita aparatuaren funtzio nagusia.
2021
‎3 Itsaski gordina: 1 Arrain kontserba irekiak( beste ontzi batean): 3 Haragi xehatu gordina eta oilasko gordina:
‎2 Itsaski gordina: 3 Arrain kontserba irekiak( beste ontzi batean): 2 Haragi xehatu gordina eta oilasko gordina:
2022
‎Noiz aldatu behar dira loreontziz? Espeziearen arabera, baina aleak lorontziaren bikoitza neurtzen badu, beste ontzi batean egon luke. Leku txiki batean, sustraiak hondatu egin daitezke, eta, beraz, komenigarria da lorontzi handiago batera eramatea.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia