Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 16

2003
‎Azterketa errealista funtsezkoa da egoera zailetan irtenbiderik egokiena aurkitzeko. b) Ez ordaintzeak iraun badezake, gogoratu bahitutako etxebizitza saldu egin daitekeela, baldin eta erosleari etxebizitza horren erregistro egoeraren berri ematen bazaio. Azken unera arte itxaroten bada, etxebizitza enkantera atera daiteke, eta ezin izango da aldez aurretik saldu etxebizitzak izan dituen gainbalioak. c) Ordaintzeko ezintasun egoera koiunturala bada, gogorarazi behar da nahikoa dela atzeratutako kuotak eta sortutako gastuak ordaintzea mailegua birgaitzeko. Hori da birgaitzeko eskubidea, Zuzenbideko profesionalek ere gutxi ezagutzen dutena.
2005
‎Ondoren busti arraina arrain saldaz estali arte (fumet), eta utzi irakiten arraina prestatu arte. Azken unean perrexil zatituarekin hautseztatu eta utzi multzoa irakin, kolore berde bereizgarria har dezan. 3 Gelatina propioa duten arrainentzako saltsa berdea, irinik gabe:
2007
Azken unean, garrantzia duen beste ezer ez dagoenean, hortxe dago amodioa, amodioa beti baita garrantzitsua.
‎Utzi jakia ordubetez su motelean prestatzen. Azken unean, perrexil xehatu pixka batekin hautsiko dugu. Untxia prestatu ondoren, zatitxoak saltsarekin eta kuskus goarnizioarekin zerbitzatu.
2010
‎ontzi bigunak, produktuaren gainean jorratzea, hausturak edo urradurak edo paketearen gainean izoztutako likidoa. Azken unean erosi behar dira, eta hotz metagailua duten poltsa isotermoak erabili behar dira beti, ahalik eta lasterren garraiatu ahal izateko. Produktu fresko bat izoztu egiten bada jaietara arte mantentzeko, dela aurrez eskura izateagatik, dela prezio hobeagatik, oso produktu freskoak eta kalitate handikoak erabili behar dira, lehenbailehen izoztu, jan ezin diren zatiak kendu, behar bezala etiketatu eta produktuaren izena eta izozte data adierazi.
2011
‎Ondoren, estali kokotxak arrain saldarekin (fumet), eta utzi irakiten ondo prestatu eta saltsa lodituta egon arte (segundo batzuk). Azken unean, perrexil zatitua hautseztatzen da eta multzoari irakin txiki bat ematen zaio kolore berde bereizgarria har dezan. Kokotxak pil pilean prestatzeko, saltsa egiten da arraina prestatzen den bitartean.
2012
‎Beste aukera bat ebakinak tipulin eta baratxuri frijitu bati gehitzea da. Azken unean egiten da hori, zartagina sutatik eta baratxuria eta tipulina kozinatuta daudenean. Nahikoa da bero ukitu txiki bat urdaiazpiko edo paletako leihotxoek freskagarriari zapore gozoa emateko.
2013
‎Egosi su ertainean, irakin leun batekin eta 16 bat minutuz. Azken unean, ‘rissoto’ gatz puntuan jarri, perrexil xehatua hautseztatu eta gazta birrindua orri mehetan bota. Kendu kontu handiz egurrezko espatula batekin eta, gazta desegiten hasten denean, gaztak arrozari itxura krematsua emango dio (arrozak pixka bat eduki behar du).
2015
‎Txikitu bitsegur batekin saltsa lodia eta tomate oso prestatua geratu arte. Azken unean tipulin puskatu pixka bat gehitzen zaio, eta oliba beltz hezurrik ez, eta gorde egiten da. Legatz solomoak apur bat gazitu, buelta eta buelta eman zartagin ez itsaskorrean oliba olio tanta batekin, eta saltsarekin batera.
‎Egosita, su motelean egosi behar da, 16 minutuz. Azken unean, gatz puntuan jarri behar da, eta 50 gramo gazta birrindu xafla finetan. Horrek itxura krematsua emango dio arrozari (arroza apur bat loditu behar du).
2018
‎Tipulin freskoa salteatu, eta gorritzen hasten denean, tomate lehorrak gehitu, aldez aurretik errehidratatuta eta zatituta, ondoren piper berdea, baratxuria eta zatitutako tomatea. Azken unean bakailao salda txikitua soja saltsa batekin gehitu eta gorde. Arrautzak irakiteko, altuera gutxiko kazola bat dugu, ur irakinarekin, gatza eta ozpin txorrotada bat.
2023
‎Egoste hori su baxuan egingo da 16 bat minutuz. Azken unean, jarri gatz puntuan eta gehitu 40 gramo behi gazta erdiondu eta birrindua xafla mehetan. Horrek itxura krematsua emango dio arrozari (arrozak pixka bat egon behar du).
‎Gaineratu zuritutako intxaurrak ere. Azken unean, gehitu ongailua: nahastu 6 koilarakada oliba olio ozpin baltsamiko koilarakada batekin eta koilarakada bat limoi zuku gatz apur batekin.
‎Pasta hotza eta xukatua dagoenean, bota letxugak eta tomateak jarri diren ontzietan, pixka bat onduta eta igurtzi oliba olio gordinarekin. Azken unean, kontserbako mendrezka xukatuaren zatiak gehitzen zaizkio entsaladari, eta, zerbitzatzerakoan, multzoa aliatu egiten da; olioarekin edo maionesa koilarakada batzuekin edo saltsa deribaturen batekin egin daiteke. 2 Barazki eta arrain fresko krema labean, 30 minutuan!
‎Utzi dena 45 minutuz egosten, irakinaldi leun batekin. Azken unean, bota baratxuri olio pixka bat sei koilarakada oliba oliotan, eta gehitu barazkiak egosten dituzunean. Azkenik, irabiagailuarekin birrindu krema fina lortu arte, gatz puntuan jarri eta bota kalabazin laukitxo batzuk zartagin batean salteatuta oliba olio pixka batekin.
‎Aurreratu daitezkeen prestakinen artean, postreak dira egokienak. Azken unean berogailu bat emateaz baino gehiago kezkatu gabe zerbitzatu daitezke, edo ukitu xelebre pare batekin apaindu, aurkeztu aurretik. Gainera, gomendagarria da Eguberrietako bazkariaren edo afariaren azken platerak testura krematsua, hotza, fruta zatitxoekin (izozkia, moussea edo jogurta sasoiko frutekin).
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia