2003
|
|
Azterketa errealista funtsezkoa da egoera zailetan irtenbiderik egokiena aurkitzeko. b) Ez ordaintzeak iraun badezake, gogoratu bahitutako etxebizitza saldu egin daitekeela, baldin eta erosleari etxebizitza horren erregistro egoeraren berri ematen bazaio.
|
Azken
unera arte itxaroten bada, etxebizitza enkantera atera daiteke, eta ezin izango da aldez aurretik saldu etxebizitzak izan dituen gainbalioak. c) Ordaintzeko ezintasun egoera koiunturala bada, gogorarazi behar da nahikoa dela atzeratutako kuotak eta sortutako gastuak ordaintzea mailegua birgaitzeko. Hori da birgaitzeko eskubidea, Zuzenbideko profesionalek ere gutxi ezagutzen dutena.
|
2005
|
|
Ondoren busti arraina arrain saldaz estali arte (fumet), eta utzi irakiten arraina prestatu arte.
|
Azken
unean perrexil zatituarekin hautseztatu eta utzi multzoa irakin, kolore berde bereizgarria har dezan. 3 Gelatina propioa duten arrainentzako saltsa berdea, irinik gabe:
|
2007
|
|
|
Azken
unean, garrantzia duen beste ezer ez dagoenean, hortxe dago amodioa, amodioa beti baita garrantzitsua.
|
|
Utzi jakia ordubetez su motelean prestatzen.
|
Azken
unean, perrexil xehatu pixka batekin hautsiko dugu. Untxia prestatu ondoren, zatitxoak saltsarekin eta kuskus goarnizioarekin zerbitzatu.
|
2010
|
|
ontzi bigunak, produktuaren gainean jorratzea, hausturak edo urradurak edo paketearen gainean izoztutako likidoa.
|
Azken
unean erosi behar dira, eta hotz metagailua duten poltsa isotermoak erabili behar dira beti, ahalik eta lasterren garraiatu ahal izateko. Produktu fresko bat izoztu egiten bada jaietara arte mantentzeko, dela aurrez eskura izateagatik, dela prezio hobeagatik, oso produktu freskoak eta kalitate handikoak erabili behar dira, lehenbailehen izoztu, jan ezin diren zatiak kendu, behar bezala etiketatu eta produktuaren izena eta izozte data adierazi.
|
2011
|
|
Ondoren, estali kokotxak arrain saldarekin (fumet), eta utzi irakiten ondo prestatu eta saltsa lodituta egon arte (segundo batzuk).
|
Azken
unean, perrexil zatitua hautseztatzen da eta multzoari irakin txiki bat ematen zaio kolore berde bereizgarria har dezan. Kokotxak pil pilean prestatzeko, saltsa egiten da arraina prestatzen den bitartean.
|
2012
|
|
Beste aukera bat ebakinak tipulin eta baratxuri frijitu bati gehitzea da.
|
Azken
unean egiten da hori, zartagina sutatik eta baratxuria eta tipulina kozinatuta daudenean. Nahikoa da bero ukitu txiki bat urdaiazpiko edo paletako leihotxoek freskagarriari zapore gozoa emateko.
|
2013
|
|
Egosi su ertainean, irakin leun batekin eta 16 bat minutuz.
|
Azken
unean, ‘rissoto’ gatz puntuan jarri, perrexil xehatua hautseztatu eta gazta birrindua orri mehetan bota. Kendu kontu handiz egurrezko espatula batekin eta, gazta desegiten hasten denean, gaztak arrozari itxura krematsua emango dio (arrozak pixka bat eduki behar du).
|
2015
|
|
Txikitu bitsegur batekin saltsa lodia eta tomate oso prestatua geratu arte.
|
Azken
unean tipulin puskatu pixka bat gehitzen zaio, eta oliba beltz hezurrik ez, eta gorde egiten da. Legatz solomoak apur bat gazitu, buelta eta buelta eman zartagin ez itsaskorrean oliba olio tanta batekin, eta saltsarekin batera.
|
|
Egosita, su motelean egosi behar da, 16 minutuz.
|
Azken
unean, gatz puntuan jarri behar da, eta 50 gramo gazta birrindu xafla finetan. Horrek itxura krematsua emango dio arrozari (arroza apur bat loditu behar du).
|
2018
|
|
Tipulin freskoa salteatu, eta gorritzen hasten denean, tomate lehorrak gehitu, aldez aurretik errehidratatuta eta zatituta, ondoren piper berdea, baratxuria eta zatitutako tomatea.
|
Azken
unean bakailao salda txikitua soja saltsa batekin gehitu eta gorde. Arrautzak irakiteko, altuera gutxiko kazola bat dugu, ur irakinarekin, gatza eta ozpin txorrotada bat.
|
2023
|
|
Egoste hori su baxuan egingo da 16 bat minutuz.
|
Azken
unean, jarri gatz puntuan eta gehitu 40 gramo behi gazta erdiondu eta birrindua xafla mehetan. Horrek itxura krematsua emango dio arrozari (arrozak pixka bat egon behar du).
|
|
Gaineratu zuritutako intxaurrak ere.
|
Azken
unean, gehitu ongailua: nahastu 6 koilarakada oliba olio ozpin baltsamiko koilarakada batekin eta koilarakada bat limoi zuku gatz apur batekin.
|
|
Pasta hotza eta xukatua dagoenean, bota letxugak eta tomateak jarri diren ontzietan, pixka bat onduta eta igurtzi oliba olio gordinarekin.
|
Azken
unean, kontserbako mendrezka xukatuaren zatiak gehitzen zaizkio entsaladari, eta, zerbitzatzerakoan, multzoa aliatu egiten da; olioarekin edo maionesa koilarakada batzuekin edo saltsa deribaturen batekin egin daiteke. 2 Barazki eta arrain fresko krema labean, 30 minutuan!
|
|
Utzi dena 45 minutuz egosten, irakinaldi leun batekin.
|
Azken
unean, bota baratxuri olio pixka bat sei koilarakada oliba oliotan, eta gehitu barazkiak egosten dituzunean. Azkenik, irabiagailuarekin birrindu krema fina lortu arte, gatz puntuan jarri eta bota kalabazin laukitxo batzuk zartagin batean salteatuta oliba olio pixka batekin.
|
|
Aurreratu daitezkeen prestakinen artean, postreak dira egokienak.
|
Azken
unean berogailu bat emateaz baino gehiago kezkatu gabe zerbitzatu daitezke, edo ukitu xelebre pare batekin apaindu, aurkeztu aurretik. Gainera, gomendagarria da Eguberrietako bazkariaren edo afariaren azken platerak testura krematsua, hotza, fruta zatitxoekin (izozkia, moussea edo jogurta sasoiko frutekin).
|