2003
|
|
45 minutu geroago, erdi bigunduta daudenean, porrua xerratan ebakita sartuko dugu.
|
Utzi
sukaldean ordu erdi gehiago, eta sartu tomate zatitua, eta utzi jakiak 20 bat minutuz. Aldez aurretik salteatutako azalak gehitu eta brandyarekin garreztatu.
|
2005
|
|
Logelako epeltasuna
|
utzita
sukaldera doa. Bidetik isiltasuna nagusi; Naroak loaren besoetan jarraitzen bide du.
|
2006
|
|
Saltsa puregailuarekin eta iragazki txinatarrarekin pasatu, saltsa fina eta barazki zatirik gabea izan dadin. Gehitu patatak laukitxo txikitan zatituta, eta
|
utzi
sukaldean 20 minutuz su motelean. Zerbitzatu aurretik, zuzendu gatz puntua.
|
2012
|
|
Orduan, batzuk janaria lapurtzen duten zakur bihurtzen dira. Txakurrari ez
|
uztea
sukaldean sartzen, “ez” erabiltzea elikagaiak lapurtu ez ditzan, sariak ematea janaria ateratzen ez duenean, errutina errespetatzea eta etxeko elikagaiak eskaintzea bost teknika dira. janaria lapurtzen duen txakurra eta portaera hori geldiarazten dute.
|
|
Bost teknika erraz erabil daitezke janaria lapurtzen duen txakurra zuzentzen laguntzeko. 1 Zakurrari ez
|
uztea
sukaldean sartzen Txakurren maitaleek badakite: txakur batek hamaika dirutza egin dezake nahi duena lortzeko.
|
2013
|
|
LUPEkazuelari gatza bota eta gero
|
utzi
sukaldeko kontuei eta Saidi, gaia aldatuz:
|
|
Hobe da erabili eta botatzeko papera erabiltzea; trapuak erabiltzen badira, maiz garbitu behar dira ur beroarekin. Trapu zikinak zikindu eta bustita
|
utzi
sukaldeko gainazaletan edo esekita, horri esker bakterioek elkar ukitzen baitute, eta harremanetan sartzen den guztiari transmititzen zaizkio. Gainazal porotsuek errazago hazten laguntzen dute bakterioak direnez, komeni da porotsuak ez diren ebakitzeko taulak erabiltzea.
|
|
Politagoak dira, baina badute desabantaila bat: usainak ez du
|
uzten
sukaldean. Hori ez da beti arazoa; izan ere, zatiketarik gabeko sukalde eta jantokiak daude, edo barra amerikar batek bananduak, baina pertsona askok nahiago dute saihestea.
|
|
Olio gehiegi ez badago, bi minutuz frijitu behar da alde bakoitzean; frijigailu batekin, prest egongo dira gorritzen direnean eta hondotik urruntzen direnean. Orduan, atera eta
|
utzi
sukaldeko papera duen ontzi batean, gehiegizko olioa xurgatzeko. Azken urratsa erroskilak azukrearekin hautseztatzea da.
|
2017
|
|
«Mammyk esaten du gaur ez
|
uzteko
sukaldera inguratzen», esan zuen Vershek. «Esaten du janari hori dena prestatu beharra daukala».
|
|
«Mammyk dio ez
|
uzteko
sukaldera inguratzen berak afaria prestatu arte», esan zuen Lusterrek.
|
|
Saldak, ona izateko, begi asko behar omen ditu... , esan zion Julianek, eta amaitu gabeko esaldi hura ezpainetatik zintzilik
|
utzita
sukaldera joan zen.
|
2018
|
|
Eguneroko martxak ez badigu tarte handirik
|
uzten
sukaldean aritzeko, badugu beste aukera on bat ere: egosita saltzen direnak, gehienetan beirazko potoetan (400 gramo izaten dituzte, bi errazio, gutxi gorabehera).
|
|
Jarri eltze bat urarekin irakiten, eta bota zuzenean izozkailutik ateratako azenarioak.
|
Utzi
sukaldean 10 minutuz. Prest daudenean, xukatu eta irabiagailu ontzi batean bota.
|
2019
|
|
Ottok irribarre egin du eta Aneren pasteltxoekin itzuli da. Denak jan ondoren, Otto erretilua
|
uztera
sukaldera doan bitartean, ni salto batean jaiki eta bainura joan naiz. Pixa egin dut zurrusta kontrolatuz hots handirik atera ez dezan.
|
|
Hori bai, gure etxean ere, ez ziguten
|
utziko
sukaldean nonahi azaz  kalak mozten. Kontuz han, lapikondoetan eta janarien inguruan:
|
2022
|
|
Hurrengo egunean erabiltzen jarraituko dute Pintura plastikoak:
|
utzi
sukaldeko xaboian edo musker gisan, eta ura. Esmalte sintetikoak:
|
2023
|
|
Bitartean, lau arrautza irabiatu eta ogia arrautzaztatuko dugu. Frijitu orri bakoitza bi aldeetatik ondo gorritu arte, eta
|
utzi
sukaldeko paper xurgatzailearen gainean, sobratutako olioa kentzeko. Orain arte, ohiko torrada guztiak modu berean egiten dira gutxi gorabehera.
|
|
Jarri oliba olio koilarakada pare bat zartaginean su baxuan eta salteatu tipula. Jakiak prestatzen hasten zarenean, bota zerrendatan ebakitako piperrak, bota gatza pixka bat, eta
|
utzi
sukaldean su baxuan eta tapa jarrita, erabat eginda egon arte, ia konfitatuta. Después… Zuritu patatak, labanak, sepaloak eta moztu xafla txikitan.
|