Emaitzak: 8
2003 | ||
Haragia ondo sueztituta dagoenean, gehitu ardoa, azenarioak, tipula eta marinatuan erabili dugun erramua. Irakiten hasten denean, jaitsi sua eta | utzi su motelean eta tapatuta, 45 minutu eta ordubete edo gehiago, haragia samur egon arte. Denbora horretan salda gehiegi murrizten bada, ur beroa gehitu daiteke. | |
Lau koilarakada olo maluta beratzen jarri behar dira porridge a prestatzeko. Hurrengo egunean, litro erdi ur irakin eta beratutako malutak bota eta irakiten hamabost bat minutuz | utzi su motelean. Eztiarekin edo esnearekin zerbitzatzen da. | |
2004 | ||
Une horretan, arrain saldarekin busti. Kendu gisatua eta | utzi su motelean egosten berrogei bat minutuz, patatak bigundu arte. Egosten amaitzeko bost minutu inguru geratzen direnean, gehitu bakailaoa, nahastu ondo, kontuz, patatak eta bakailao dadoak ez apurtzeko, gehitu perrexil xehatua eta itzali. | |
2006 | ||
Jarri ontzi batean laranja zukua azukrearekin banilla usaina, eta jarri sutan. Irakiten duenean, bota baso erdi bat ur hotz eta | utzi su motelean 10 bat minutuz, eta, ondoren, utzi hozten. Irabiatu almibarra eta arrautzak, aparrik gabeko krema bat geratu arte, eta jarri flanera ontzian. | |
2008 | ||
Jarri eltze bat sutan ur ugariz, eta gehitu olioaren erdia, baratxuri osoak zuritu gabe eta zati batekin, eta kipula bat erditik zurituta. Irakiteko puntuan dagoenean, gehitu garbantzuak, estali eta | utzi su motelean egosten, samurrak izan arte (2 ordu inguru). Bitartean, jarri sutan zartagin bat gainerako olioarekin, eta bero dagoenean, gehitu beste bi tipulak eta azenarioak, ondo txikituta, eta egosi, su motelean. | |
2014 | ||
Jaitsi suaren intentsitatea eta bota marinatua. | Utzi su motelean irakiten une batez, saltsa krematsua geratu arte. Azidotasun handia badu (limoiagatik eta jogurtagatik), gozotasun pixka bat eman dezakegu azukre pitin batekin. | |
Haragia saldaz eta baso bat ardo beltzez busti, gisatua estali arte. Irakiten hasten denean, jaitsi sua eta | utzi su motelean eta tapatuta, 50 minutu eta ordubete artean, gutxi gorabehera, haragia erdi samur egon arte. Denbora horretan salda gehiegi murrizten bada, pixkanaka ur beroa bota daiteke. | |
2023 | ||
Ondoren, bota ziape hauts pixka bat eta tomate zurituak, pipitarik gabeak eta zatituak. | Utzi su motelean kozinatzen dena oso samur geratu arte eta pasta testura lortu arte (ordu erdi inguru). Jarri gatz puntuan eta utzi hozten. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
utzi | 8 (0,05) |
Lehen forma
Argitaratzailea
Consumer | 8 (0,05) |
Konbinazioak (2 lema)
utzi su | 8 (0,05) |
Konbinazioak (3 lema)
utzi su motel | 8 (0,05) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |