2001
|
|
Bitartean, gainerakoak irakin egiten ditugu berriro. Kendu azalean geratzen den gehiegizko koipea eta aparra, eta
|
utzi
sutan erdira jaitsi arte. Orduan perrexila sartuko dugu.
|
2003
|
|
Haragia ondo sueztituta dagoenean, gehitu ardoa, azenarioak, tipula eta marinatuan erabili dugun erramua. Irakiten hasten denean, jaitsi sua eta
|
utzi
su motelean eta tapatuta, 45 minutu eta ordubete edo gehiago, haragia samur egon arte. Denbora horretan salda gehiegi murrizten bada, ur beroa gehitu daiteke.
|
|
Lau koilarakada olo maluta beratzen jarri behar dira porridge a prestatzeko. Hurrengo egunean, litro erdi ur irakin eta beratutako malutak bota eta irakiten hamabost bat minutuz
|
utzi
su motelean. Eztiarekin edo esnearekin zerbitzatzen da.
|
2004
|
|
Une horretan, arrain saldarekin busti. Kendu gisatua eta
|
utzi
su motelean egosten berrogei bat minutuz, patatak bigundu arte. Egosten amaitzeko bost minutu inguru geratzen direnean, gehitu bakailaoa, nahastu ondo, kontuz, patatak eta bakailao dadoak ez apurtzeko, gehitu perrexil xehatua eta itzali.
|
|
Perretxikoak lapikora itzuli, eta, bitartean, ganben buruekin eta larruekin egindako salda txinatarrarekin pasatu. Gorde edalontzi erdia, gainerakoak kazolan perretxikoekin bota eta
|
utzi
su ertainean egosten. Erreserbatutako saldan koilarakadatxo bat arto irin bota, eta lapikora bota, txahalaren egosketako zukuen erdiekin batera, eta utzi 15 minutuz egosten.
|
|
Tomateak garbitu, zati erregularretan moztu eta gorritutako tipularen gainean jarri. Gatza eta azukrea gehitu eta tapatu, eta
|
utzi
su ertainean egosten 20 minutuz. Puregailutik pasa eta hozten utzi.
|
2006
|
|
Jarri ontzi batean laranja zukua azukrearekin banilla usaina, eta jarri sutan. Irakiten duenean, bota baso erdi bat ur hotz eta
|
utzi
su motelean 10 bat minutuz, eta, ondoren, utzi hozten. Irabiatu almibarra eta arrautzak, aparrik gabeko krema bat geratu arte, eta jarri flanera ontzian.
|
2008
|
|
Jarri eltze bat sutan ur ugariz, eta gehitu olioaren erdia, baratxuri osoak zuritu gabe eta zati batekin, eta kipula bat erditik zurituta. Irakiteko puntuan dagoenean, gehitu garbantzuak, estali eta
|
utzi
su motelean egosten, samurrak izan arte (2 ordu inguru). Bitartean, jarri sutan zartagin bat gainerako olioarekin, eta bero dagoenean, gehitu beste bi tipulak eta azenarioak, ondo txikituta, eta egosi, su motelean.
|
|
Jarri oliba olioa berotzen zartaginean edo lapiko baxuan. Gorritu baratxuri xaflak, gehitu txanpinoiak gatz pixka bat eta
|
utzi
sutan 5 minutuz. Txanpinoiek ura askatu badute, xukatu, eta saiatu olio pixka bat geratzen.
|
2013
|
|
Irtenbide ona izaten da erdian ebaki bat egitea (liburu baten gisan ireki dadin) eta denbora gehixeago
|
uztea
sutan, ongi egin arte.
|
|
Azkenik, zartagin batean olio pixka batekin txirla batzuk salteatuko ditugu ireki arte. Zabaldu ahala, gehitu legatzaren lapikora saltsan, jarri berogailu bat multzoari zaporeak txerta daitezen,
|
utzi
sutatik kanpo 10 bat minutuz eta zerbitzatu bero.
|
2014
|
|
Berehala, berotu lapikoa, eta eragin, ez itsasteko.
|
Utzi
sutan, irakiten. Behar izanez gero, irabiagailutik pasatuko gara, nahasketa ondo homogeneoa gera dadin.
|
|
Jaitsi suaren intentsitatea eta bota marinatua.
|
Utzi
su motelean irakiten une batez, saltsa krematsua geratu arte. Azidotasun handia badu (limoiagatik eta jogurtagatik), gozotasun pixka bat eman dezakegu azukre pitin batekin.
|
|
Haragia saldaz eta baso bat ardo beltzez busti, gisatua estali arte. Irakiten hasten denean, jaitsi sua eta
|
utzi
su motelean eta tapatuta, 50 minutu eta ordubete artean, gutxi gorabehera, haragia erdi samur egon arte. Denbora horretan salda gehiegi murrizten bada, pixkanaka ur beroa bota daiteke.
|
2015
|
|
IrakasleaEgosi su bizian urarekin eta gatz pixka batekin oilasko bularkia, txerri urdaiazpikoarekin eta koko olio koilarakada batekin.
|
Utzi
su bizian egosten 30 minutuz, eta gorde salda. IrakasleaKoko olioaren bi koilarakada zartagin batean jartzen ditugu, eta kipula txikitua bigundu arte luzatzen dugu.
|
|
Tipula kolore horixka hartzen hasten denean, baratxuri moztua xaflatan gehitu, multzoa birmugitu eta tomate xehatua karratutxotan gehitu.
|
Utzi
su baxuan, barazkiak bigun egon arte. Gatza eta azukre pixka bat bota.
|
2016
|
|
Piperrautsa erre ez dadin eta salda pixka batekin busti, beste 5 minutuz salteatu saltsa pixka bat loditzeko, eta, ondoren, birrindu. Ondoren, iragazi saltsa txinatarretik, bota saltsa tripatuetan, bero eta zatituta, eta
|
utzi
su baxuan 10 minutuz eta itzali. Kazola sutatik kendu eta epela dagoenean, utzi atseden egun batez hozkailuan.
|
|
Egosketaren erdian txorizoak atera eta puskatu egiten dira, eta egosita gehitzen dira, babarrunak eginda daudenean. Gatz puntuan jarri, oliba olio txorrotada bat bota gordinik eta txorizo zatituak gehitu, mugitu eta 10 minutuz
|
utzi
sutatik kanpo, lapiko estali batekin. Tapetean sartu eta hozkailuan gordetzen da hurrengo egunera arte.
|
|
Begetariano ukitu bat eman nahi badiogu, ez dugu paleta iberikoa erantsiko; beraz, gatz pixka bat gehiago gehitu diogu menestrari. Eman minutu bateko irakina menestrari lapikoa estalita dagoela, eta
|
utzi
sutatik kanpo, zerbitzatu baino 5 minutu lehenago. Zerbitzatu bero eta pixka bat perrexil pixka batekin gainean.
|
|
Ur guztia estali behar da, berdurak gainditu arte. Multzoa irakiten hasten denean, bota gatz pixka bat, estali lapikoa eta
|
utzi
su txikian 40 minutuz. Kalabaza, kalabazina eta azenarioa egosita daudenean, kazola sutatik atera eta kristoren olio errea bota.
|
|
Urez estaltzen da, justu patatak gainditu arte, eta sua igotzen da barazkien eta perretxikoen irakina has dadin. Multzoa irakiten hasten denean, bota gatz pixka bat, estali lapikoa eta
|
utzi
su txikian 40 minutuz. Patatak eta porruak egosita daudenean, kazola sutatik atera.
|
2017
|
|
Lapikoan gorritutako erbia sartu, eta gaztaina zurituak eta perretxiko pixka bat bota urarekin batera, osagaiak estali arte. Estali eta
|
utzi
su baxuan egosten ordubetez gutxi gorabehera. Irabiagailuarekin ogi xigortuzko xerra bat eta lau gaztaina erre eta zuritu egiten dira.
|
|
Orduan, haragi salda gehitu, eta aranen erdiak hezurrik gabe. Estali lapikoa eta
|
utzi
su baxuan 2 orduz (eltze azkarrean egingo bagenu, 45 minuturekin nahikoa izango litzateke). Jaregitxoak prestatuta daudenean (hau da, erosi duten trinkotasun melosagatik nabarituko dena), salda saltsa bihurtzen da, eta, ondoren, pure saltsatik pasatu behar dugu berriro, azken irakina eman dezaten.
|
2022
|
|
Babarrunak barazkiekin eta perretxikoekin egosi 20 minutuz. Eta kozinatuta daudenean,
|
utzi
sutatik kanpo 15 minutuz. Behar izanez gero, gatz puntuan jarri.
|
|
Xukatu eta, oilaskoa ia eginda dagoenean, gisatuari gehitzen zaizkio. Utzi jakia 10 minutuz, gatz puntuan jarri eta, zerbitzatu aurretik,
|
utzi
sutatik kanpo kazola estalita. Pavo curry eta garagardo erregosia Kazola batean, juliana eran moztutako tipula jarri (zerrenda meheak).
|
|
Denbora hori igarotakoan, multzoa nahasi eta baso erdi ardo zuri, edalontzi bat hegazti salda eta koilarakadatxo bat gehitu. currya.
|
Utzi
su baxuan egosten 30 minutuz gutxienez, edo indioilarra kozinatu arte. Indioilarra bere puntuan dagoela egiaztatzeko, sardexka batekin egin daiteke klik eta haragia barruan nola dagoen prestatuta ikusi.
|
2023
|
|
Irakiten hasten denean, gehitu porru garbi eta zatituak eta gehitu gatz pixka bat. Estali lapikoa eta
|
utzi
su baxuan irakiten 40 minutuz. Patatak eta porruak egosita daudenean, atera kazola sutatik, jarri gatz puntuan eta estali berriro porrusalda pixka bat berritzeko.
|
|
Ondoren, bota ziape hauts pixka bat eta tomate zurituak, pipitarik gabeak eta zatituak.
|
Utzi
su motelean kozinatzen dena oso samur geratu arte eta pasta testura lortu arte (ordu erdi inguru). Jarri gatz puntuan eta utzi hozten.
|