2002
|
|
Jarri eltze batean tipulak, azukrea eta gurina, bota ura estali eta eraman sutara irakin dezaten.
|
Utzi
poliki poliki egosten, ura lurrundu eta samurrak egon arte. Beharrezkoa bada, ur pixka bat gehiago botako dugu.
|
|
Apar gehiago ateratzen ez denean, gehitu bi kipula txikituak iltzeekin eta belar sorta (ezkaia, erramua eta perrexila). Ur gehiagorekin edo haragi saldarekin estali, eta
|
utzi
poliki poliki egosten ordubete baino gehixeago. Txanpinoien oinak moztu, uretan behin baino gehiagotan ondo garbitu baino lehen; azken hori pixka bat ozpinduta dago.
|
2003
|
|
Ura estali arte kontsumitu dutenean, ur hotzarekin busti (izutzeko) eta gehitu olioa, tipula, porrua, azenarioa, piper berdea, tomate heldua eta bi baratxuri ale.
|
Utzi
poliki poliki egosten, eta kendu kontu handiz egurrezko espatula batekin, babarrunak hautsi gabe. Bi ordu su motelean igaro ondoren, ikusiko dugu erabat egosita eta osorik daudela.
|
2009
|
|
Koipe gehiegi badago, koipegabetu, gehitu lotze elementua eta busti bustitze elementuarekin.
|
Utzi
poliki poliki egosten tarte batez, eta pasatu saltsa puregailutik edo irabiagailutik.
|
2011
|
|
Beste edalontzi bat bezala, bigarren urratsaren nahasketa ere esaten da, eta hori ere botatzen da. Arroza su bizian mantentzen dugu irakiten hasi arte; orduan, jaitsi su baxuan eta
|
utzi
poliki poliki 10 minutuz. Arroza egiten den bitartean, zartagin txiki batean tomate freskoa birrindu, gatz pixka bat bota eta masa oretsua dagoenean kendu egiten dugu.
|
2012
|
|
Urre koloreko kolorea hartu ondoren, bota urdaiazpiko zatitxoak eta txanpiñoi xukatu eta xukatuak; eman buelta pare bat, ilarrak izoztu egiten badira, bota egingo ditugu; latakoak badira, bukaerarako utziko ditugu. Jarri urdaiazpiko guztiak lapikoaren barruan, eta bota duen jostailua, zaporea har dezaten, dena ondo nahastu, eta minutu batzuk igaro ondoren, jaitsi sua eta gehitu ardo zuria oilasko saldarekin, eta
|
utzi
poliki poliki egiten, tapatuta, 40 bat minutuz. Lapikoa mugimendu zirkularretan mugituz.
|
|
Leunki nahastu, eta likidoek irakiten dutenean, sua erdira jaitsi eta estali.
|
Utzi
poliki poliki 50 minutuz prestatzen, haragia prest egon arte. Beharrezkoa bada, ur bero pixka bat gehitu.
|
2015
|
|
Horrela, dena likidoz estalita geratuko da; hala ez bada, haragi edo ur salda gehiago bota diezaiokegu. Estali lapikoa eta
|
utzi
poliki poliki egosten, bi ordu eta erdiz edo hiru orduz, haragia oso samur egon arte. Une horretan, patata zurituak eta laukitxotan zatituak gehituko ditugu, azken 10 minutuetan haragiarekin egosi daitezen.
|
2016
|
|
Babarrunek behar bezala estalita egon behar dute, eta 4 zentimetro gehiago ur hotzarekin eta egosi. Salda irakiten hasten denean, jaitsi suaren intentsitatea eta
|
utzi
poliki poliki egosten, eta saiatu babarrunak beti urez estalita egoten, azala ez askatzeko. Egosketaren erdian, barazkiak atera, puretik eta iragazki txinatar finetik pasatu, eta babarrunei erantsiko diegu krema.
|
2022
|
|
Ur hotzez estali. Irakiten hasten denean, jaitsi sua, gehitu azafraia eta
|
utzi
poliki poliki egosten. Babarrunek urez estalita egon behar dute beti, azala aska ez dezaten.
|