Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 14

2001
‎200 g hazi txikitu eta litro bat urekin nahastu. Utzi hozkailuan pare bat orduz, iragazi eta ondu eztiarekin. Soja edaria:
2002
‎Horri esker, beroak eta hezetasunak ez dute etxea betetzen aire girotua martxan dagoen bitartean. – Ez utzi hozkailuan irekita. Praktikoa izateko, hozkailutik zer atera behar duzun erabaki behar duzu, ireki aurretik.
2003
‎Gehitu ogi mamia, esnetan eta xukatuta, baratxuri eta perrexil xehatuak, arrautza, gatza eta piperbeltza (azken horiek aukerakoak dira). Ondo nahastu, masa homogeneoa osatu arte, eta utzi hozkailuan 30 minutuz. Denbora hori igaro ondoren, hozkailuaren nahastea atera, bolak sortu eta irinetik pasatu.
2012
‎Jarri bi gelatina neutro uretan beratzen 5 minutuko plater batean, bigundu daitezen; jarri 1/ 4 litro ur irakin eta gehitu gelatina neutro xukatua. Ur horretan, prestatu gelatina ontzian dauden jarraibideei jarraituz, baina utzi ur hotzez bota behar den litro laurdena eta utzi hozkailuaren 1/ 4 Ondoren, bota hozkailuan. BANANA KREMARAKO OSAGAIAK 300 g banana 200 ml.
‎3 Txikitu turroia, gaineratu esne gainari eta sartu leun leun, mugimendu inguratzaileekin. 4 Estali bola eta utzi hozkailuan bi orduz. Hirugarren pausoa Almibarra:
‎frantsesak izan ziren –Frigidaire markakoak– Donostian sartu ziren hozkailu lehenak, eta etxe oneko donostiar chic aberatsak frigidaire deitzen hasi ziren handik urte batzuetara donostiar arruntentzat frigorÃfico frigorifikua izango zenari. Carmeni dagokionez, ez zion sekula utzi hozkailuari frigidaire deitzeari, ezta erretiroa hartu zuenean ere.
2013
‎Irabiatu esne gaina loditzen den arte. Jarraian, bateratu bi nahasteak leuntasun handiz, jarri moldeetan eta utzi hozkailuan 5 bat orduz, zero azpitik 20 ºC ko tenperaturan.
‎Nahastea biltzeari utzi gabe, jarri ontzi batean, eta utzi hozkailuan 3 orduz (hurrengo egunera arte bada, hobe).
2014
‎Belar usaintsuak eta ardoa gehitu, dena estaltzeko. Estali lapikoa eta utzi hozkailuan bi egunez. Denbora hori igarotakoan, iragazi marinatua (ardoa jasotzen, aparte gordetzen dena).
2015
‎Jarri oilar xerratxoak ontzi batean, lima erdiko zukuarekin, limaren azalaren birringailuarekin, 2 koilarakada oliba olio, gatzarekin eta hainbat piperrekin. Utzi hozkailuan 30 minutuz, ontzia noizean behin mugituz, marinatuaren zukuak busti daitezen. Eskabetxea egiteko, bi baratxuri ale zuritu eta lapiko batean sartuko ditugu oilar xerrak marinatzeko erabili ditugun zukuak.
2019
‎Prestatu prestaketa molde angeluzuzen batean, gehitu ilarrak eta egosi guztia Maria bainuan 40 minutuz. Utzi hozkailuan atseden hartzen. Eta lanean hasi baino lehen, moztu xerratan moldeko ogia bezala, eta sartu oihalean.
2022
‎Ondoren, entxufatu aparatua korronte elektrikora eta tenperatura erregulatu. Gomendagarria da utzi hozkailuari ordu laurden batez hozten, elikagaiak gorde baino lehen. barruan.
2023
‎robertprzybysz 1 Izokin marinatua aguakatearekin eta ananarekin Izokin freskoaren solomoa txikituko dugu, azalik eta hezurrik gabe, laukitxo txikitan (mokadu bateko bi jateko bezala), eta ontzi batean marinatuko dugu, anana zukuilarakada batzuekin eta teriyaki saltsaren koilarakada pare batekin. Utzi hozkailuan 30 bat minutuz. Bien bitartean, 100 gramo anana natural eta pare bat aguakate zuritu, izokin zatitxoen tamaina berekoak.
‎f468‍f373f469‍f373Nahasketari baratxuri eta perrexil ale txikituak gehitzen zaizkio, gatz pixka batekin batera. Haragia eta ongailua batera urtu arte eragin, eta utzi hozkailuan ondutako haragia 30 minutuz. f468‍f373f469‍f373 Indioilar xehatuarekin irin nahasketa batetik pasatzen diren bolak egiten dira, ondoren frijitzeko.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia