2009
|
|
7 Atera portak tentegailutik, lehortzen
|
utzi
giro tenperaturan, laginakdeshidratatu gero eta gradu altuagoko etanoletatik(% 50,% 70,% 96,% 100) eta xilenotik pasatuz, azkenik DPX erretxinaz etaestalkiaz babestu.
|
|
1 Nerbio sistemaren mozketak gelatinizaturiko portetan jarri etalehortzen
|
utzi
giro tenperaturan.
|
|
7 Atera portak tentegailutik, lehortzen
|
utzi
giro tenperaturan, laginakdeshidratatu gero eta gradu altuagoko etanoletatik(% 50,% 70,% 96,% 100) eta xilenotik pasatuz, azkenik DPX erretxinaz etaestalkiaz babestu.
|
|
1 Nerbio sistemaren mozketak gelatinizaturiko portetan jarri etalehortzen
|
utzi
giro tenperaturan.
|
2010
|
|
Kudeaketa txarra arriskutsua da sukaldean. Elikagaiak desizoztu egin behar dira mikrouhin labean edo hozkailuan erabiliz, eta ez
|
utzi
giro tenperaturan, elikagaia kontsumitzeko edo janaria prestatzeko prest egon arte. Ura desizozten den denboran eta giro tenperaturan, 18ºC tik 20ºC ra, patogenoak erraz ugaritzen dira.
|
|
Sartu gainerako osagaiak sumendian eta oratu hatz puntekin, pastari elastikotasuna eman gabe. Eskuarekin bola bat osatu, orea sukaldeko trapu batean bildu eta ordubetez egonean
|
utzi
giro tenperaturan. Ore hautsiarekin desmunta daitekeen molde bat forratuko dugu, soberako ertzak ebakiz, ez asko, gero masa txikitu egiten baita.
|
2011
|
|
Elikagaia giro tenperaturara itzultzen denean, patogenoak “esnatu” egiten dira. Elikagaiak egoera onean daudenean izoztu egin behar dira eta, desizozterakoan, behar bezala egin, hau da, hozkailutik pasatu eta ez
|
utzi
giro tenperaturan. Ez utzi elikagaiak hozkailutik kanpo.
|
|
Hori dela eta, lehenbiziko arau eztabaidaezina da jakiak kontsumitzeko unean prestatzea. Hori ezinezkoa bada, elikagaia hozkailuan eduki behar da kontsumitu arte, gero berotu eta kontsumitu, eta ez
|
utzi
giro tenperaturan.
|
2013
|
|
Kontsumo data gomendatuari erreparatu. Etxean daudenean, arrautzak hozkailuan gorde, ez
|
utzi
giro tenperaturan. Ez da beharrezkoa hozkailuan sartu aurretik garbitzea; erabili aurretik egin daiteke.
|
|
Gorringoak eta zuringoak bereizi behar badira, ez egin oskolarekin. Tortillak egiten badira, ez
|
utzi
giro tenperaturan, unean bertan kontsumitzen ez badira. . maionesa arreta berezia behar du:
|
2015
|
|
Ez dadin deformatu, janaria estalita eduki behar da, esporak airera ez agertzeko. Elikagai galkorren latak ontzi garbi eta hozkailuan gorde behar dira, eta ez
|
utzi
giro tenperaturan bi ordu baino gehiago. Gehienetan, elikagai batean lizuna izaten denean, dena baztertzea izaten da egokiena; izan ere, batzuetan, bakterioak ere sor daitezke inguruan (Listeria, Salmonella edo E. coli).
|
2017
|
|
Funtsezko alderdi bat da hotz katea kontserbatzea eta, hozkailu eramangarriekin, hozte tenperatura mantentzea, hala eskatzen duten elikagaietan. Ez
|
utzi
giro tenperaturan ordubete baino gehiago. Garrantzitsua da neurri horiek beti kontuan hartzea, baina batez ere elikagai sentikorragoak manipulatzean (adibidez, haragiak, hegaztiak edo arrautzak).
|
2019
|
|
Lorturiko geruza meheak 300°C eta 600°C ra berotu dira ordubetez airean, 5°C/ min berotzemaldarekin, ondoren hozten
|
utziz
giro tenperatura arte.
|
|
Erostean, aukeratu ale berde horixkak, oraindik erabat helduak ez direnak baina tinkotasuna galtzen hasi direnak.
|
Utzi
giro tenperaturan heltzen, kolore horia hartu arte, eta utzi pixka bat presioari hatzarekin. 6 Papaia Gozoa, freskagarria eta bigun eta mamitsua, papaya sukaldean oso esker ona duen fruta da.
|
|
Hori bai: ez
|
utzi
giro tenperaturan, eta ziurtatu oilaskoa ondo eginda dagoela. Bizkaitar saltsa, ez bakarrik arrainentzat Bakailaoa ospetsu egin du, baina beste arrain zuri eta haragiekin erabil daiteke.
|
|
Giro tenperaturan, mikroorganismoak ugaritu egin daitezke. Ez
|
utzi
giro tenperaturan ordu bat baino gehiago udan eta bi ordu baino gehiago neguan. Beroarekin berehala ugaritzen dira bakterioak.
|