2005
|
|
hala ere, helduak 300 edo 700 metro izatera irits daitezke.
|
Urte
osoan kontsumi daiteke, baina neguan goren mailara iristen da. Propietate elikagarriak Arrain urdinen artean, bisigua da 2 g gantz inguru, jan daitekeen 100 g ko.
|
2006
|
|
Izozkia da Espainian gehien preziatzen den elikagaietako bat, bereziki tenperatura igotzen denean. Europako iparraldeko herrialde hotz gehienetan edo Italian
|
urte
osoan kontsumitzen da, baina Espainian freskagarritzat jotzen da, eta horrek urtarokotasun handia ematen dio. Produktu hau kontserbatzeko funtsezko elementuetako bat tenperatura da.
|
|
hala bada, ez da berriz izoztu behar. Urte osoan dastatzeko Panga
|
urte
osoan kontsumi daiteke, egoera freskoan aurkitzea ere izoztua saltzen da. Oso merkea da, eta horixe da beste arrazoi bat gero eta gehiago sartzen da erosketa saskian.
|
|
Ohiko muskuiluak baino handiagoak dira, eta kalitate apalxeagoa dute. Muskuiluak urte osoan Gure herrialdeko merkatuetan saltzen diren muskuilu gehienak akuikulturatik datoz, eta, horri esker,
|
urte
osoan kontsumitu daitezke. Beren habitat naturalean harrapatutako muskuiluak aurki daitezke, baina prezio handiagoan, hau da, arroka muskuiluak.
|
2007
|
|
Elikagai hori da Espainiako erosketa saskietan protagonismo handienetakoa duena, eta kontsumo handiko produktuetan egiten den gastu osoaren %4 da.
|
Urte
osoan kontsumitzen den produktua den arren, 2006an guztira 25 milioi kilo kontsumitu arte, 186 milioi euroko fakturazioarekin, urrian erregistratu zen erosketarik onena, TNS Worldpanel en ikerketaren arabera. Hala, erosketa kargaren urteko batezbestekoa 820 gramokoa da; urrian, berriz, 870 g gazta erosten den egun bakoitzeko.
|
|
Bazkariak, afariak edo aperitiboak elikagai horretaz betetzen dira, ondoan dastatzeko. Hainbat elikagairekin konbinatzen erraza denez, zapore ona duenez edo osaera egokia duenez, ezin hobea da, ez bakarrik garai horretan, baizik eta
|
urte
osoan kontsumitzeko. Gazitze, lehortze eta heltze etapa batetik pasatzen da.
|
2009
|
|
Izoztea, janariak kontserbatzeko modu oso egokia da. Besteak beste, janariak kantitate handitan erosi, eta edozein produktu
|
urte
osoan kontsumitzeko aukera ematen duelako. Baina modu egokian egiten ez bada, alde batetik, toxiinfekzio arriskua areagotu daiteke, eta, bestetik, janarien itxuran eta kalitatean kalteak eragin daitezke.
|
2010
|
|
Defentsak handitzeko burdina Fruitu lehorrak eta fruta lehortuak emakume haurdunaren eta bularra ematen dion amaren dietaren parte izan lukete.
|
Urte
osoan kontsumi daitezkeen arren, udazkeneko hilabeteak dira bere jatorrizko denboraldia, zaporea naturalagoa denean eta nutrizio osaera bereziari etekin handiagoa atera dakiokeenean. Bestalde, hurrengo hilabeteetako giro hotzak amaren immunitate sistema “prest” jartzera behartzen du, garai horretan maiz gertatzen diren bakterio edo birus infekzio arin eta iragankorrek eragindako lehenengo hozte, katarro eta malestar gastrikoei aurre egiteko.
|
2012
|
|
Ehizakiaren kontsumoa Basa ehizako haragiaren kontsumoa frogatuta dago Espainian, eta, ehiztarien eta haien familien artean eta ehizaldian ohikoagoa den arren, ez da baztertzen urteko beste eremu eta garai batzuetan kontsumitzea. Kontuan hartu behar da, oro har, herritarrek jatetxeetan egiten duten kontsumoa, baita haien produktu eratorriena ere (hestebeteak, pateak, etab.). eta
|
urte
osoan kontsumi daitezkeen kobratutako eta izoztutako piezena. Ehizan aberatsa den dieta egiten duten pertsonen artean, ezin dira baztertu ondorio negatiboak Basa haragiaren kontsumoa zenbatesteko datu garrantzitsu bat Espainiako ehiza lizentzien kopurua da.
|
2020
|
|
Baina errealitatea beste bat da. Barazki izoztuak gehigarririk eta kontserbagarririk gabeko elikagaiak dira, beren bitaminak eta mineralak mantentzen dituzte, erraz prestatzen dira eta
|
urte
osoan kontsumitzeko prest daude. Nahikoa da bilgarria ireki eta prestatzea, edozein unetan janari gozo, fresko eta osasungarria izateko.
|
|
Barazki ultraizoztuek beste abantaila batzuk ere badituzte: ez dute gehigarririk ez kontserbatzailerik, erraz prestatzen dira, zurituta daude eta ez dute hondakinik;
|
urte
osoan kontsumi daitezke (denboraldiaz haratago), eta beren propietateak ez dira aldatzen, ez patogenorik ez heltze arazorik gabe. Hala, hondakinak jasotzeko hilabeteak kontuan hartu gabe erabil ditzakezu.
|