2004
|
|
Ondoren, gehitu gainerako osagaiak, eta oratu ondo nahastu arte. Orea eginda dagoenean, errulo forma ematen diogu, saltxitxoi bat balitz bezala, argizaria
|
duen
labe paper batekin biribilkatuta, zilindro luze bat geratu arte.Zilindroa hozkailuan sartuko dugu masa solidifikatu arte. Zilindroa gogortu ondoren, moztu xerratan, ondoren egosteko.
|
|
Pastela 2 koloretan muntatzeko: Horma altuak eta luzeak
|
dituen
labe molde bat koipeztatzen da, eta haren oinarria zerba egosien erdiarekin estaltzen da. Gainean azenario xerrak jarri, irabiatutako arrautzak gaztarekin eta zerbaren gainerakoa bota.
|
2006
|
|
Auto garbiketa katalitikoa
|
duten
labeen paretak lakarrak dira, zikintasuna xurga dezaten.
|
2009
|
|
Orea hartzitu ondoren, berriro zatitu eta oratu egingo dugu, eta nahi dugun forma emango diegu ogiei (banakakoak, baguetteak, biribilak, obalatuak). Zatiak zatitu ondoren, silpat
|
duten
labe plaketan edo pixka bat irinatutako plaka antiitsaskorretan jarriko ditugu. 40 minutuz laberatu, 200 °C an.
|
2011
|
|
Merengea egiteko, irabiatu arrautza zuringoak glass azukrearekin eta laranja birringailuarekin, gehiegi muntatuta egon arte eta merengea egon arte. Orduan, silpat edo silikona plaka
|
duen
labe plaka batean, jarri molde angeluzuzenetan lau plaka edo lauza egiteko. Labean bi orduz lehortu, 100 °C ko tenperaturan, merenge plakak lehortzeko.
|
2012
|
|
Elikagaia bere puntuan egon baino lehentxeago itzaltzen bada, geratzen den beroa itzali egingo da. Errezetak ordu bat baino gehiago behar
|
badu
labean, ez da beharrezkoa aldez aurretik berotzea. Mikrouhinak Labeak baino %70 gutxiago gastatzen dute, eta denbora asko aurrezten dute.
|
|
Zapore txarrak edo kalitate kaskarrak ere ezkuta ditzake, baina hori tranpak egitera eta komodin gisa erabiltzera behartzea da, ez protagonista gisa. Askotariko sukaldaritza aberatsak limoiak izan behar
|
ditu
labean arrainak ontzeko, arrozak aberasteko eta frutak distirarazteko. Udako pepino entsalada gozoagoa egongo da limoiarekin.
|
|
Jarri labe plaken gainean, eta utzi berriro hartzitzen (berogailuan, hartzigailuan edo labean hartzitze tenperaturan) bi ordu eta erdi inguru, 25 °C tik 30 °C ra. Ondoren, arrautza irabiatuarekin atera eta pintatuko dugu, eta 200 ºC ko tenperaturan egosten dugu zorua eta sabaia piztuta
|
dituen
labe batean, 10 minutuz, igo eta gorritu arte. Prest daudenean, hozten utzi eta jan egin daitezke.
|
2014
|
|
Ore fin eta trinkoa lortu, arrabolarekin luzatuz, zentimetro bateko lodieran geratu arte. Masa obalatua duten piezetan moztu, eta, pixka bat, gantza pixka bat
|
duen
labeko plaka batean jarri. Labean sartu, 15 minutuz, eta hoztu ondoren, polboroiak azukrearekin hautseztatu, paper finetan bildu, banan banan eta oparitzeko prest!
|
2016
|
|
Gailetak nahi diren formekin moztu, marmelada pixka batekin margotu eta gainetik azukre pixka bat bota. Bukatzeko, berotu labea 180 ºc an, paper berezia
|
duen
labe iturri bat forratu eta 15 minutuz labean sartzeko gailetak jarri. Hozten utzi behar da zerbitzatu aurretik.
|
|
Errezeta errazago egiteko, orea egina eta hoztua dago errezeta honetan. Lehenik eta behin, molde biribil desmuntagarri bat (lau pertsonarentzat) estali behar da hostore masa edo masa hautsia, ondo zabalduta, eta goiko aldean pisua jarri behar da (adibidez, lekale lehorrak
|
dituen
labe papera) masa beroarekin ez igotzeko. Hostorea bakarrik bota, 10 minutuz 180 ºc tan.
|
2018
|
|
“Gonbitak bere erabilera bete ondoren, lurrez betetako lorontzi bat hartu eta azalean jartzen duzu. Ondoren, lur pixka bat
|
duten
labeak eta baso bat ur ureztatzen dute. Lorontzia leihotik gertu jarri behar da, eguzki argia eman eta egunero ureztatzeko.
|
2021
|
|
Elikagaiaren konposatuen artean ere erreakzio ugari gertatzen dira, hala nola Maillard en eta karamelizazioaren erreakzioak, eta erreakzio horiek, adibidez, ogia txigortzen dugunean edo barazkiak plantxan egiten ditugunean gertatzen dira. Horregatik guztiagatik, labean egindako ogiak itxura, testura, usain eta zapore hobea
|
du
labean sartu gabeko oreak baino, nahiz eta hasierako osagai berberak izan: irina, legamia, ura eta gatza.
|
|
Nahikoa da ur epelarekin eta ontzi garbigailuko xaboiarekin garbitzea. Hori bai, ondo garbitu behar
|
dituzu
labea erabiltzen duzun bakoitzean. Labearen barrualdea Labearen barrualdea astean behin garbitu behar duzu, edo asko erabiltzen ez bada, 15 edo 20 egunean behin.
|
2023
|
|
Tenperatura egokia lortzen duten bitartean, menuaz arduratzen den pertsonak gainerako familiarekin batera har dezake mahaian. f374Frijituak ezin badira alde batera utzi (adibidez, kroketak edo gabardina duten ganbak), aukera ona da sarguneak aurrez frijitzea, xukatu eta oinarrian zuloak
|
dituen
labe erretilu batean ipintzea, pizza laberatzeko dauden zuloak bezalakoak. Zerbitzatu behar direnean, labe ukitu bat ematen zaie (200 ºC an aurrez berotua); horrela, kanpoko ehundura krokantea berreskuratu eta frijitzeko keak eta nahasteak saihestuko dira.
|