Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 15

2004
‎Ondoren, gehitu gainerako osagaiak, eta oratu ondo nahastu arte. Orea eginda dagoenean, errulo forma ematen diogu, saltxitxoi bat balitz bezala, argizaria duen labe paper batekin biribilkatuta, zilindro luze bat geratu arte.Zilindroa hozkailuan sartuko dugu masa solidifikatu arte. Zilindroa gogortu ondoren, moztu xerratan, ondoren egosteko.
‎Pastela 2 koloretan muntatzeko: Horma altuak eta luzeak dituen labe molde bat koipeztatzen da, eta haren oinarria zerba egosien erdiarekin estaltzen da. Gainean azenario xerrak jarri, irabiatutako arrautzak gaztarekin eta zerbaren gainerakoa bota.
2006
‎Auto garbiketa katalitikoa duten labeen paretak lakarrak dira, zikintasuna xurga dezaten.
2009
‎Orea hartzitu ondoren, berriro zatitu eta oratu egingo dugu, eta nahi dugun forma emango diegu ogiei (banakakoak, baguetteak, biribilak, obalatuak). Zatiak zatitu ondoren, silpat duten labe plaketan edo pixka bat irinatutako plaka antiitsaskorretan jarriko ditugu. 40 minutuz laberatu, 200 °C an.
2011
‎Merengea egiteko, irabiatu arrautza zuringoak glass azukrearekin eta laranja birringailuarekin, gehiegi muntatuta egon arte eta merengea egon arte. Orduan, silpat edo silikona plaka duen labe plaka batean, jarri molde angeluzuzenetan lau plaka edo lauza egiteko. Labean bi orduz lehortu, 100 °C ko tenperaturan, merenge plakak lehortzeko.
2012
‎Elikagaia bere puntuan egon baino lehentxeago itzaltzen bada, geratzen den beroa itzali egingo da. Errezetak ordu bat baino gehiago behar badu labean, ez da beharrezkoa aldez aurretik berotzea. Mikrouhinak Labeak baino %70 gutxiago gastatzen dute, eta denbora asko aurrezten dute.
‎Zapore txarrak edo kalitate kaskarrak ere ezkuta ditzake, baina hori tranpak egitera eta komodin gisa erabiltzera behartzea da, ez protagonista gisa. Askotariko sukaldaritza aberatsak limoiak izan behar ditu labean arrainak ontzeko, arrozak aberasteko eta frutak distirarazteko. Udako pepino entsalada gozoagoa egongo da limoiarekin.
‎Jarri labe plaken gainean, eta utzi berriro hartzitzen (berogailuan, hartzigailuan edo labean hartzitze tenperaturan) bi ordu eta erdi inguru, 25 °C tik 30 °C ra. Ondoren, arrautza irabiatuarekin atera eta pintatuko dugu, eta 200 ºC ko tenperaturan egosten dugu zorua eta sabaia piztuta dituen labe batean, 10 minutuz, igo eta gorritu arte. Prest daudenean, hozten utzi eta jan egin daitezke.
2014
‎Ore fin eta trinkoa lortu, arrabolarekin luzatuz, zentimetro bateko lodieran geratu arte. Masa obalatua duten piezetan moztu, eta, pixka bat, gantza pixka bat duen labeko plaka batean jarri. Labean sartu, 15 minutuz, eta hoztu ondoren, polboroiak azukrearekin hautseztatu, paper finetan bildu, banan banan eta oparitzeko prest!
2016
‎Gailetak nahi diren formekin moztu, marmelada pixka batekin margotu eta gainetik azukre pixka bat bota. Bukatzeko, berotu labea 180 ºc an, paper berezia duen labe iturri bat forratu eta 15 minutuz labean sartzeko gailetak jarri. Hozten utzi behar da zerbitzatu aurretik.
‎Errezeta errazago egiteko, orea egina eta hoztua dago errezeta honetan. Lehenik eta behin, molde biribil desmuntagarri bat (lau pertsonarentzat) estali behar da hostore masa edo masa hautsia, ondo zabalduta, eta goiko aldean pisua jarri behar da (adibidez, lekale lehorrak dituen labe papera) masa beroarekin ez igotzeko. Hostorea bakarrik bota, 10 minutuz 180 ºc tan.
2018
‎“Gonbitak bere erabilera bete ondoren, lurrez betetako lorontzi bat hartu eta azalean jartzen duzu. Ondoren, lur pixka bat duten labeak eta baso bat ur ureztatzen dute. Lorontzia leihotik gertu jarri behar da, eguzki argia eman eta egunero ureztatzeko.
2021
‎Elikagaiaren konposatuen artean ere erreakzio ugari gertatzen dira, hala nola Maillard en eta karamelizazioaren erreakzioak, eta erreakzio horiek, adibidez, ogia txigortzen dugunean edo barazkiak plantxan egiten ditugunean gertatzen dira. Horregatik guztiagatik, labean egindako ogiak itxura, testura, usain eta zapore hobea du labean sartu gabeko oreak baino, nahiz eta hasierako osagai berberak izan: irina, legamia, ura eta gatza.
‎Nahikoa da ur epelarekin eta ontzi garbigailuko xaboiarekin garbitzea. Hori bai, ondo garbitu behar dituzu labea erabiltzen duzun bakoitzean. Labearen barrualdea Labearen barrualdea astean behin garbitu behar duzu, edo asko erabiltzen ez bada, 15 edo 20 egunean behin.
2023
‎Tenperatura egokia lortzen duten bitartean, menuaz arduratzen den pertsonak gainerako familiarekin batera har dezake mahaian. f374Frijituak ezin badira alde batera utzi (adibidez, kroketak edo gabardina duten ganbak), aukera ona da sarguneak aurrez frijitzea, xukatu eta oinarrian zuloak dituen labe erretilu batean ipintzea, pizza laberatzeko dauden zuloak bezalakoak. Zerbitzatu behar direnean, labe ukitu bat ematen zaie (200 ºC an aurrez berotua); horrela, kanpoko ehundura krokantea berreskuratu eta frijitzeko keak eta nahasteak saihestuko dira.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia