2003
|
|
Elikadura funtsezkoa da. “Pulpituek” ez dute edozerik jaten, eta
|
taldeak
menu berezi bat definitzen ari dira, etorkizunean gatibu izango den hazkuntzarekin bateragarria, bai lurreko granjetan, bai muskuilu bateen pareko itsas kaioletan. Olagarro larbak jatunak dira, eta, lehen hilabetean, harrapakin biziz, krustazeo larbaz elikatzen dira.
|
2009
|
|
apetitu aldaketei, sintoma natural gogaikarriei (botalarria eta gonbitoa lehen hiruhilekoan edo idorreria haurdunaldiaren amaieran), eta haurdunaldiko eta bularra emateko aldiko hilabeteetan emakumearen nutrizio eskakizunak handitzeari. 2009tik aurrera, CONSUMER eroski ko diseinu eta garapen
|
taldeak
menuak automatizatu ditu, haurdun dagoen emakume orok dieta gomendioak kontsultatu eta jarraitu ahal izan ditzan, edozein unetan, haurdunaldiko 40 asteetan eta erditu ondoko 16 asteetan. Hilero egokitutako dieta Haurdun dagoen eta etorkizunean ama izango den emakumeak aukera du astean behin menu plan bat izateko, haurdunaldi prozesuaren eskakizunen eta etorkizuneko haurraren hazkundearen arabera.
|
2010
|
|
Bitartean, gantz esnekiak kontsumitzen zituen taldeak izozki, gazta, esne oso eta jogurt asko kontsumitzen zituen, baita oilasko, koipe gutxiko esneki, arroz eta pasta gutxi ere. Generoa, adina, arraza, hezkuntza, jarduera fisikoa, erretzaileak ziren ala ez eta kaloria kopuru osoa hartu ondoren, gantz esnekiak kontsumitzen zituen
|
taldeak
menu osasungarrien multzoan baino %40 heriotza arrisku handiagoa izan zuen. Gozokiak eta postreak kontsumitzen zituztenen heriotza arriskua %37 handiagoa izan zen.
|
2011
|
|
Aurreko helburuak bete ahal izateko eta proiektuaren oinarri ekonomiko gisa, ostalaritzako eta kultura zein kirol ebentoen kudeaketarako enpresa errentagarria eta autofinantzatua sortuko da. Bertan taberna eta jatetxe zerbitzuak eskainiko dira, astegunetako eguneko menuak inguruko enpresetako langileentzako, asteburuko gazteentzako jateko merkeak eta aproposak,
|
taldeentzako
menu bereziak edota ospakizunetarako jatorduak eskainiz, beti ere gure kirolaren eta kulturaren osagaiekin atonduak. Helburu hau betetzerakoan kalitatezko eta bertoko produktuek izango dute lehentasuna.
|
2015
|
|
Bazkari bat baino gehiago, esperientzia gastronomikoa Jatetxe itxia da, besteak beste, Michelin eta gainerako jatetxeak bereizten dituena. Sukaldariak eta haren
|
taldeak
menu bat prestatuko dute, zaporeen, testuren, kontrasteen eta abarren ildo beretik datozen hainbat iradokizunekin. Hori da haren arrakastaren sekretuetako bat!
|
2017
|
|
Entsalada eta paella, boloban marrubi eta txokolateagaz... Pepote aritu da chef nagusi eta bere laguntzaile
|
taldearekin
menu gozoa prestatu digute... mila esker guztiei. Nik ezin dut jan...
|
2019
|
|
Orduan, egunero jaten duena jango du jendeak, gauza arrarorik gabe, eta aldi berean detaile batzuk izango ditu asteburuan izango denaren aurrerapena. Kuadrillendako eta
|
taldeendako
menu bitxiak ere izango ditugu gurekin adostu ahal izango ditugunak. 10 Kultur agendaren aurkezpena izango da ere. R. Hemen beti ari gara eraikitzen, baina zentzu zabalean:
|
2021
|
|
Enpresek ziurtatzen dute menuak nutrizionistek diseinatzen dituztela, Kontsumoaren, Elikagaien Segurtasunaren eta Nutrizioaren Espainiako Agentziak (AESAN) sustatutako NAOS Estrategiaren arabera. Era berean, “hilero, gure
|
taldeek
menuen proposamena aurkezten diete ikastetxeei, eta horiek onartu edo aldaketaren bat egiteko eskatzen digute”, azaldu du Serunion Educaren Aksel Helbek.
|