Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 8

2003
‎Elikadura funtsezkoa da. “Pulpituek” ez dute edozerik jaten, eta taldeak menu berezi bat definitzen ari dira, etorkizunean gatibu izango den hazkuntzarekin bateragarria, bai lurreko granjetan, bai muskuilu bateen pareko itsas kaioletan. Olagarro larbak jatunak dira, eta, lehen hilabetean, harrapakin biziz, krustazeo larbaz elikatzen dira.
2009
‎apetitu aldaketei, sintoma natural gogaikarriei (botalarria eta gonbitoa lehen hiruhilekoan edo idorreria haurdunaldiaren amaieran), eta haurdunaldiko eta bularra emateko aldiko hilabeteetan emakumearen nutrizio eskakizunak handitzeari. 2009tik aurrera, CONSUMER eroski ko diseinu eta garapen taldeak menuak automatizatu ditu, haurdun dagoen emakume orok dieta gomendioak kontsultatu eta jarraitu ahal izan ditzan, edozein unetan, haurdunaldiko 40 asteetan eta erditu ondoko 16 asteetan. Hilero egokitutako dieta Haurdun dagoen eta etorkizunean ama izango den emakumeak aukera du astean behin menu plan bat izateko, haurdunaldi prozesuaren eskakizunen eta etorkizuneko haurraren hazkundearen arabera.
2010
‎Bitartean, gantz esnekiak kontsumitzen zituen taldeak izozki, gazta, esne oso eta jogurt asko kontsumitzen zituen, baita oilasko, koipe gutxiko esneki, arroz eta pasta gutxi ere. Generoa, adina, arraza, hezkuntza, jarduera fisikoa, erretzaileak ziren ala ez eta kaloria kopuru osoa hartu ondoren, gantz esnekiak kontsumitzen zituen taldeak menu osasungarrien multzoan baino %40 heriotza arrisku handiagoa izan zuen. Gozokiak eta postreak kontsumitzen zituztenen heriotza arriskua %37 handiagoa izan zen.
2011
‎Aurreko helburuak bete ahal izateko eta proiektuaren oinarri ekonomiko gisa, ostalaritzako eta kultura zein kirol ebentoen kudeaketarako enpresa errentagarria eta autofinantzatua sortuko da. Bertan taberna eta jatetxe zerbitzuak eskainiko dira, astegunetako eguneko menuak inguruko enpresetako langileentzako, asteburuko gazteentzako jateko merkeak eta aproposak, taldeentzako menu bereziak edota ospakizunetarako jatorduak eskainiz, beti ere gure kirolaren eta kulturaren osagaiekin atonduak. Helburu hau betetzerakoan kalitatezko eta bertoko produktuek izango dute lehentasuna.
2015
‎Bazkari bat baino gehiago, esperientzia gastronomikoa Jatetxe itxia da, besteak beste, Michelin eta gainerako jatetxeak bereizten dituena. Sukaldariak eta haren taldeak menu bat prestatuko dute, zaporeen, testuren, kontrasteen eta abarren ildo beretik datozen hainbat iradokizunekin. Hori da haren arrakastaren sekretuetako bat!
2017
‎Entsalada eta paella, boloban marrubi eta txokolateagaz... Pepote aritu da chef nagusi eta bere laguntzaile taldearekin menu gozoa prestatu digute... mila esker guztiei. Nik ezin dut jan...
2019
‎Orduan, egunero jaten duena jango du jendeak, gauza arrarorik gabe, eta aldi berean detaile batzuk izango ditu asteburuan izango denaren aurrerapena. Kuadrillendako eta taldeendako menu bitxiak ere izango ditugu gurekin adostu ahal izango ditugunak. 10 Kultur agendaren aurkezpena izango da ere. R. Hemen beti ari gara eraikitzen, baina zentzu zabalean:
2021
‎Enpresek ziurtatzen dute menuak nutrizionistek diseinatzen dituztela, Kontsumoaren, Elikagaien Segurtasunaren eta Nutrizioaren Espainiako Agentziak (AESAN) sustatutako NAOS Estrategiaren arabera. Era berean, “hilero, gure taldeek menuen proposamena aurkezten diete ikastetxeei, eta horiek onartu edo aldaketaren bat egiteko eskatzen digute”, azaldu du Serunion Educaren Aksel Helbek.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia