Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 89

2004
‎Prestatutako bexamel saltsaren erdiarekin estaltzen da multzo hori. Sartu labean 180 °C an eta utzi 60 minutuz, edo pastela urreztatu arte. Zerbitzatu baino 10 minutu lehenago uzten da pausatzen.
‎gurin pixka bat. Sartu labean 15 minutuz eta hoztu ondoren polboroiak glass azukrearekin hautseztatu, eta paper mehetan bildu. banaka, eta letoizko lata itxi batean gordetzen dira.
‎Korrea bat ongi, bestea sartzeko labea palankarekin altxatu zuten.
2005
‎ebakidura bat ematen zaio pikortsua sartzen den masari azukrearenak. Ondoren, arrautzaz pintatu eta sartu labea 200 °C an, 15 minutuz. Kristinak Kasu horretan, oreak forma biribildua izan behar du.
2006
‎Molde bakoitza aluminiozko paperez estaltzen da eta, era berean, laberako egokia den beste ontzi batean jartzen da, komunera Maria. Sartu labean 180 °C an 5 minutuz. Zuringoa gatzatuta geratu behar da, eta gorringo erdilikidoa.
2008
‎Aluminio papera tolestu eta alboak bi aldiz itxiko ditugu, barruan lekua utziz. Sartu labean papillotea puztu arte, eta esan egosketa puntu ezin hobean dagoela. Platera erditik irekita dagoen aluminiozko paperarekin aurkeztuko dugu, karta balitz bezala, eta mahaikideak pixkanaka pixkanaka aterako ditu barazkitxoak, bularkiak eta haien zukuak.
2009
‎Bete den arraina bisigu ontzi edo ontzi baten gainean jarri behar da, bere tamainarekin bat datorrena, baina leku askoan. Salda pixka bat egin, igurtzi arrainaren gainazala olioarekin eta sartu labean 220 °C tan 30 minutuz edo barruan kozinatuta dagoela ikusi arte. Arraina bere erretan askatutako zukuekin zerbitzatzen da, eta betegarriarekin bat datorren goarnizioarekin batera:
‎Aurretik gurin eta irin pixka bat jarri diogu, itsats ez dadin. Jarri labeko papera eta pisua gainean (bete bol bat arrozarekin edo babarrunekin, pisua izan dezan eta labean sartzean masa ez dadin igo) eta sartu labean 20 minutuz 180 °C tan. Oinarria laberatu ondoren, papera eta pisua kenduko ditugu.
‎Kendu hezurrak izterrei ere. Hartu oilaskoaren hezurrak, zatikatu, eta sartu labean, 200 gradutan. Xehe xehe egin juliana eran tipula, azenarioa, porrua eta baratxuria.
‎Bete patata hutsak nahastura horrekin, apaindu gazta birrinduz, eta sartu labean, 200&fraq14; C tan, 5 minutu.
2010
‎Ohiko labean erradiazio infragorriak, mikrouhinek baino askoz energia gehiago duena, ia molekula guztien bibrazioa eragiten du: elikagaiarenak ez ezik, ontziarenak eta labeko airearenak ere berotzen ditu (horregatik jakia sartu aurretik labea beti aurreberotu egin behar da, denbora aurrezteko, ikusi 9 gaia). Mikrouhinek, berriz, bakarrik karga elektrikoa duten molekulak mugiarazten dituzte, alegia, molekula polarrak eta ioiak, zein bakarrik elikagaian dauden (ez airean ezta ontzietan); molekula polar nagusia ura da.
‎Soletilla bizkotxo baten tamainako eta formako merenge hizkuntza batzuk ere eransten dira. Hautseztatu glasé azukrea eta sartu labean 100 °C tan hiru orduz. Denbora hori igarota, oinarrian merenge egosiko zirkulu bat jartzen da, eta horren gainean izozkia isurtzen da.
‎Horrela, ahalik eta gehien aprobetxatzen da bitamina aberastasuna. Erre nahi izanez gero, sartu labean oso bero, oliba olioarekin eta gatz apur batekin. Azala bereizten hasten denean, labetik atera eta azala erabat askatzen da, beharrezkoa bada, ur hotz pixka batekin.
2012
‎Galletak sukaldeko robot batean birrindu, ore bat osatu arte, eta ore horri gurin urtua gehitu. Oinarri hori molde desmuntagarri baten hondoan jartzen da, eta bere horretan utz dezakegu, edo 200 °C tan sartu labean 10 minutuz, lehortu eta kurruskari gera dadin. Labean sartzea erabaki badugu, moldea galletarekin hozten utziko dugu txokolate geruzak gehitu aurretik.
‎Horrela, tipuleta eta baratxuri zati txiki batzuk, porrua, azenarioa, txanpinoiak eta brokoli sorta batzuk gehitzen zaizkio, jengibre, gatz edo soja saltsa tanta batzuk eta oliba olio txorrotada batekin lurrindua. Sartu labean 200 °C tan 20 edo 30 minutuz, labe motaren arabera. Erre ondoren, multzo osoa zerbitzatzen da.
‎Barazkiak zati handitan mozten dira urtu ez daitezen, eta haragiarekin eta hezurrarekin batera oliba olio pixka batekin igurtzi. Jarri labeko plaka batean eta sartu labean 200 °C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte. Atera labetik eta jarri barazkiak, haragia eta hezurra lapiko zabal eta altu batean; bereizi labe beroko plaka ardo beltzarekin eta berreskuratu labeko erretilutik ateratzen diren zukuak, eta bota lapikora.
‎Horretarako, nahasketa pastel mahuka batean sartzen da pita zabalarekin, eta, haren laguntzarekin, labe erretilu batean sartzen da sigi saga. Urrats honetan funtsezkoa da erretilua beroarentzako paper bereziz forratuta egotea eta erretilua sartzean labea bero egotea. Hamar minutu eta 200 °C an igaro ondoren, bizkotxoa prest egongo da.
‎Barazkiak zati handitan mozten dira urtu ez daitezen, eta, haragi eta oilasko zatituarekin batera, oliba olio pixka batekin igurtzi. Jarri labeko plaka batean eta sartu labean 200 °C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte. Labetik atera eta barazkiak, haragia eta oilaskoa (bularkia izan ezik) lapiko zabal eta altu batean jarri, labe beroko plaka banatu ardo beltzezko koparekin eta labeko erretilutik ateratzen diren zukuak berreskuratu eta kazolan bota.
‎Atera iturria arrainarekin eta bota bertan ateratzen den saltsa. Gehitu muskuiluak eta txirlak, eta sartu labean 170º ra 15 minutuz. Denbora hori igaro ondoren, bien maskorrak irekita egongo dira.
‎6 Bota prestaketa 30 x 35 cm-ko labe erretilu batera, laberako paperez forratuta. 7 Sartu labean 12 minutuz. Atera labetik.
2013
‎Jarri moldea Maria bainuan, eta sartu labean, 180 º ko tenperaturan, mamitu arte.
‎Jarri Maria bainuan, eta sartu labean, behar bezala mamitzen den arte.
Sartu labean: lehen 10 minutuak, tenperatura baxuan, eta, bizkotxoa altxatu ahala, tenperatura gero eta altuagoan.
‎Igurtzi gurina labeko xafla batean, irineztatu, eta isuri hara masa. Sartu labera eta eduki su ertainean 25 bat minutuz.
Sartu labean, 180 ºC inguruan.
‎Bota gainetik almendra xehea, nahi izanez gero, eta sartu labean.
Sartu labean, 200 ºC an.
Sartu labean, 170 ºC ko tenperaturan, eta eduki han 20 bat minutuz.
Sartu labean, 180ºC an.
‎Ipini moldean (hiru laurden bete), sartu labean 180 ºC an eta atera 15 minutura.
Sartu labean, 220 ºC an; hasieran, tiroa itxita, handitu daitezen, eta, gero, tiroa irekita.
Sartu labean, tiroa itxita, 225 ºC ko tenperaturan.
Sartu labean, 200 ºC an, eta atera eginda daudenean.
‎Prestatu labeko xafla bat gainean ez itsasteko papera jarriz, ipini hostorea bertan, beste paper bat gainean eta beste xafla bat haren gainean, igotzen ez uzteko (ziztada batzuk ere egin dakizkioke igo ez dadin). Sartu labean, 200 ºC an, eta atera eginda daudenean.
‎Igurtzi arrautzaz eta hautseztatu almendra xeheaz. Beste itxura bat eman nahi izanez gero, sartu labean dagoen moduan, eginda dagoenean bota azukre hutsa gainetik eta sartu berriro labean gaina karamelizatzeko.
Sartu labean 200 ºC an, eta atera eginda daudenean.
Sartu labean, 200ºC ko tenperaturan, goiko sua kenduta.
‎Bota azukre alea sagarraren gainetik, eta sartu labean.
Sartu labean, 200 ºC an. Beharrezkoa izanez gero, alde bat egindakoan eman bira erdia, bi aldeetatik berdin egin daitezen.
‎Hartu 24 cm-ko diametroa duen molde bat, eta jarri orea bertan. Orea moldean ondo ipini ondoren, ziztatu sardexka batekin eta sartu labean, 225 ºC an (15 bat minutu ditu). Ateratakoan, utzi hozten.
‎Igurtzi arrautza irabiatuz, eta sartu labean.
Sartu labean, 180 ºC an. Kolorea hartzen duenean, jaitsi tenperatura 150 ºC ra, eta ez atera guztiz egiten den arte.
‎Zuritu eta ebaki sagarrak, eta jarri xerrak kremaren gainean, apain apain. Bota azukre hautsa gainetik, eta sartu labean. Hoztutakoan, igurtzi gaina sagar gelatinaz, distiratsu gera dadin.
Sartu labean, 190 º C-an.
‎Jarri hostore zatiz osatutako geruza bat moldearen gainean. Zulatu hostorea, eta sartu labean, 180 ºC an.
Sartu labean, eta lehortu 150 ºC an.
‎Eskuaz ireki sareko zulotxoak, eta estali esne gainez. Ebaki ertzak, eta sartu labean, 190 ºC an.
Sartu labean, 180 ºC an, eta, kolorea hartzen duenean, jaitsi tenperatuta 150 ºC ra, barrua egin dadin.
‎Ogi barraren forma eman behar zaio, eta, biribildu ahala, gurin urtuaz igurtzi behar da orea. Sartu labean, 180 ºC ko tenperaturan, gurinez igurtzitako edo paper sulfurizatuz estalitako xafla baten gainean jarrita. Egiten ari dela, ireki labea gurin urtuaz distira emateko (lauzpabost aldiz).
‎Zabaldu eta luzatu arrabolaz, eta ebaki pasta ebakitzekoaren bidez. Sartu labean, 200 ºC an, lehortu daitezen, baina kolorerik hartzen utzi gabe.
‎Silpatez estalitako xafla baten gainean, jarri puskak eta zabaldu ondo, mugimendu zirkularrak eginez. Sartu labean, 180 ºC an.
‎Zabaldu puska txikiak silpatez estalitako xaflan, eta sartu labean.
Sartu labean 180 ºC an, behetik su txikia jarrita.
‎Edalontzi batez, ebaki orea zirkulutan, jarri aurrez koipeztatutako erretilu batean, eta sartu labera. 35 minutuz 200 °C an eduki, eta, gero, azukreztatu.
‎Flan ontzien ipurdia karameluz egin ondoren, bete ontziak krema horrekin, eta sartu labean, Maria bainuan.
‎Banatu karamelu geruza duten moldeetan, eta sartu labean, Maria bainuan, su ahulean, 20 edo 25 minutuz.
‎Eman forma eskuz. Margotu arrautza erabiliz, eta sartu labean, 250 ºC an, behetik surik jarri gabe, kolorea har dezan. Prestatu nahaste bat, arrautza eta glukosa erdi eta erdi erabilita.
‎Flan ontzien ipurdia karameluz egin ondoren, bete ontziak krema horrekin, eta sartu labean, Maria bainuan.
‎Hoztu baino lehen, kendu kanela makila eta limoi azala. Masa pastelontzia masa hautsia duen molde labean bota, eta beste 10 minutu sartu labean. Atera labetik eta utzi hozten pastela moldetik kanpo.
‎Ondoren, irin, legamia eta gainerako osagai masari gehituko dizkiogu aurrez nahastuta, ore fin ez oso sendoa lortu arte. Bete molde bakoitza bere edukieraren 2/ 3raino, bota gainetik azukre pixka bat eta sartu labean tenperatura ertainean, gutxi gorabehera 25 minutuz edo magdalenak igo eta gainetik koloreztatu arte. Kozinatuta dauden egiaztatzeko, zotz bat sartuko dugu:
‎Moldeari gurin eta irin pixka bat jarri behar diogu, itsats ez dadin. Estali labeko paperarekin eta jarri pisu bat gainean (adibidez, bete bol bat arrozarekin edo babarrunekin, pisua izan dezan), egosten den bitartean masa ez igotzeko, eta sartu labean 20 minutuz 180 °C an. Oinarria laberatu ondoren, papera eta pisua kenduko ditugu.
‎Haragia eta oilasko izterrak oliba olio pixka batekin igurtzi. Jarri plaka batean eta sartu labean 200ºC tan, barazkien eta haragiaren azala gorritu arte. Atera labetik eta jarri barazkiak, haragia eta oilaskoa lapiko zabal eta altu batean; bereizi labe beroko plaka ardo beltzarekin, eta berreskuratu labeko erretilutik ateratzen diren zukuak, eta bota lapikora.
‎Barazkiak zati handitan mozten dira urtu ez daitezen, eta, haragi eta oilasko zatituarekin batera, oliba olio pixka batekin aliatzen da. Jarri labeko plaka batean eta sartu labean 200º C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte. Atera labetik eta jarri barazkiak, haragia eta oilaskoa kazola zabal eta altu batean.
2014
‎Horien gainean, ahuntz gaztaren xerrak, arrautza irinetan pasatutako tomate xerrak eta koilarakadatxo bat barbakoa saltsa (mina gustukoa badugu, tabasko tanta batzuk). Sartu labean, 200 ºc an berotuta. Ahuntz gazta urtzen hasi aurretik, ogitartekoa aterako dugu.
‎Bota antxoa krema moldean. Jarri Maria bainuan eta sartu labean 180 ºc tan 35 minutuz. Hozten utzi eta maionesa arinarekin zerbitzatu, ogi txigortuak ogi xigortuekin eta tomatetxo zatiekin.
‎Oilaskoa erretzeko, pieza gatzatu eta barruan baratxuri eta limoi erdi hortz usaintsu bat jarri. Sartu labean 200 ºc tan 70 minutuz eta oilasko errea dugu. Egosita, haragia umeldu egin dezakegu bere zukuekin, baina hori aukerakoa da, eta ez da askoz gehiago behar haragi errea lortzeko.
‎Dena lotuta dagoenean, bota gurin likidoa baina hotza, ekilore olioa, azukrea, legamia eta irina, eta multzo osoa birrindu, oso trinkoa ez den pasta fina lortu arte. Bete molde bakoitza bere edukieraren 2/ 3raino, eta sartu labean 180º C-ko tenperaturan 20 minutuz, edo cupcakeak igo eta gainetik koloreztatu arte. Kozinatuta dauden egiaztatzeko, zotz bat sartuko dugu:
‎Erreserbatutako zurtoinarekin estali, labe iturri baten gainean jarri eta oliba olio txorrotadarekin ondu. Azkenik, sartu labean 200 ºC tan 10 minutuz. Barrutik eta kanpotik erre ondoren, bero zerbitzatu.
‎Moldeari gurin pixka bat eta irin pixka bat jarriko diogu, itsats ez dadin. Estali labeko paperarekin eta pisu batekin gainean (adibidez, bete bol bat arrozarekin edo babarrunekin, pisua izan dezan), egosten den bitartean masa ez igotzeko, eta sartu labean 20 minutuz 180 °C tan. Oinarria laberatu ondoren, papera eta pisua kenduko ditugu.
‎Gainazala gazta birrinduarekin estali. Sartu labean, aurrez berotuta, 15 bat minutuz, 200 °C an. Kalabazin eta barazki tinbala atunarekin zerbitzatu, etxean egindako tomate saltsa beroaren gainean.
‎Masari gainazalean ebaki bat egin nahi badiogu edo sinaduren bat edo dekorazioren bat gehitu nahi badugu, une egokia da. Busti pixka bat azala lurruneztagailu batekin, sartu labean eta laberatu 10 minutuz, labearen beheko aldean bakarrik (lurzoru beroa esaten zaio horri). Ahal bada, kendu haizagailuaren funtzioa, eta horrek gehiegi lehortzen du ogia.
2015
Sartu labera 30 minutuz,
‎Aldez aurretik, gurin eta irin pixka bat jarri behar diogu moldeari, itsats ez dadin. Jarri labeko papera eta pisua gainean (bete bol bat arrozarekin edo babarrunekin, labean sartu bitartean masa igo ez dadin) eta sartu labean 20 minutuz 180 °C tan. Laberatu ondoren, kendu papera eta pisua gainetik, eta prestatu quichearen betegarria.
‎Galletak moldeatu eta arrabol batekin prestatu. Ondoren, sartu labean 15 minutuz, 180 ºc an aurrez berotuta, gorritu arte. 3 Etxeko galletak, okela, mikrouhin labean!
2016
Sartu labera 30 minutuz 155 gradutan.
‎Ondoren, orea arrabolarekin luzatu, eta moldeko moldearen oinarriaren gainean jarri, aurrez gurin eta irin pixka bat jarrita, itsats ez dadin. Jarri labeko papera eta pisu bat gainean (bete bol bat arrozarekin edo babarrunekin, egosi bitartean pisua izan dezan eta egosi bitartean orea ez igo) eta sartu labean 20 minutuz 180 ºc tan. Oinarria laberatu ondoren, kendu papera eta pisua.
2019
‎Burdin zahar, adreilu, igeltsu erdi ustel eta porlan zatien azpian jatorrizko sua zegoen, erabilpenak higatutako sua. Suaren ondoan, 60 zentimetrora, paretan sartuta labea, sukalde ekonomikoa jartzean hondatutakoa; modernitatearen ondorioa, eta ondoko paretan lixiba harri izugarria aurkitu nuen: harriz egindako kubo bat, metroa sakoneran, eta 70 zentimetro luzeran zuena.
2020
‎Gazta birrindua eta esne gaina nahastu, eta brokoliaren gainean bota. Sartu labean 200 ºC tan 10 minutuz edo gazta desegin eta gainerre pixka bat gainazala. Bero zerbitzatu, labetik atera berria.
‎Koilara baten laguntzaz, zati biribilen edo angeluzuzenen forma ematen diogu. Sartu labean, 180 °C an, 20 bat minutuz. Denbora hori igaro ondoren, gazta eta york urdaiazpikoa oinarrien erditik gora jarri eta beste base batekin estali.
‎Sandwichak irinarekin pasako ditugu, gero irabiatutako arrautzarekin eta, ondoren, ogi birrinduarekin. Azkenik, frijitu egin ditzakegu, edo berriz sartu labean, kaloriak kentzeko. Zerbitzatu bero gazta urtua eta gure jakobo kurruskaria izateko.
2021
‎Labeko erretilu batean, patata eta tipula oinarri bat jarri, xerra mehetan ebakita, oliba olio eta gatz zorrotadatxo batekin. Sartu labean 200º C tan 10 minutuz; atera erretilua labetik, jarri ezpata arrain xerrak erdiko patata erreen gainean, eta sartu berriro labean dena batera 15 edo 20 minutuz. Arraina ia erreta dagoenean, bota ardo zuri pixka bat, eta utzi labean prestatzen, arraina bere lekuan dagoela ikusi arte.
2022
‎Bat alternatiba laberako egokiak diren plastikozko poltsak erabiltzea da. Jarri oilaskoa (osorik edo piezatan) poltsaren barruan eta gehitu elementu likidoren bat (salda pixka bat, zukua, etab.) honekin batera belar fresko eta espeziak. Itxi poltsa eta sartu labean. Zukuak barruan mantenduko dira eta oilaskoa oso zaporetsua geratuko da.
2023
‎Labe iturri batean egiten ditugun fruta erreekin batera sagarra, melokotoia eta udarea ditugu, guztiak zurituta, laurdenetan ebakita eta pipitarik gabe. Hautseztatu bi koilarakada azukre, limoi erdi baten zukua eta baso erdi ur fruta iturriaren oinarrian, eta sartu labean 200 ºC tan 40 minutuz. Noizean behin, nahastu, erregularki prestatzeko, eta prestatu kolore uniformea hartu eta frutak erre arte.
‎Nahastu frutak jogurt natural frijitu pare batekin, eta jarri azukre puntua, fruta lodituta gera dadin, baina ez gehiegi (gero aho pastako tututxotik atera ez dadin). Biribildu pasta filoa metalezko tututxo batzuetan, eta sartu labean gainerretzeko moduan (minutu bat edo bi) pasta txigortzeko eta horrela geratzeko. Atera labetik, kendu metalezko armazoiak eta bete aho pastako tututxoak fruta mazedoniarekin eta jogurtarekin.
‎Nahastu nahasketa honekin txahal gona zerrenda lodietan zatituta. Sartu labean (180 °C an berotuta) ordubetez. Egosi ondoren, busti haragia garagardo pixka batekin, gehitu aranpasa garbituta, ebakita eta hezurrik gabe, eta heldu dena 30 minutuz, haragia kozinatu arte, lodieraren arabera.
‎Kozinatzeko, xukatu marinatuaren haragia eta gorritu haren gainazala su ertainean dagoen ontzi batean, olio pixka batekin. Gehitu barazkiak nahierara, busti marinatuaren ardoaren zati batekin, gehitu haragi salda, estali eta sartu labean 2 orduz, 180 °C an. Laberik ez badugu, lapiko batean egin dezakegu, su ertainean, edukia noizean behin aldatuz, egosketa uniformea izan dadin.
‎Amaitzeko, jarri azken geruzaren gainean barazki salteatuak eta bexamel saltsa gazta birrinduarekin. Sartu labean, eta 30 minutuz prestatu 180 °C an. Hoztu ondoren, zatitu egin daiteke, tanperetan gorde eta izoztu.
‎✅ Bitartean, igurtzi labeko plaka bat olio tanta batzuekin eta zartagineko zukuarekin. ✅ Jarri bisigua haragiarekin gorantz, eta sartu labean 200 ºC tan sei minutuz. ✅ Bisigua atera baino lehentxeago, gainerako baratxuriak xerratan moztu eta zatitutako pipermina gorritu egiten dira.
‎Azalik eta hezurrik gabeko legatz zatiak behar ditugu gaur. Legatzari gatza bota, erretiluan ur pixka bat jarri, legatz pusketei oliba olio tanta bat bota, eta, ondoren, sartu labean. Bost edo sei minutuan eginda egongo dira.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia