Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 7

2001
‎Sukaldean: Oso ondo xurgatzen dute sukaldean erabiltzen dituzten osagaien zaporea; beraz, oso egokiak dira gisatuak eta eltzekariak prestatzeko. Egosi aurretik, berriz hidratatu behar dira.
2005
‎Oso erresistentea da euriekiko, lehorteekiko eta tenperatura altuekiko; beraz, isolamendu termikorako material ezin hobea da. Gainera, egitura gelaxka txikiz osatuta dago, eta horiek oso ondo xurgatzen dituzte zaratak; beraz, isolamendu akustikoa ere oso ona da. Gainera, agente kimikoekiko erresistentea da, arina, elastikoa eta usainik gabea.
2010
‎Gehienetan, usain txar hori elikagaiak hondatzearen ondorio da, eta hondatutako produktua zein den aztertu da, bota eta beste produktu edo gainazaletan eraginik izan ez duela egiaztatu. Elikagai batzuk, hala nola esnea edo pastelak, usaina kanporatzen duten beste elikagai batzuetatik isolatuta gorde behar dira, oso ondo xurgatzen baitituzte. Kaltetutako eremuak ur bero eta desinfektatzailearekin garbitu behar dira, eta atea irekita utzi minutu batzuetan, aireak zirkulatu dezan.
2012
‎Gogoratu behar dugu, halaber, melaninak oso ondo xurgatzen dituela uhin luzera txikiak, eta, beraz, era horretako iragazkiak erabili behar direla ile argi eta meheak depilatzeko; ilea eta azala ilunagoak direnean, ordea, uhin luzera handiagoko iragazkietara pasatu beharra dago, melaninak ez baititu hainbeste xurgatzen eta errazagoa baita fototipo altuen azala zeharkatzea.
2014
‎4 Ez du balio edozein arroz mota. Aukerarik onena «bonba arroza» da, ale biribila eta kalitate handikoa, salda oso ondo xurgatzen duena eta 18 minutuko egosketari eusten diona. Gainerako arrozak (luzangak edo indiarrak) entsaladak eta hornigaiak egiteko utziko dira.
2021
‎Proteina gehienak surimian daude; arrautza zuringoak eta landare proteinak kopuru txikia ematen dute. Produktu honen mantenugai interesgarriena da, funtsezko aminoazido guztiak dituelako eta oso ondo xurgatzen direlako. Karbohidratoak.
2022
‎Fabrikatzaileak gomendatutako 30 g ko errazioan, kalitate handiko 2,4 g proteina daude. , funtsezko aminoazido guztiak dituelako eta oso ondo xurgatzen direlako. Hala ere, kalitatezko proteina kantitate bera lor dezakegu beste elikagai osasungarri batzuetatik abiatuta ez dute pate errazioa adina gantz saturatu (2,4 g) eta gatz (0,36 g) ematen.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia