2001
|
|
Ale luzeko zuria: Gure herrialdean ekoizten den arroz mota da, eta nazioarteko merkatuan
|
oso
kalitate onekoa da. Ale luze eta mehea da, gutxienez zabalera baino 3 aldiz luzeagoa.
|
2002
|
|
Egoera horren aurrean, argi eta garbi bereizi behar dira elikagaien kalitatea eta segurtasuna. Bistan denez, elikagaia
|
oso
kalitate onekotzat hartu litzateke kontsumitzailearen itxaropenak betetzen baditu, besteak beste, gehienezko freskotasuna, zapore, kolore eta itxura jatorrak (animalia hauenak kasu bakoitzean), animalia biziak eta baita garestiak ere. Hala ere, oso segurua ez den produktua da.
|
2003
|
|
Esteka esneak. Merkeak eta
|
oso
kalitate onekoak daude.
|
|
Arrasteko legatza hoztuta merkaturatzen da. Ontzien upategietan gordetzen da, 15 egunez, hainbat prozeduraren bidez.
|
Oso
kalitate onekoak dira, baina amukoa baino apalagoak. Legatzaren propietate elikagarriak Osagai nagusia ura da, %80 Balio biologiko handiko proteinak ematen ditu %15, eta %2, berriz, koipeak, batez ere asegabeak.
|
|
Arrainak haragia baino gehiagotan egon behar du, eta hezurrak ondo kendu behar dira. Astean 4 arrautza har daitezke, proteina
|
oso
kalitate onekoa baita eta, gainera, mineral eta bitamina ugari ematen dituzte. * Azukreak eta deribatuak:
|
2004
|
|
haragiz, gaztaz edo hestebetez egindako dentsoagoak. Haragia oinarri duten bigarren platerak
|
oso
kalitate onekoak dira, baina hauek nabarmentzen dira: bere arrain plateren artean olagarroa, sardinak, dastatzea merezi du.
|
2008
|
|
Arrastekoa, berriz, hozkailuan merkaturatzen da, eta 15 egun irauten du arrantza ontzietako upategietan, prozedura desberdinekin.
|
Oso
kalitate onekoa da, baina amukoa baino apalagoa. Legatzaren osaera honela banatzen da:
|
2012
|
|
Zakur handietan (bederatzi urtetik aurrera), B1 bitamina egokia da adinak dituen sintomei aurre egiteko, propietate antioxidatzaileak baititu. Nolanahi ere, gaixorik, zahartuta edo deselikatuta dagoen zakur bati
|
oso
kalitate oneko pentsua ematen bazaio eta bere berezitasunetara egokitzen bada, baliteke bitamina ekarpen berezirik behar ez izatea. Kontuan izan behar da goi mailako pentsu bat kalitate ertaineko beste batzuk baino garestiagoa dela, baina, Ignacio Arijak dioenez, «elikagai mota horrekin, jabeek kalitatezko bitamina espezifikoak bermatzen dituzte beren txakurrarentzat, eta, ondorioz, ez da beharrezkoa bitamina arrotzak ematea».
|
2013
|
|
Baina modu egokian konbinatuta,
|
oso
kalitate oneko proteina lortzen da.
|
|
Felidoaren erretilu higienikoan harea asko egon behar da, baina ez da gainezka egin behar, ez dadin zoruan amaitu katuak jopuzkatu eta ontziaren barruan mugitzen denean. Garbigailuko harea garbitzeko, komeni da gorozki hondakinak egunero kendu eta hiru egunetik behin osorik aldatu edo, gehienez ere, astean behin, harea
|
oso
kalitate onekoa bada (oso xurgatzailea). Denborak erretilua hondatzen duenean, berria jartzea komeni da.
|
2023
|
|
Egunean 25 g zuntz kontsumitzea gomendatzen da. Espainian gehien jaten ditugun lekaleek —dilistek, babek eta garbantzuek— ia ez dute gantzik (0,4 g eta 2,6 g/ 100 g egosita), eta, gutxi bada ere,
|
oso
kalitate onekoa da. Gantzaren %75 gantz azido monoek eta poliasegabeek (azido oleikoa, linoleikoa eta alpha linolenikoa) osatzen dute.
|