Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 11

2004
‎Prestatzeko erraztasunari, zapore onari, kontserbazio bikainari eta kostu txikiagoari esker, batez ere. Diseinu zorrotza duen etiketa batean, fabrikatzaileek bermatzen dute kafe liofilizatua %100 disolbagarria eta berehalakoa dela, oso erraz prestatua, eta, ura gehituta, ontziratutako pikorrak kalitate bikaineko kafe bihurtzen direla. Kafe berde, txigortu eta eho kilo batetik 100 – 120 kikara kafe inguru ateratzen badira, kopuru horretatik 360 – 390 kikara bitartean lor daitezke.
2005
‎Gainera, aplikazio ugari ditu sukaldean, askotarikoak baitira testurei esker, bizkotxoak egiteko erabil daitezke. pastelak, aparrak, irabiakiak… Postre azkar eta oso errazak prestatu nahi izanez gero, nahikoa da ebakitzea frutak zati txikitan, eta mazedoniak edo brotxetak, fruta beste modu batera kontsumitzeko. Une jakin batean, hainbat motatako irabiakiak ere egin daitezke.
2006
Oso erraz prestatzen dira arrautzak, eta kota ontzi izeneko banakako zeramikazko ontzi batean prestatzen dira.
2007
‎Bikaina. Oso erraz prestatzen da. Xerrari azala kendu, pixka bat irineztatu, frijitu, gero tomate saltsan sartu, eta ezin gozoagoa geratuko zaizu.
2010
‎Molekula diatomikoak (HCl) edo funtzio talde sinpleak dituzten konposatu organikoak (C 6 H 5 CO 2 H) oso erraz prestatzen dira sintesi urrats bakarra edo gutxi batzuk emanez. NH 2, OH, CO 2 H eta antzeko taldeak txertatuta dituzten molekula polifuntzionalak prestatzeko, ordea, sintesi urrats asko behar da.
2012
Oso erraz prestatzen da: irabiagailuak ekartzen duen ontzi horietako batean, esnea, gatza eta ozpina edo limoi ura jartzen dira.
‎Urteek aurrera egin ahala, sukaldaritza tradizionalaren (erregosia eta eltzekaria) ordez, elikadura industrializatuagoa eta ez hain osasungarria jarri da, dieta mediterraneotik urrun. Aldi bakoitzean aurrez prestatutako jaki gehiago hartzen dira eta oso erraz prestatzen diren elikagaiak. Joera hori nabarmenagoa da Erresuma Batuan erraz prestatzen diren elikagaien kontsumoa Europako handiena da eta produktu gutxiagorekin egiten da–, baina Europako beste herrialde batzuetan gertatzen da. Frantzian ere, oinarrizko osagaiekin kozinatzeko gastronomia kontserbadoreagoa denez, badirudi aldatu egiten direla erraz prestatzen diren elikagaietarako lehentasunak, batez ere heldu gazteenen artean.
2013
‎CONSUMER EROSKI Bonboiak. Oso erraz prestatzen dira zerealekin egindako bonboiak. Txokolate egokia urtu Maria bainuan gurin koilarakada batekin (erre ez dadin), gehitu zereal azukretsu batzuk, hurritz txigortuak gehitu, eta, osagaiak igurtzi ondoren, arrautza irinetan pasatu, arrautza irinetan pasatuz.
2017
‎Gourmet merkatuan, gero eta ohikoagoa da kalitate handiko plater prestatuak aurkitzea, oso erraz prestatzen direnak, labean kolpetxo bat emanda, mikrouhinean edo maria bainuan.
‎Otarrainxkak oso erraz prestatzen dira, eta oso onak gelditzen dira.
2023
‎Lau egun igaro baino lehen jatea komeni da. Torradak eztiarekin Oso erraz prestatzen dira. Lehenik eta behin, aurreko errezetaren urratsei jarraituko diegu.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia