Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 28

2001
‎Ikasgelek, haurrek jolaserako erabiliko dituzten lekuek, komunek eta, azken batean, haurrek egunean zehar bisitatuko dituzten lekuek egoera onean egon behar dute.
‎Saltokian hozkailuetan aurkituko dugu. Ontziak egoera onean egon behar du, deformaziorik eta kolperik gabe. Etiketa eta iraungitze data edo kontsumo data lehenetsiak jarri behar ditugu.
2002
‎Jakin beharreko gutxienekoa Mantentze edo konponketa lanei ekiten zaienean, kableen egoerari erreparatu behar zaio. Korronte elektrikoa haietatik igarotzen da eta, beraz, egoera onean egon behar dute. Kable zuritu batek eta beste batekin kontaktuan dagoenak txinpartak eta zirkuitulaburrak eragin ditzake, eta horiek instalazioa kaltetu dezakete.
2003
‎Lehenik, hondoa egiteko ontzi egokia bilatuko dugu, prestatu nahi dugun hondo kantitatearen eta bertan sartu nahi ditugun elikagaien araberakoa. Ondoren, garbi eta egoera onean egon behar duen elementu nagusia sartuko dugu, ontzeko elementuekin batera, zatituta eta garbi. Hondoak egiteko, barazkiak zati handitan mozten dira, ez desegiteko.
‎10 g legamia, 200 g zereal eta txahal gibelarentzat eta 300 g espinaka. Kantitate horiek handiegiak direnez, azido folikoa ahalik eta baldintzarik onenetan egon behar da, irenstea egokia izan dadin. Elikagaiak prozesatzean, edo prestatzean edo kontserbatzean, galera batzuk gertatzen dira.
‎Sukalde, berogailu eta berogailuen butano gasa elikatzeko gomek egoera onean egon behar dute beti, leherketak edo intoxikazioak eragin baititzakete ihesen bat izanez gero. Hori saihesteko, gomen iraungitze data eta horien deformazioak edo higadurak berrikusi behar dira.
2004
‎Ontziak, era berean, egoera onean egon behar du, jela edo izotzik gabe.
‎Horretarako, gubiak, trintxak eta bestelako tresna bereziak erabiltzen dira tailatu, ebaki eta jaisteko. Tresna horiek kalitatezkoak izan behar dute eta egoera onean egon behar dute beti. Bizarrak, oxidoa edo ebakidura melatua dituen gubia edo trintxa batek, edozein lan ez ezik, istripu bat ere eragin dezake.
‎Bizarrak, oxidoa edo ebakidura melatua dituen gubia edo trintxa batek, edozein lan ez ezik, istripu bat ere eragin dezake. Tresna horiek kalitatezkoak izan behar dute eta egoera onean egon behar dute beti. Horrelako erreminten ezaugarriek eta erabilerek zorroztuta egon behar dute beti.
2005
‎korneak egoera on onean egon behar du, lesiorik nozitzeke, kornea ehunak ohiko lodiera duela;
‎Komeni da, halaber, hozkailuko atearen estankotasuna egiaztatzea. Horretarako, gomaren junturak egoera onean egon behar du. Beste aparatu batzuek ez bezala, hozkailuaren ezaugarriak dauden lekuaren araberakoak dira.
2006
‎Ahal den guztietan, komeni da proba osagarri hauetako batekin egitea, zorroztua eta egoera onean. Barautsak zorroztua eta egoera onean egon behar du Sabaiaren izaera eta erresistentzia jakiteko adierazle nagusiak zulaketa egiten den bitartean askatzen den hautsaren kolorea eta barautsak aurrera egiteko duen abiadura dira. Etxe zaharrak Zuloaren lehen zentimetroan zulagailua erraz hondoratzen bada eta, bat batean, hutsarekin jotzen duela ematen badu, zulaketa bi haberen artean egin da, eta litekeena da armazoia pasatzea.
2008
‎Seguru gidatzeko, lau gurpilak egoera onean egon behar dute, klimaren, gidatze motaren eta ibilgailuaren ezaugarrien arabera.
2010
‎Haur tresnen segurtasunari buruzko araudiak esaten du torlojuek egoera onean egon behar dutela, babestuak edo biribilduak, eta zatiren bat nabarmentzen bazaie, gehienez ere, 8 milimetro atera daitezkeela.
2011
‎: erabiltzaileek denbora pasatzeko jarduerak behar izaten dituzte, aldarte onean egoteko beharra dute, ariketa egin eta zentroan dauden kideekin harreman sozialak landu.
‎Debekatuta dago zurezko, kartoizko eta ontziak berrerabiltzea. Desinfektatzea Egitura elementuak, hala nola lurzorua, hormak, sabaiak, olanak eta olanak, baita beira arasak, hozkailuak, balantzak, ebakitzeko makinak eta tresnak ere, material lisokoak, erresistenteak, ez xurgatzaileak izan behar dute, eta egoera onean egon behar dute zeregin horiek errazteko. Garbiketa eta desinfekzioa beharrezkoa den guztietan eginen da, eguneroko jarduera baino lehen eta ondoren, baina inoiz ez elikagaiak daudenean.
2012
‎Hori dela eta, amagaiak osasun egoera onean egon behar du, erditzeak ezin du izan ez goiztiarra ez berantiarra ere, eta etxeak osasun etxeren batetik gertu egon behar du, edozein gorabehera sortuta ere, azkar iristeko hara.
2013
‎aholku orokorrak Almibarretan murgiltzeko eta kontserbatzeko, oinarrizko printzipio batzuk hartuko ditugu kontuan: Frutak egoera onean egon behar du, kolperik gabe eta helduegi. Ahal izanez gero, hobe da heldutasun ukitua falta izatea, azukre beroarekin eta gero beroarekin esterilizatuta.
‎Beste zerbitzu batzuk: Komunek egoera onean egon behar dute, eta edukiera egokia izan behar dute. Publizitatean iragarriz gero, lokalak arropazaindegi zerbitzua eduki behar du, berokiak galtzea edo hondatzea saihesteko.
2014
‎Ontziek egoera onean egon behar dute.
‎Mikroorganismo horiek janariaren konposizioa aldatzen dute eta txakurra intoxikatu dezakete. Lan poltsak txakur pentsu lehorra egoera onean egon behar dute, eta ez dute hautsirik izan behar. elikagaiaren propietateak galtzea.
‎Kontsumitzaile/ bezeroa zenbait alderditan finka daiteke gutxieneko segurtasun irizpideak betetzen diren egiaztatzeko: Establezimenduaren instalazio eta zerbitzuek egoera onean egon behar dute. Lurzoruek garbi egon behar dute, zikinkeria hondarrik, paperik, isuririk, koiperik edo hondakinik gabe.
‎Langileek, bai sukaldariek bai zerbitzariek, higiene egokia eduki behar dute, elikagaiak manipulatzeaz arduratzen baita. Baxera eta mahai tresnak higiene egoera onean egon behar dira. Prestatutako elikagaiek oraindik egosita ez daudenetatik bereizita egon behar dute.
2016
‎Hona hemen jatetxeko ostalaritza lokalaren osasun egoeraren berri ematen lagunduko duten zenbait alderdi: Instalazioek egoera onean egon behar dute eta lurzoruek garbi egon behar dute, zikinkeria hondarrik, paperik, isuririk, koiperik edo hondakinik gabe. Langileek, bai sukaldariek bai zerbitzariek, higiene egokia izan behar dute, elikagaiak manipulatzen baititu.
2021
‎gauez frutak loditu egiten du, eta, tarteka jan behar bada, postre fermentaz hartzen badugu, baraurik dagoen limoi zukuak dena sendatzen badu…”, dio nutrizioan adituak. Erosi beti egoera onean dauden elikagaiak Pasadizoak eta faltsukeriak alde batera utzita, gure hozkailura iristen diren elikagaiek egoera onean egon behar dute ezusteko desatseginik ez izateko. Horregatik, fruta eta barazkiek osorik egon behar dute, kolperik gabe eta, jakina, intsekturik gabe.
2022
‎Bizitzako etapa bakoitzerako gomendatutako ariketa fisikoak dira. Argitaratu berri den azterketa American Journal of Psychiatry gure osasun mentala babesteko behar den ariketa denbora ebaluatu zuen, eta ondorioztatu zuen sasoi onean egoteko behar den denbora baino askoz gutxiago dela. 11 urtez 33.908 heldu osasuntsuren jarraipenean, astean ordubete aire zabalean jarduera fisikoa eginez (kanpoan gaudenean serotonina gehiago jariatzen da), etorkizuneko depresioaren aurkako babes efektua nabaritzen zen.
‎— Betaurrekoak eta maskara jartzea Ez da ahaztu behar segurtasun betaurrekoak eta hautsetik babesteko maskara erabiltzea, partikulak begietara eta mukosetara sar ez daitezen. hiru.com: Breen egoera ona ziurtatzea Fresek zorroztuak eta egoera onean egon behar dute. Kaltetutako fresak hautsi egin daitezke erabiltzen diren bitartean, eta, gaizki zorroztuta badaude, gainera, tresna erabiltzen duen pertsonak indar handiagoa behar du.
2023
‎Beste aholku batzuk: f52af944 Mahai tresnek garbi eta egoera onean egon behar dute. Egun horietan, urte osoan erabiltzen ez diren eta zikinak egon daitezkeen mahai tresnak atera ohi dira, edo, zilarraren edo alpearen kasuan bezala, zerrenda beltz horiek izan ditzakete.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia