2007
|
|
New Yorkeko Unibertsitateko Medikuntza Fakultateko aditu taldeak esan du txertoa gai dela saguen immunitate sistema sustatzeko, genetikoki eraldatutako salmonellako andui bati prioiak itsatsita. American Academy of Neurologyk Bostonen urtero egiten duen bileran aurkeztu berri den azterlan horrek bere emaitzak oinarritzen ditu, kontuan hartuta prioiak organismoak
|
modu
naturalean ekoizten dituen proteinen antzekoak direla, eta, beraz, immunitate sistemak ez dituela ez eraso ez suntsitu. Txertoak animalietan gaixotasun prionikoaren sintomak agertzea prebenitzen edo atzeratzen duen arren, Thomas Wisniewski ikerketaren arduradunetako batek dio «aurkikuntzak etorkizun handikoak» direla.
|
|
Behi batek
|
modu
naturalean ekoizten du esne gaingabetua eta Omega 3 azidotan aberatsa
|
2008
|
|
Duela bost urte, Estatu Batuetako adituek frogatu zuten giza ehunek molekula xurgatzen zutela haragi gorri gordina jatearen ondorioz, frutak, barazkiek edo arrainak izan dezakeen Neu5G azido mailarik handiena duen elikagaietako bat baita. Orduan, adituek egindako ikerketak, besteak beste Ajit Varki Medikuntza Molekular eta Zelularreko katedradunak San Diegoko Medikuntza Fakultatean, frogatu zuen, nahiz eta pertsonek ez duten molekula
|
modu
naturalean ekoizten, haragi gorriek egiten dutela, eta horrek ateak irekitzen zituela molekula horrekin haragia jateak zer ondorio izan zitzakeen zehazteko, eta zer kopurutan. E.coliren aurkako txertoa Animalien osasunaren esparruan, erronka handienetako bat izan da, eta da, bermatzea animaliak osasuntsu daudela eta, ondorioz, haietatik eratorritako elikagaiak seguruak direla.
|
2010
|
|
Lasaitasuna ere ematen dio produktu ekologikoekin lan egiteak. Haurren janaria prestatzea ardura handia da, eta lasaitasun handia ematen du erabiltzen ditugun produktuak
|
modu
naturalean ekoitzi dituztela jakiteak. Gurasoak ere oso pozik daude elikadura mota horrekin.
|
2014
|
|
Brokolia (Brassica poolacea italica) elikagai galkorra da, balio bizitza mugatua du eta, beraz, erraz deskonposatzen da bildu ondoren. Muga hori elikagai jakin batzuetan
|
modu
naturalean ekoizten diren eta pixkanaka hondatzen diren mikroorganismoen hazkundeak eragiten du. Landare ostatuan, brokolia adibidez, aldaketa biokimikoak gerta daitezke, kalitatean eragin ditzakeen ondorioekin.
|
2019
|
|
Hau da, XIX. mendeko liberalismoak planteatzen duen jabetza indibidual eta baztertzailearen aurrean, 23 komunitate osoa litzatekela den guztiaren lehenengo jabea. " Lurrak
|
modu
naturalean ekoizten dituen produktu guztiek, horietatik elikatzen diren piztia guztiek bezala, komunitarioki gizateriari dagozkie naturaren produktu espontaneoak izateagatik[...]" (Locke, 2014: 33). 24 Zentzu horretan, komunitateak ahalbidetuko luke jabetza pribatua kontzesio publikoaren bitartez betiere, goian azaldu bezala, herritarren oinarri materiala eta beraz independentzia zibila eta bertuteak ahalbidetzeko.
|