2012
|
|
Elikagaiak hozkailuan gordetzea, batez ere haragia, arraina eta eskortako hegaztiak. Elikagaiak
|
modu
egokian prestatu, bereziki, oilategiko hegaztiak eta oilaskoa. Ziurtatu haragiaren barruko tenperatura 65 ºc ra iristen dela.
|
2013
|
|
Gomendioak: Oilasko haragia
|
modu
egokian prestatu. Ez poluitu kutsadura gurutzaturik, hau da, ez nahastu haragi gordina eta jaki prestatuak.
|
|
3 Etxean janaria eskaini ahal diot nire txakurrari? Animalia nutrizioan adituak diren albaitariek diotenez, etxeko sukaldaritza
|
modu
egokian prestatzen bada, nutrizioaren ezagutza maila ona behar da. Halaber, oso konpromiso ona hartu behar da osagaiak eta horien kantitateak behar bezala erabiltzeko.
|
|
haragia. Elikagai gordin horrek kontrol zorrotzenak behar ditu kutsatzea saihesteko. Etxean, garrantzitsua da ziurtatzea beti dagoela hoztua (4 °C tik behera),
|
modu
egokian prestatu eta gainazal guztiak desinfektatu behar dira produktu gordinarekin kontaktuan egon ondoren. Gehien kontsumitzen diren haragi moten zati nagusiak nola kontserbatu azaltzen du artikuluak.
|
|
Irudia: Christopher Aloi Elikagaiak
|
modu
egokian prestatzeak bakterio patogenoak desagerrarazten laguntzen du, segurtasun biologikoa hobetzen du eta errezetei zaporea eransten die. Baina kontuan izan behar da elikagaiak gehiegi prestatzeak arriskuak sor ditzakeela, eta, beraz, ezinbestekoa da oreka lortzea egosketaren eta erre beharraren artean.
|
|
Etxeko dieta, albaitariaren zaintzapean, erakargarriagoa da gaixoarentzat pentsu lehor bat baino; beraz, anorexia sintomak dituen txakurra berriz erakuts daiteke janari platera. Albaitariak behar diren jarraibideak emango dizkie jabeei, txakurrarentzako etxeko platerak
|
modu
egokian prestatzeko.
|
2014
|
|
Beraz, oso garrantzitsua da elikagaien tenperatura kontrolatzea, seguruak izan daitezen. Bermatu egin behar da
|
modu
egokian prestatzen edo hozten direla, elikagaien arriskua ahalik eta txikiena izan dadin. Kontserbatzeko tenperaturarik onena Elikagai guztiek ez dituzte kontserbazio baldintza berberak behar.
|
2015
|
|
Prozedura gehienetan (mikrouhin labean izan ezik), kontuan hartu behar da tenperatura mailaketa gertatzen dela, hau da, elikagaia sartzen denean murriztu egiten dela (bai oliotan, bai uretan), eta elikagaiaren bolumen guztia gutxieneko gradu batzuetara iristen dela ziurtatu behar da. Gehiegizko tenperatura saihestea Elikagaiak
|
modu
egokian prestatzeak bakterio patogenoak desagerrarazten laguntzen du, segurtasun biologikoa hobetzen du eta platerei zaporea eransten die. Baina elikagaiak gehiegi prestatzeak arriskuak ekar ditzake.
|
2016
|
|
Almidoi ugariko elikagaietan, adibidez, ogia, zerealak edo galletak, akrilamida ager daiteke. Elikagaiak
|
modu
egokian prestatzeak bakterio patogenoak desagerrarazten laguntzen du, segurtasun biologikoa hobetzen du eta platerei zaporea eransten die. Baina gehiegi prestatzeak arriskuak ekar ditzake, olioa erretzen den arazoa baita.
|
|
Horrelako produktuak sartzea oso interesgarria izan daiteke, haragia edo animalia jatorriko elikagaiak neurriz gain hartu gabe, dietan proteinak gehiago lortzeko. Nahiz eta askok sinetsi, tofua oso aberatsa izan daiteke
|
modu
egokian prestatzen bada. Espeziekin edo ongailuekin marinatu ondoren, ogitarterako ere oso emaitza gozoa lortuko da.
|
2018
|
|
Ekainean hasi eta azarora arte biltzen dira. Patatak karbohidrato eta mantenugai konplexuak ditu eta,
|
modu
egokian prestatuta, oso kaloria gutxi ematen ditu. B6 bitamina ugari duen elikagaia da.
|