2001
|
|
Patatak egunero jan daitezke eta
|
modu
askotara prestaturik gainera.
|
2006
|
|
Itsasotik hurbil dagoenez, arrainik eta itsaskirik freskoenak dastatzeko aukera ematen du, hala nola otarrain karibetarra baratxuri gurinarekin, karramarroa ziape saltsan edo izkira dotorea kreol erara. Behikia, txerrikia edo oilasko gisatua ere Belgikako gastronomiaren parte dira, eta
|
modu
askotara prestatzen dira, herrialdearen nahasketa etnikoa dela eta. Herrialde honetako fauna askotarikoari esker, jatetxerik ospetsuenetan haragi exotikoko platerak aurkitu ohi dira, hala nola armadiloa, venatua edo gibnuta, karraskari txiki bat.
|
2008
|
|
Baina Freireren moduan ibili dira Cavendishen kontrario guztiak orain arte. Taldeak lan egin bai, esprinta
|
modu
askotan prestatu ere bai, baina gero, besterik ezin, eta eskua luzatu eta zorionak eman. Askoz gehiago ez.
|
2009
|
|
Kontuan izan arraina astean hiru lau aldiz hartzea gomendatzen dela, eta aldatu, hau da, astean behin bitan urdina eta astean behin bitan zuria. Zurietan bakailaoak aukera polita ematen du
|
modu
askotara prestatzeko: arrautzaztatua, tomatearekin, saltsa berdean, labean, egosia limoi edo maionesarekin...
|
2012
|
|
Menuak planifikatu eta errazio gomendatuetara egokitzeko orduan, kontuan hartu behar da arrautza
|
modu
askotara presta daitekeela eta bakoitzak bere ezaugarriak dituela; adibidez, frijituta, tortilla eginda, nahaski eran edo beste plater batzuen osagarri (azken horietan zaila izaten da neurtzea zenbat arrautza jaten ari garen): flanak, natillak, krepeak, maionesa, bizkotxoak, opilak, gozoak eta galletak, eta abar.
|
|
Jakiaren prestaketa errito baten antzekoa da, eta akatsik gabekoa eta zorrozki antolatutakoa izan behar du oso (ez baitago bezeroaren bizitzarekin jolasean ibiltzerik). Hala ere, arraina
|
modu
askotara prestatu eta aurkez daiteke; maiz, carpaccio tankeran moztu eta krisantemo lorearen itxuran jartzen da. Krisantemoa da Ekialdeko lurraldeetan heriotzaren lorea, eta gurean ere aski erabilia izaten da Domu Santuan hilerrietara apaingarri eramaten direnen artean.
|
2014
|
|
zinarosidoen jarduna areagotzen eta indartzen dute, besteak beste. Arrazoi horiengatik guztiengatik, urte sasoi honetan orburuaren kontsumoa bultzatu nahi dugu,
|
modu
askotan presta daiteke gainera: entsaladan; saltsan; patata, ilar eta baba freskoekin; haragi gisatuarekin?
|
|
Antxoak errazio gisa dasta daitezke, baina beste aukera gastronomiko asko ere eskaintzen dituzte. Gauza bera gertatzen da berdelarekin ere,
|
modu
askotara presta baitaiteke. 5 Intxaurrak edo kalabaza pipak.
|
2018
|
|
Urtean 14 kilo pertsonako, Espainian gehien kontsumitzen den haragi freskoa da. Arrakastaren arrazoia jakiaren ontasuna da, zapore oso leuna baitu, helduei eta haurrei gustatzen baitzaie eta
|
modu
askotara presta baitaiteke. Gainera, oso haragi osasuntsua da.
|
|
Hala ere, haragi hori ehiza xeheari lotuta dago tradizioz, eta landako zaporeei dagokie. Hala, untxia
|
modu
askotara presta badaiteke ere, presentzia eta zaporea irabazten du sasoiko barazkiekin, perretxikoekin eta basoko fruituekin erregosi edo gisatzen denean.
|