2008
|
|
Espazioak mugatzea Instalazioen diseinuak eta tamainak beren behar espezifikoei erantzun behar diete. Funtsezkoa da espazioa behar bezala banatzea lan eremuak mugatzeko, betiere jardueren arteko segurtasun tarte zentzuzkoarekin, eta interferentziak eragotziko dituen
|
lan
katea ezartzea. Arreta berezia jarri behar zaio hondakinak biltegiratzeko guneari, elikagaiak hartu, biltegiratu eta manipulatzeko beste guneetatik erabat bereizita egongo baita.
|
|
biltegiratzea, manipulazioa, kozinatzea, garbiketa, hondakinak. Aurrerantz ez itzultzeko
|
lan
katea, elikagaiak prestatze katean aurrera egin dezan aurreko etapekin interferentziarik sortu gabe. Elikadura osasungarriarekin zerikusia duen guztiarekiko kezka eta interes berezia garatu den arren, elikadura segurtasuna barne, gaur egungo sukaldeek askotan ez dute islatzen gure bizitzako beste esparru batzuetan, ezta gure etxeetan ere, izan daitekeen garapen teknologikoaren maila.
|
2009
|
|
Tratamendu Zentro Baimendu (KAT) batera sartzen direnetik, ibilgailuek betiere, autoek edo 3.500 kilotik beherako merkataritza ibilgailuek – hainbat tratamendu jasotzen dituzte unitate bakoitzeko osagaiak eta piezak aprobetxatzeko. Ibilgailuak KTEra iristen direnean, automobilei buruzko
|
lan
kate bat hasten da, eta, aldi berean, hainbat negozio aukera sortzen dira prozesuko bitartekari bakoitzarentzat. Banaka sal daitezkeen piezak berreskuratzen dira, hala nola pneumatikoak gutxi gastatuta badaude, atzerako ispiluak edo zenbait motor pieza.
|
2010
|
|
Eskema horrek bateragarria izan behar du lan eremuak elkarrekin lotuta dituen sukalde batekin, linealki ez bada ere. Diseinuak itzulerarik gabeko
|
lan
kateari lagundu behar dio beti, eta horrek saihestu egin behar du kozinatze etapek elkar kutsatzea. Sendotzeko puntuak Puntu kritikoak identifikatu behar dira, hau da, zein etapatan kontrola daitekeen elikagaien arriskua maila onargarrietaraino saihesteko edo murrizteko:
|
|
Ez jarri bero iturri baten ondoan, ontzi garbigailuaren ondoan, esaterako. Elikagaiak behar bezala manipulatzea,
|
lan
kateak aurrerantz lagunduta. Kutsadura gurutzatua saihestu behar da, hau da, kutsatutako elikagai baten mikroorganismoen transmisioa, kasu gehienetan gordinik, kutsatuta ez zegoen beste bati, kasu gehienetan jadanik eginda dagoenari.
|
2011
|
|
Ez galkorrak eta galkorrak bereizten dira, eta arreta berezia jartzen da hozkailuen eta izozkailuen mantentze lanetan eta banaketan.
|
Lan
katearen hurrengo urratsa prestatutako platerak prestatzea eta kontserbatzea da, tratamendu termikoa duten plateren eta beroaren mende ez dauden beste batzuen arteko arrisku maila zehazteko. Lege atala Gai zerrenda, gehienetan, elikagaien segurtasunaren arloan indarrean dagoen legeria adierazgarriena errepasatuz amaitzen da, bai Europar Batasuneko araudiari dagokionez, bai Estatuan eta autonomia erkidegoan.
|
2012
|
|
Paperontziak, zorua eta jolasak garbitu behar dira, landareak, zuhaixkak eta zuhaitzak (parkeak halakorik badu) eta argiak behar bezala funtzionatzen duen begiratu behar da. 6 Parkea eta haren mantentze
|
lanak
Kate Mek gainbegiratutako txostena. Cronan eta John Howard Nemours Fundazioko medikuek adierazi dute parkeen egoera ona ikuskatzea funtsezkoa dela.
|