2009
|
|
Egin salteatua tipularekin, txanpinoiekin, piper berdeekin eta baratxuriarekin (aurreko barazki guztia zurituta, garbia eta zatitua karratutxotan, pistorako bezala). Egin salteatua zartagin batean oliba olio pixka batekin, eta
|
jarri
gatz puntua bukaeran. Barazkia hobe da pixka bat dente aldean uztea, gero labean prestatuko baita legatzarekin batera.
|
|
Zartagin itsasgaitzean, gorritu baratxuri ale zatitu bat brounoisse eran (karratutxo txiki txiki batean xehatua), gehitu zuritu gabeko berenjenak xerratan ebakita, eta txanpiñoi garbitu eta xerratuak. Salteatu une batez multzoa,
|
jarri
gatz puntuan eta atera pixka bat dentea, lasagna labean sartu eta gero. Lasagna muntatzea:
|
2013
|
|
Irakiten hasitakoan, 5 minutuz eduki bexamelaren egosketa, eragin gabe. Gehitu urdaiazpiko zatitua oso ñimiñoa, eta
|
jarri
gatz puntuan eta intxaur muskatua (aukerakoa). Urdaiazpikoa gehitzean, oreak gatz zaporea hartuko du (batez ere, gainjartzean).
|
2014
|
|
Barazkiak prestatu ondoren, bota zuritutako eta zatitutako tomate pixka bat, urik gabe. Prestatu barazki frijitu guztia, eta, une horretan,
|
jarri
gatz puntua eta azukre puntua. Gehitu xerratan prestatutako bakailaoa, nahastu eta bota katilu garden moduko kopitetara.
|
|
Perretxiko garbiak eta zatituak gehitzen dira, zuritutako eta geletan ebakitako txalotekin batera. Salteatu multzoa 10 minutuz su ertainean,
|
jarri
gatz puntua eta gorde labe erretilu batean. Entrekten gainazala koipeztatu eta gainazala, «buelta eta buelta», plantxa estiloan baina zartagin batean bakarrik prestatu.
|
2022
|
|
Orduan, indioilar zatiak atera, saltsa birrindu eta maikena pixka batekin ligatzen da krematsu gera dadin. Sartu berriro indioilar zatiak saltsan, eman irakinaldi bat,
|
jarri
gatz puntuan eta utzi egonean 30 minutuz, sutatik kanpo, eta estali lapikoa. Basmati arroz salteatuarekin zerbitzatu.
|
2023
|
|
Gero Irabiatu bi arrautza, aparrik eta metrailurik egin gabe, 125 ml esne gain likidorekin. Nahastu nahasketa hori zainzuriekin eta tipularekin prestatutako piperrekin,
|
jarri
gatz puntuan eta eman piperbeltz zuriaren ukitu bat. Igurtzi gurinarekin plum cake txikiko molde bat, eta bota aurreko nahastea.
|
|
Egoste hori su baxuan egingo da 16 bat minutuz. Azken unean,
|
jarri
gatz puntuan eta gehitu 40 gramo behi gazta erdiondu eta birrindua xafla mehetan. Horrek itxura krematsua emango dio arrozari (arrozak pixka bat egon behar du).
|
|
Eman irakinaldi bat, eta txikitu irabiagailu baten laguntzarekin. Ondoren,
|
jarri
gatz puntuan eta piperbeltz zuri pixka bat. Patata kremaren gainean erretako txahal zatiak zerbitzatu, eta platerarekin batera, erretako zukuak eta aranak bota.
|
|
Estali lapikoa eta utzi su baxuan irakiten 40 minutuz. Patatak eta porruak egosita daudenean, atera kazola sutatik,
|
jarri
gatz puntuan eta estali berriro porrusalda pixka bat berritzeko. Bere horretan zerbitzatzen da, edo porrusalda puregailutik pasatuz; izan ere, plater hori ere oso aberatsa da, eta krema moduan egiten du.
|
|
Egosi ondoren, gehitu barazki zopa garbantzuekin, eta eraman guztia 15 minutuz irakiten.
|
Jarri
gatz puntuan eta eman su bero. Eta zoparako pasta gustuko baduzu, aingeru adatsaren edo estrelliten gisako fideo finen eskukada bat gehitu dezakezu.
|
|
Utzi su motelean kozinatzen dena oso samur geratu arte eta pasta testura lortu arte (ordu erdi inguru).
|
Jarri
gatz puntuan eta utzi hozten. Tabasko tanta batzuekin ukitu mina eman dakioke.
|