Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 12

2009
‎Egin salteatua tipularekin, txanpinoiekin, piper berdeekin eta baratxuriarekin (aurreko barazki guztia zurituta, garbia eta zatitua karratutxotan, pistorako bezala). Egin salteatua zartagin batean oliba olio pixka batekin, eta jarri gatz puntua bukaeran. Barazkia hobe da pixka bat dente aldean uztea, gero labean prestatuko baita legatzarekin batera.
‎Zartagin itsasgaitzean, gorritu baratxuri ale zatitu bat brounoisse eran (karratutxo txiki txiki batean xehatua), gehitu zuritu gabeko berenjenak xerratan ebakita, eta txanpiñoi garbitu eta xerratuak. Salteatu une batez multzoa, jarri gatz puntuan eta atera pixka bat dentea, lasagna labean sartu eta gero. Lasagna muntatzea:
2013
‎Irakiten hasitakoan, 5 minutuz eduki bexamelaren egosketa, eragin gabe. Gehitu urdaiazpiko zatitua oso ñimiñoa, eta jarri gatz puntuan eta intxaur muskatua (aukerakoa). Urdaiazpikoa gehitzean, oreak gatz zaporea hartuko du (batez ere, gainjartzean).
2014
‎Barazkiak prestatu ondoren, bota zuritutako eta zatitutako tomate pixka bat, urik gabe. Prestatu barazki frijitu guztia, eta, une horretan, jarri gatz puntua eta azukre puntua. Gehitu xerratan prestatutako bakailaoa, nahastu eta bota katilu garden moduko kopitetara.
‎Perretxiko garbiak eta zatituak gehitzen dira, zuritutako eta geletan ebakitako txalotekin batera. Salteatu multzoa 10 minutuz su ertainean, jarri gatz puntua eta gorde labe erretilu batean. Entrekten gainazala koipeztatu eta gainazala, «buelta eta buelta», plantxa estiloan baina zartagin batean bakarrik prestatu.
2022
‎Orduan, indioilar zatiak atera, saltsa birrindu eta maikena pixka batekin ligatzen da krematsu gera dadin. Sartu berriro indioilar zatiak saltsan, eman irakinaldi bat, jarri gatz puntuan eta utzi egonean 30 minutuz, sutatik kanpo, eta estali lapikoa. Basmati arroz salteatuarekin zerbitzatu.
2023
‎Gero Irabiatu bi arrautza, aparrik eta metrailurik egin gabe, 125 ml esne gain likidorekin. Nahastu nahasketa hori zainzuriekin eta tipularekin prestatutako piperrekin, jarri gatz puntuan eta eman piperbeltz zuriaren ukitu bat. Igurtzi gurinarekin plum cake txikiko molde bat, eta bota aurreko nahastea.
‎Egoste hori su baxuan egingo da 16 bat minutuz. Azken unean, jarri gatz puntuan eta gehitu 40 gramo behi gazta erdiondu eta birrindua xafla mehetan. Horrek itxura krematsua emango dio arrozari (arrozak pixka bat egon behar du).
‎Eman irakinaldi bat, eta txikitu irabiagailu baten laguntzarekin. Ondoren, jarri gatz puntuan eta piperbeltz zuri pixka bat. Patata kremaren gainean erretako txahal zatiak zerbitzatu, eta platerarekin batera, erretako zukuak eta aranak bota.
‎Estali lapikoa eta utzi su baxuan irakiten 40 minutuz. Patatak eta porruak egosita daudenean, atera kazola sutatik, jarri gatz puntuan eta estali berriro porrusalda pixka bat berritzeko. Bere horretan zerbitzatzen da, edo porrusalda puregailutik pasatuz; izan ere, plater hori ere oso aberatsa da, eta krema moduan egiten du.
‎Egosi ondoren, gehitu barazki zopa garbantzuekin, eta eraman guztia 15 minutuz irakiten. Jarri gatz puntuan eta eman su bero. Eta zoparako pasta gustuko baduzu, aingeru adatsaren edo estrelliten gisako fideo finen eskukada bat gehitu dezakezu.
‎Utzi su motelean kozinatzen dena oso samur geratu arte eta pasta testura lortu arte (ordu erdi inguru). Jarri gatz puntuan eta utzi hozten. Tabasko tanta batzuekin ukitu mina eman dakioke.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia