2009
|
|
Honela azaldu du David Hausslerrek, proiektuaren beste eragileetako batek: Egungo animalien DNA ezberdintasunetan dago iraganeko gertakari biologiko handietarako giltza, hala nola lau barrunbeko bihotzaren garapena edota zeregin
|
jakin
bakoitzera egokitutako hegalen eta besoen arkitektura zoragarria.
|
2010
|
|
Hartutako esperientziari eta prozesuen ezagutzari esker, lurralde aktoreak beren jarduna ahalbidetzeneta mugatzen duten arau sozialez (Ostrom, 1986) jabetzen dira, eta gai izan behardira haien esku dauden estrategiak garatzeko nolabait eragitearren. Estrategiahoriek, era berean, etengabe berregiten dira errealitate dinamikoetara eta aldakorrak diren arau sozialetara egokituz (prozedurak, informazio klasea, erabakitzeahalmena eta erabakien ardura banaketak ezartzen dituzten arauak, besteak beste). Horrek berekin dakar sare sozialak eta jarduteko erak etengabe berrasmatzea (edosareak berraktibatzea kasu
|
jakin
bakoitzera egokituz).
|
|
Produktu berri bat merkaturatzeko eta jada kontsumitutako elikagaien egonkortasunean ekoizpen prozesuen aldaketek edo birformulazioek duten eragina ebaluatzeko erabiltzen dira. Azterketa horiek, prozedura zientifikoetan oinarrituak, produktu
|
jakin
bakoitzera egokitu behar dira, produktu bakoitza kontserbatu bitartean izan dituen aldaketak eta haren kalitatean eragina dutenak zehazteko. Ebaluazioa egiteko, kontuan hartzen dira bai kontsumitzaileak finkatzen dituen kalitate mugak, bai elikagaiari buruzko berariazko araudia.
|
2011
|
|
Estrategia horiek, era berean, etengabe berregiten dira errealitate dinamikoetara eta aldakorrak diren arau sozialetara egokituz. Horrek berekin dakar sare sozialak eta jarduteko erak etengabe berrasmatzea (edo sareak berraktibatzea kasu
|
jakin
bakoitzera egokituz). Azterturiko kasuek erakusten dute (esate baterako, zentral eolikoen edo eskualdeko planekin loturiko proiektu jakinen garapena) agentziak modu berezituan jarduten duela eskala eta kasu zehatz bakoitzean, egitura eta arau sozialei loturiko ezaugarriak (informazioa eta mugak esate baterako) errepikatu arren.
|
2012
|
|
Automatizazio adimenduna da elikagaiak hainbat kategoriatan sailkatzeko eskuz egiten diren prozesuak mekanizatzea, prozesuaren amaieran produktu horien balio erantsia lortzeko. Automatizazio adimendunaren kontzeptuak esan nahi du tradizionalari adimena eman behar zaiola, mugimendu errepikakorren mekanizazioaren bidez. Prozesu mota horretan, produktu
|
jakin
bakoitzera egokitzea lortzen da. Elikagaien uniformetasunik ezak mota honetako automatizazioa eskatzen du, elikagai bakoitzaren berezitasunak atzeman eta, ezaugarri horien arabera, egin beharreko eragiketak egiteko.
|
2016
|
|
Parametro horiek betetzen ez badira, elikagaiaren bizitza laburtu egiten da. Parametro hori definitzeko, produktu
|
jakin
bakoitzari egokitutako prozedura zientifikoetan oinarritutako azterketak egin behar dira, elikagai batek bere kontserbazioan izan ditzakeen aldaketak eta haren kalitatean eta segurtasunean eragiten duten faktoreak zehazteko. Ikerketak irizpide mikrobiologikoetan oinarritzen dira, eta produktu baten egonkortasun mikrobiologikoaren maila zenbatesten dute, kontuan izanik baldintza esperimentalak birsortzen direla, konfiantza maila jakin batekin.
|
2021
|
|
Kristalinoaren higadura prozesu fisiologiko normala da, baina pertsona batzuei beste batzuei baino gehiago eragiten die, eta tratamendua kasu
|
jakin
bakoitzari egokitu behar zaio.
|