2005
|
|
Substantzia prebiotikoen arrakasta haien zuntz dietetikoen osagai bereziek digestio hodiko mikrobio floran duten eragin positiboari zor zaio. Zenbait ikerketa talde ari dira aztertzen substantzia
|
horiek
zeregin garrantzitsua izan dezaketen koloneko minbiziaren prebentzioan. Naturak urdail eta heste ingurunea diseinatu du, janariarekin irensten ditugun mikroorganismoak suntsitzeko eta kentzeko.
|
2009
|
|
Haragiaren kasuan, hegaztiarena kasu, ez da ahaztu behar oso galkorra dela; beraz, oso garrantzitsua da hotz kateari eustea, hiltzen den unetik kontsumitzailearengana iristen den arte. Produktuak jarraitu behar duen hotzaren ibilbidean, garraiolariengandik banatzaileetaraino sartzen da; banatzaile
|
horiek
zeregin garrantzitsua dute elikagaien segurtasunean. Edozein puntutan tenperatura mantentzeko kontrolei jarraitzen ez bazaie, elikagaiaren kaltegabetasunari eragin diezaioke.
|
2011
|
|
Prebentzioaz gain, beharrezkoa da lekukoekin edo istripuaren berri izaten duten pertsonekin hasten den ekintzen segida koordinatua egitea. Ekintza
|
horiek
zeregin garrantzitsua dute, larrialdietako eta larrialdi medikoko zerbitzuek istripua izan dutenak erreskatatzen jarraitzen dute, eta traumatismoen tratamendua eta errehabilitazioa gauzatzen dira. Laguntza integrala Istripua izan duenaren hasierako laguntzako prozesu bakoitzak iraupen desberdina du.
|
2012
|
|
julie_ g Elikagaietan substantzia kimikoak egotea ezinbestekoa da. Denek dituzte kimikariak modu naturalean, eta, kasu askotan, substantzia
|
horiek
zeregin garrantzitsua dute elikagaiak ekoizteko eta kontserbatzeko. Bizitza baliagarria luzatzen dute, erakargarriagoak egiten dituzte, koloreak, zaporeak eta lurrinak ematen dituzte eta, gainera, patogenoak ugaritzea saihesten laguntzen dute, eta horrek elikadura intoxikazioak oztopatzen ditu.
|
2019
|
|
Kode kromatikoetan oinarritutako baremo berriak elikagaien nutrizio kalitateari buruzko informazioa ematen du, eta kontuan hartzen ditu osasunerako kaltegarriak diren osagaiak (azukreak, gantz saturatuak, kaloriak edo gatza) eta onuragarriak (frutak eta barazkiak, lekaleak, oskol fruitu lehorrak, zuntzak eta proteinak zeharka ematen dituzten zuntzak eta proteinak). «Zientifikoki frogatu da elementu
|
horiek
zeregin garrantzitsua dutela arrisku kronikoen aurrean, hala nola, diabetea, obesitatea, gaixotasun kardiobaskularrak edo minbizia», argitu du Galanek. Nutric Score k elementu horiek guztiak sintetizatzen ditu kolore batekin, letra batekin, irakurgarritasuna errazteko.
|
2021
|
|
Onartuko al genuke denbora gehiago irauten duen baina barruan horrelako igorleak dituen moldeko ogia? Ezjakintasunak errezeloak ematen badizkigu ere, ontzi
|
horiek
zeregin garrantzitsua dute kontsumitzailearentzat.
|
2023
|
|
➡️ Kontuz txantxarrekin Tratamendurik gabeko txantxarren ondorioz, esne hortzak garaia baino lehen galtzea ere maloklusiorako arrazoi garrantzitsua da. Hortz primario
|
horiek
zeregin garrantzitsua dute, etorkizuneko hortz iraunkorren espazioa mantentzen baitute. Horregatik ez da komeni lehenago galtzea.
|