Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 16

2001
‎Esnearen eta haren deribatuen nutrizio ezaugarriek oinarrizko elikagaien artean kokatzen dute. Horiek kontsumitzeak ez du kontsumitzailearentzako arriskurik sortzen, haien jariaketatik kontsumora bitarteko urrats guztietan alda baitaiteke. Arrisku nagusiak mikrobiologikoak eta kimikoak dira.
2002
Horiek kontsumitzea ez dadila ohitura bihurtu.
2005
‎Kontsumitzea debekatuta dagoenez, esan behar diguzu irin horien kontsumoa orokorra izan zela. Hala ere, animaliek irin horiek kontsumitu ez bazituzten, lan eremu berri eta zalantzazkoa irekitzen da, animaliak berez gaixotuko dituen mutaziorik ote dagoen egiaztatzeko. Epidemiologia eguneratua Egungo datu epidemiologikoetatik abiatuta, ez dago ebidentziarik gizakiei egin dakizkiekeen transmisioen inguruan, ez baitago ageriko harremanik Creutzfeldt Jacob en gaixotasunaren aldaera berriaren (vCJD) eta ahuntz haragiaren kontsumoaren artean.
2006
‎Horrela gertatzen da digestioa laguntzen duten belarrekin, horietatik kontsumitzeak ez baitu eragozpenik ondorioztatzen.
2007
‎Kolesterol arazorik ez dutenek elikagai horiek kontsumitzeak ez du hanka, ez buru, ezta prebentibo gisara ere.
2009
‎Ez eragin errorerik. Ez da bereizten beste elikagai osagai batzuk ordezteko erabiltzen direnetatik, eta, beraz, horiek kontsumitzeak ez dio kontsumitzaileari desabantailarik ekartzen elikaduraren ikuspegitik. Kate luzeko omega gantz azidoetan duen aberastasuna nabarmentzen da Baimenak dio krill antartikoaren estraktu lipidikoa krustazeo ultraizoztua birrinduz eta azetonarekin erauzketa prozesu baten bidez lortzen dela.
2010
‎Beroak konposatu toxikoak sortzen dituen entzima suntsitzen du. Horregatik, prestatutako barazki horiek kontsumitzea ez da arriskutsua osasunerako, ezta tiroideko arazoak dituztenentzat ere. Hala ere, aholku mediko dietetikoak gomendatzen du, badaezpada, ez jatea maiz hipotiroidismoa izanez gero.
‎Ebidentziarik ez dagoenez, ezin dira debekatu. Dietan, gainerako gantz azidoak bezala, guztiz kontsumitu behar dira, eta, beraz, horiek kontsumitzeak ez du kalterik egiten. Gomendatzen da gantz saturatuak ez daitezela izan kaloria guztien %10 baino gehiago.
‎Baina Danimarkan eta Finlandian 2.000 haurdun baino gehiagori eta haien haurrei buruz egindako azterketan, hartzen zituzten botikei buruzko inkesta batean kontsulta egin zitzaien emakume askok ez zituzten sendagaitzat hartu analgesikoak. Zientzialariek ikusi zuten aldi berean analgesiko bat baino gehiago erabiltzen duten haurdunek (parazetamol eta ibuprofeno gisa) kriptorkidiadun haur bat izateko zazpi aukera gehiago dituztela substantzia horiek kontsumitzen ez dituztenek baino. Haurdunaldiaren bigarren hiruhilekoa da arriskurik handiena, edozein analgesikorekin kriptorkidia izateko arriskua bikoiztu egiten baita.
2011
‎Autoreek baieztatu dutenez, azterketaren hasieran boluntario bakar batek ere depresiorik ez zuen arren, haren amaieran 657 kasu berri zeuden. Depresio kasu horietatik guztietatik, trans koipe asko kontsumitzen zutenek (opil industrialetan eta janari azkarrean eta modu naturalean esneki batzuetan egoten zirenek)% 48 gehiago zuten depresio arriskua koipe horiek kontsumitzen ez zituzten parte hartzaileekin alderatuta, Kanaria Handiko Las Palmas Unibertsitateko Almudena Sánchez Villegasek dioenez. Gainera, ikerketak dosiaren eta erantzunaren arteko erlazioa frogatu zuen:
2012
‎APROMAR ez ezik, Elikagaien eta Nutrizioaren Zientzia eta Teknologia Institutuak, Ikerketa Zientifikoen Goi Zentroak (CSIC) eta Valentziako Erkidegoko Akuikulturako Osasun Defentsarako Elkarteak (ADS ACUIVAL) ere hartu dute parte. Ikerketa lan honen bidez, arduradunek erakutsi nahi izan dute akuikulturatik datozen arrainak anisakisik gabe daudela; beraz, arrain horiek kontsumitzeak ez dakar soilik kontsumitzailea infestatzeko arriskua, baizik eta, gainera, parasitoari buruzko sentsibilizazio alergikoaren arriskua murrizten da. Akuikulturako arrain ekoizleek aspalditik eskatzen dute aldarrikapen hori.
2013
‎Irudia: John Loo Zehaztu den bezala, arrautzek nutrizio propietate interesgarri ugari dituzte, eta horiek kontsumitzeak ez dakar gizakien kolesterol maila modu arriskutsuan igotzea. Talde bat adituak Harvardeko Unibertsitateko Frank Hu doktoreak koordinatu zuen, eta 1999an esan zuen pertsona osasuntsuek arrautza bat har dezaketela egunero, eta horrek ez dakarrela osasunerako arazorik.
‎Ume askok kirolarientzako edariak hartzea uraren ordez, bereziki kirolen bat egin ondoren. Adin goiztiar horietan kontsumitzea ez dago justifikatuta, azukre gehiegi dutelako. Edari horien litro erdiarekin txikiak 30 gramo azukre hartzen ditu, hau da, produktu horren lau kartazal.
2018
‎Gazta ez oso helduetan, kristalak kaltzio laktatoz osatuta daude, eta haien presentzia desiragarria da, akastzat jotzen baita. Edonola ere, horiek kontsumitzeak ez du osasunerako arriskurik sortzen, eta arazorik gabe jan daitezke. Segurua da esne gordinez egindako gaztak kontsumitzea?
2022
‎Ez. Fruta osoan, azukreak elikagaiaren matrizearen barruan egoten dira, adibidez, bere zelulen barruan; beraz, metabolizatu eta polikiago xurgatzen ditugu, eta horiek kontsumitzea ez da arriskutsua osasunerako. Azukre intrintsekoak deitzen zaie.
‎Oso kalorikoa izan edo ez izan, organismoa funtsezkoak dituen nutrienteez hornitzen ez duena: edari freskagarri eta alkoholdunak, aperitiboak, opil eta gozokiak, etab. Terminoak adierazi bezala, horiek kontsumitzea ez da beharrezkoa. alga sin: auka, gorbel; es:
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia