2012
|
|
Alergeno
|
hori
elikagai baten proteina bat izaten da, nagusiki, eta jan, ukitu edo arnastu ondoren erasaten dio kaltetuari.
|
2013
|
|
Bakterio hazkundeari eragiten dioten faktore nagusiak denbora, tenperatura, mantenugaiak, ura eta pH-a dira. Azken
|
hori
elikagai baten azidotasun edo alkalinotasun neurria da, bakterio hazkundea kontrolatzeko faktore erabakigarria. pH baxu batekin (baldintza azidoak), bakterioen garapena gelditu egiten da. Batzuetan, elikagaiei azido laktikoa gehitzen zaie, hobeto kontserbatzeko. pH neutro batekin, bakterio gehienak oso ondo hazten dira.
|
2014
|
|
Kolore eta freskotasun mailak Trinkotasun gelatinakarakoa, adituek nanorods deritzotena dute etiketek; eskala nanometrikoko objektuak dira, eta kolorez aldatzen dira (gorria, laranja, horia, berdea, urdina eta bioleta) elikagaiaren egoeraren arabera. Kolore etiketa
|
horrek
elikagai baten kalitatea adierazten du zeharka, eta ez suntsitzailea. Kolore etiketak zeharka eta ez suntsitzailez adierazten du elikagai baten kalitatea Arto ale baten tamainatik, koloreen konfigurazioak gorria (laranja edo gorrixka) identifikatzen du freskoa. Tonua laranjaz, horiz eta berdez alda daiteke, eta horrek esan nahi du elikagaia dagoeneko badela hondatua. Etiketak adierazten badu produktuak fresko egon behar duela 14 egunez, baina kolorea laranja bada, esan nahi du elikagaia ez dela egoera onean kontserbatuko aldi osoan, eta, agian, erdira murriztuko dela.
|
2015
|
|
Elikagai gordinak ditu batez ere, eta prozesu industrialean, berriz, ugaritu egiten da, elikagaiaren puntu nagusi bihurtu arte. Kontzeptu probiotikoak mikroorganismo bizidun bati egiten dio erreferentzia; mikroorganismo
|
hori
elikagai bati gehitzen zaio eta digestioan bizirik irauten du Lactobacillus eta Bifidobakterium mikroorganismoen konbinazioak, Streptococcus thermophilus ekin batera, jogurta lortzen laguntzen du. Horiek dira bakterio probiotikoen tiporik ohikoenak, eta esneki hartzituak dituzte.
|
|
Kontzeptu probiotikoak mikroorganismo bizi bati egiten dio erreferentzia. Mikroorganismo
|
hori
elikagai bati gehitzen zaio eta digestioan bizirik irauten du, kolonera bizirik iristen da eta hesteetako flora itzultzen laguntzen du. Bakterio «on» horiek «txarren» aurka borrokatzen dira erakundearen mesedetan.
|
2016
|
|
Ziur al zaude kalitatezko produktu batengatik ordaintzen duzunean kategoria
|
horretako
elikagai bat benetan jasotzen duzula. Ba al dakizu zer espeziaz den latan datorren arrain hori?
|
2018
|
|
Ez da erraza une kolektibo horren kronika pertsona batek egitea eta juxtua ere, seguru asko, ez da izango. Bertsolari Txapelketa Nagusia mugimendu horrentzat astinaldi bat ere bada, gorputz
|
horrentzat
elikagai bat ere bada, finalak astinaldia biderkatu egiten duelako. Lau urtean astero astero, plazarik plaza, bertso eskolaz bertso eskola egindako inurri lana eltze batean sartzea baita.
|