2007
|
|
Ongailu tradizionalaren alternatibak Oliba olioz, ozpinez eta gatzez osatutako entsalada ongailu tradizionalaz gain, hamaikatxo saltsa proposatzen dira ondoren, entsaladak goxoagoak izan daitezen. Ozpin saltsa Irabiatzean, ozpin koilarakada bat irabiatu,
|
hiru
koilarakada oliba olio birjinekin eta gatz pixka batekin, emultsio bat lortu arte. Saltsa horri tipulin edo tomate fresko eta txikituak edo piper berde eta gorri zatituak gehitzen zaizkio.
|
2015
|
|
50 gramo pistatxo eta baratxuri ale bat zuritu. Zartagin batean,
|
hiru
koilarakada oliba olio bero salteatu pistatxoak eta baratxuri hortza xaflatan moztuta. Kendu zartaginetik, koilarakada bat ozpin bota eta nahastu ozpin olioa pistatxoekin ligatzeko, eta baratxuri ijeztua.
|
2018
|
|
Oso osaera sinplea duenez, oso erraza da janaria prestatzea, arina eta perfektua urteko edozein garaitarako. Tomate eta piper pistoa egiteko, beharrezkoak dira sei tomate, bi piper berde, tipula zatikatua eta
|
hiru
koilarakada oliba olio birjina estra. . Nahasketa honi hauen zatitxoak gehi dakizkioke:
|
2020
|
|
Hotzean edo beroan egin daitezke (pastekin eta haragiekin asko erabiltzen dira), baina entsaladari eransteko aukerarik onena eta gehiago gazta krematsua edo pasta biguna erabiltzea da, eta saltsa hotzean egitea, entsalada hotzetarako oso gomendagarria. Horretarako, 50 bat gramo gazta irabiatu
|
hiru
koilarakada oliba olio eta koilarakada bat sagardo ozpin (edo burbuilarik gabeko sagardo koilarakada bat), eta gatz puntuan jarri. Kito!
|
2022
|
|
250 gramoko tomate beratuaren oinarria bol batean nahastu. garbantzuak egosiak eta xukatuak (kontserbakoak izan daitezke),
|
hiru
koilarakada oliba olio eta gatz apur batekin aliantzen dira, eta entsaladan aguakate zatiak, pixka bat, jartzen dira. maionesa arina eta arrautza birrindua.
|
|
Gainean sandia zurituta eta bolatxotan ebakita, eta feta gazta, zerrenda batzuk tipulina freskoa eta batzuk cherry tomatetxoak erditik moztuta. Zerbitzatzerakoan, ozpin olioa erditik ebakitako oliba beltz hezurgabeekin egina,
|
hiru
koilarakada oliba olio eta koilarakada txiki bat sagar ozpinarekin. Nahastu, jarri ozpin olioa gatz puntuan eta ukitu mina eman Cayenaren piperbeltzarekin.
|
|
Zerrenda hauekin apaintzen da: tipulin fresko morea eta ozpin olioa
|
hiru
koilarakada oliba olio birjina estra, koilarakada bat sagar ozpin, dadotxo batzuk melokotoi eta gatz pixka bat. Pasta eta izokin entsalada 250 g egosi entsaladarako pasta «dente»an (barruan tiesa pixka bat gera dadila), ugari ura irakiten gatza, zazpi minutuz, eta garbitu letxuga, tipulin gorria eta tomatea Zerbitzatzeko asmoa duten zuhaitzetan oinarria txikitu eta jarri behar dira.
|
2023
|
|
Horien gainean, sagar xaflak eta solombarda apaingarri gisa jartzen dira. Bestalde, ozpin olio krematsu bat prestatuko dugu jogurt natural bat,
|
hiru
koilarakada oliba olio, koilarakada bat ozpin, gatz, curry pixka bat eta ezti koilaradatxo bat nahastuz. Zerbitzatzeko unean, ozpin olio horrekin aliatu egiten da entsalada, eta, amaitzeko, urdaiazpiko iberikoko txirbil zatitxo batzuk eta fruitu lehorrak gainean jartzen dira; kasu horretan, almendra txigortuen zatitxoak eta hezurrik gabeko aranpasak erabiltzen dira.
|