2000
|
|
Azpi edizioetan, eskualdeari buruzko informazioaz betetzen dituzte hainbat orrialde.6Espainiar Oficina de Justificacion de la Difusion (OJD) erakundearen datuen bidez saldutakoenartean Iparraldean zenbat diren eta atzerrian zenbat diren jakiterik ez dagoenez, guk multzo berean kokatuditugu kopuru biak.7OJDren (1998 eta 1999) eta CIESen (1999ko lehen olatua) datuak hartu ditugu kontuan egunkaribakoitzak aleko zenbat irakurle dituen jakiteko. Beraz, OJDren kontrolpean ez dauden kazeten kopuruak, enpresan bertan jasoak dira edo beste iturri bibliografikoetatik hartutakoak dira.Kopuru
|
hauek
kalkulatzerakoan egunkari desberdinen audientziak eta berauen arteko duplikazioakere hartu dira kontuan.9Atal honetan Hego Euskal Herria dugunez erreferentziatzat, eta Ipar Euskal Herrirako audientzia ikerketa propiorik ez dagoenez, CIESen datuetan oinarritzen gara. Ipar Euskal Herriari buruzkoinformazio gehiago, 2 atalean dator.10CIESen 1999ko lehen olatua hartu dugu kontuan, eta bertan eskaintzen den irakurlearenbatezbesteko profila eraiki dugu, Nafarroa eta Euskal Autonomia Erkidegoko datuak erabiliz.11Metodologia desberdina erabiltzen duten ikerketetan gertatzen den bezala, Sofres AMren etaCIESen datuak ez datoz erabat ados.
|
2001
|
|
Bi biderketa
|
hauek
kalkulatu gabe, segur gara emaitza bera izanen dutela. Esplika ezazu zergatik eta egiazta ezazu biderketak kalkulatuz.
|
2004
|
|
Munta zehaztuko da, demandaren interes ekonomikoaren arabera, interes ekonomiko hori honako erregela
|
hauen arabera
kalkulatuko dela:
|
2009
|
|
Teknika honen bidez lortuko diren parametro garrantzitsuenak KD a etaBmax a dira.
|
Hauek
kalkulatzeko beharrezkoa da datuen zenbait eraldaketamatematiko egitea. Orain arte, eraldaketa matematiko hauek eskuz eginakizan dira.
|
|
Hala, bada, entrenatutako indar atletek 1,2 eta 1,7 g proteina bitarte hartu lukete kilo eta eguneko. Adibidez, egunean 1,3 g/ kg proteinaren batez besteko gomendioa kontuan hartuz gero, honako proteina kopuru
|
hauek
kalkulatuko ditugu: 65 kg x 1,3 g= 85 g proteina/ egun 70 kg x 1,3 g= 90 g proteina/ egun 75 kg x 1,3 g= 98 g proteina/ egun Eguneroko elikaduran sartzen diren elikagaietako batzuek duten proteina kopuruari erreparatuz gero, honako proteina ekarpena kalkulatuko dugu:
|
2012
|
|
Asmatutako sistema eta CIECAM02a lotuz sistema bioinspiratu bat lortu dugu, gai dena pertsonek bereizten duten eran koloreak bereizteko. Irudi baten kolore ereduak puntu bakoitzeko ezaugarri
|
hauek
kalkulatzen ditu: tonua, zuritasuna, argitasuna, asetasuna, kroma eta kromatasuna, bai eta ertzen detekziorako parametroak ere, osagai kromatikoetan zein ez kromatikoetan.
|
2013
|
|
Datu
|
hauek
kalkulatzeko EUDIMA corpusetik erauzitako adibide zerrendak murriztu dira corpus tresnak horretarako eskaintzen duen murrizketa baliabidearen laguntzaz (Ikusi http://www.ehu.es/ehg/ eudima/ corpusa/), baina, zerrendak eskuz egiaztatu dira. Bestalde, aposatu gabeko adibideen ehunekoa eragiketa hau eginez kalkulatu da:
|
2015
|
|
Metodobakoitzaren egokitasuna ikusteko linealtasuna, detekzio muga (LOD), errepikakortasuna (RSD%) eta laginetan egindako berreskuratzeak ikusi ziren.
|
Hauek
kalkulatzeko kromatogrametakoanalitoen gailurren azalerak erabili ziren. Izan ere, azalera hauek analito kontzentrazioarekikoproportzionalak dira.
|
|
Bibrazioaren erantzuna kalkulatzeko, lehenengo indar elektromagnetikoak kalkulatzeanahitaezkoa da. Indar
|
hauek
kalkulatzeko, elementu finituen metodoa aplikatu da, 2D ko FLUxsoftwarea erabiliz. Kalkulua egiteko, makinaren oinarrizko frekuentziari dagokion denboratartea hartu da kontutan, eta ondoren denboraren domeinutik frekuentzia ra pasatu da, FFT bataplikatuz (7 irudia).
|
|
Bigramen agerkidetza datuen analisi estatistikoa S. Everten UCS toolkit3 paketearen bidez egin dugu (Evert, 2005). Elkartze neurri
|
hauek
kalkulatu ditugu: z neurria, t neurria, khi karratua (y2), egiantzarrazoiaren logaritmoa, Fisherren test zehatza, elkarrekiko informazioa (MI), MI3 eta f.
|
2016
|
|
|
hauek
kalkulatu behar ditugula:
|
2017
|
|
Proposaturiko gailuak detektatzeko sistemaren diseinuak datu meatzaritzaren prozesu osoa du oinarrian.Datu basea eratzeko web irisgarritasuneko adituekin lehen bilerak egin ostean, Remotest ek bildutakodatuetatik erauzi beharreko ezaugarriak zehaztu ziren. Ondoren, ezaugarri
|
hauek
kalkulatu eta erauzikozituen sistema eraikiko zelarik.
|
|
Behin{ tk} taupada uneen segida kalkulatuta bihotz eta arnasketa maiztasuna kalkulatu daitezke.Maiztasun
|
hauek
kalkulatzeko analisi tartea (ta) eta berrelikatze tartea (tb) definitzen dira. Analisi tarteada maiztasun balio bakoitza kalkulatzeko erabiltzen den denbora tartea, gure kasuan bihotz etaarnasketarako aukeratutako analisi tarteak ta= 10 s eta ta= 60 s izan dira, hurrenez hurren.Horrela bermatzen da analisi tartean taupada edota arnasketa kopuru nahiko hartzen direla maiztasunakalkulatzeko, 10 taupada, bihotz maiztasuna 60min bada, eta 10 arnasketa, arnasketa maiztasuna10min bada.
|
|
Jo dezagun 200 g sodio nitrato ditugula eta honako
|
hauek
kalkulatu behar ditugula:
|
2023
|
|
UEMAko kide izateko baldintzak betetzen dituzten udalerriei esaten zaie. Euskararen ezagutza da erreferentziazko aldagaia, eta honako ehuneko
|
hauekin
kalkulatzen da: euskaldunak gehi ia euskaldunen erdiak.
|