2003
|
|
Jatorrizko bekatura itzultzen gara orduan.
|
Hau
plater aurrekozinatu bat bezala plazaratu da eta gainontzeko eragileei esan zaie: " Hozkailutik atera eta mikrouhin labean sartu".
|
2005
|
|
Tresna erraz eta erabilgarri
|
honek
plater batzuen aurkezpen erakargarria lortzeko balio du.
|
2009
|
|
Zapore delikatua duen onddo
|
honek
plater gozoena bihur dezake errezeta errazena.
|
|
Plan
|
hau
plater eskaintza bat da, lantokian modu osasuntsu eta orekatuan elikatzeko
|
2010
|
|
Guztiek batek salbu, mahaiburuan kokaturik zegoen gizon trajedunak.
|
Honek
platera barik kaliza itxurako edalontzia zeukan aurrean, eta ase itxuraz begiratzen zien gela itzaltsuko dozena inguru lagunei, irribarre txikia ezpainetan. Haien arduraduna zela pentsa zitekeen, haien zaindaria.
|
|
Ondoren, kontsumitu baino lehen, 65 ºC ra berotu behar da. Sistema
|
honekin
platerak kontsumitu baino askoz lehenago kozinatzen dira, eta sukaldariek astean bost egunez lan egiten dute, asteburuak errespetatuz. Bero katearekin alderatuta, hotz katea ez da hain estresagarria, hobeto antolatuta dagoelako eta langile gutxiago behar direlako.
|
2016
|
|
Motorraren ez dakit zerk besoan zauria egin zion, besterik ez, baietz egin nuen buruarekin?. Beno, begira,
|
honetan
platerak ur berotan daude. Likido berdexka honen apurra esponjan jarri, eta platerak igurtzi.
|
|
Ogitartekoa mikrouhin labean sartu behar da 15 segundoz potentzia maximoan, gazta pixka bat urtu arte, eta unean bertan zerbitzatu. Ogitarteko samur eta krematsu
|
hau
plater bakartzat har liteke ia. Perretxiko beroen ogitartekoak Mediterraneoko erara Lehenik eta behin, Vienako lau ogitxo ireki eta labean jarri behar dira berotzeko eta barrualdea pixka bat txigortzeko.
|
|
Getxoko Udalak azaldu duenez," Algortako Portu Zaharraren kultur, itsas eta arrantza ondarea dinamizatzeko planaren garapenerako Eusko Ikaskuntzarekin sinatutako akordioaren testuinguruan" argitaratu dute “Portu Zaharra Dastatuz” liburua. Euskaraz eta gaztelaniaz plazaratu dute lana, eta", bereizitako koadernotxo bat dauka ingelesez eta frantsesez, bisitan datozen eta txoko
|
honetako
platerik hedatuenen berri jakin nahi duten pertsonentzat".
|
2017
|
|
Gaztela Mantxako gastronomia oso xumea da. Herrialde
|
honetako
platerek, orokorrean, artzaintza eta nekazaritza munduko produktuak hartzen dituzte oinarri; beraz, oinarrizko osagaiak erabiltzen dira, hala nola ogia eta okela edo ortuariak, eta horiekin prestatzen diren platerak substantzia handikoak dira baina prestatzeko zailtasunik ez dutenak.
|
2021
|
|
Oindo be horreik iaten? Babak erne in beha" iakozak
|
honeri
platerean! Ostera, txokolate egina asko gustetan jakon, eta han joaten ginan aitari basora eroaten" bere salbazinoa".
|
2022
|
|
Udan, gorputzak elikagai fresko eta osasungarriak eskatzen dizkigu, nutrizio beharrak asetzeko. Horregatik, entsaladak dira denboraldi
|
honetako
plater nagusia. Urte osoan egoten dira mahaietan, baina orain dute gogorik gehien, eta beste errezeta batzuen lagun egite hutsa izatetik plater nagusi, batzuetan bakarra izatera pasatzen dira.
|
|
Gauza bat da une jakin batean arteria presioa igotzeko snack batzuetara jotzea, eta beste bat, produktu horiek gure ohiko dietan sartzea. Gure medikuak gatz gehiagorekin jan behar dugula esaten badigu, komeni da osagai
|
hau
plater osasungarriei gehitzea (entsaladak, arraina plantxan, lekaleak) eta gatz iododuna aukeratu. Tentsioa azkar igotzen lagunduko dizuten elikagaiak Tentsioa jaitsiz gero, zenbait elikagaik lagunduko digute pixka bat azkar zuzentzen.
|
|
Platerari begiratzen dio: ideiarik ez du Paulak zer izan daitekeen Malai Kofta, zer diren bi bola marroi horiek saltsa laranjaren erdian, zer den paneer eta zergatik ezin den egon beti vegan den jatetxe
|
honetako
plater batean. Nahiko kontserbadorea da Paula sukalde kontuetan, eta exotismoetatik at bizitzen saiatu izan da.
|