Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 10

2006
‎Ia 180 kaloria dira 30 g intxaur, 4 bat intxaur, tamainaren arabera. sartu dietan Gomendagarria eta osasungarria da 4 anoa fruitu lehor hartzea astean. Intxaurrak, hurrak, almendrak, kakahueteak, pistatxoak… izan daitezke.
2007
‎Baina azken urteotan egindako ikerketek erakutsi dutenez, nutrizioaren ikuspegitik, eta batez ere gantzaren kalitateari dagokionez, haragi hori uste baino hobea da. Txerri haragi freskoa jatea, nutrizio balio interesgarria duelako, dieta orekatu eta osasungarria eginez egin behar da, baldin eta zati gihartsuak aukeratzen badira eta ez bada neurriz gain hartzen asteko kontsumo kopurua eta maiztasuna. Kontsumitzaileek informazio kontrajarri horiek jasotzen dituzten arren, argi utzi behar da txerri haragiaren nutrizio osaera ez dela hainbeste aldatu azken urteetan, eta bai zientziak eta ikerketak; izan ere, horien aurrerapenei esker, ordura arte eskuragarri zegoen informazio bakarra ziren mitoak bazter daitezke.
‎Balio terapeutikoa Duela gutxi 14 urtetik gorako 68.055 pazientek egindako azterketa baten arabera, populazioaren %12k bakarrik egiten du ariketa fisikoa modu egokian. Adituek ez dute pertsona fisikoki aktibotzat hartzen astean gutxienez 30 minutuko jarduera fisiko moderatuko hiru saio egiten ez baditu. Luís Aguilera semFYC Familia eta Komunitate Medikuntzaren Espainiako Elkarteko lehendakariak adierazi duenez, «datu ugarik bermatzen dituzte jarduera fisikoak osasun zentroetatik arreta handiz errezetatu behar dituen onurak».
2009
‎Sukaldaritza kultura galtzen ari da, eta bezperan ere ez gara askotan kezkatzen hurrengo eguneko bazkariaz. Haurren hileroko menuak aurretik badakizkigu, zergatik ez dugu hartzen astean denbora bat menu horiek nola orekatu pentsatu eta erosketak egin eta asteko otorduak prestatzeko?, galdetzen du Diaz de Monasteriogurenek. Eskoletako menuak batik bat lekaleetan eta arrainean edo haragian oinarritzen direla jakinik, afalorduan hori barazki, zopa eta entsaladarekin osatzea proposatzen du, beste gomendio batzuen artean.
2013
‎Eguberrietan berdurak jatea da gakoa, barietatea, zuntza eta bitaminak emango baitizkiote dietari, eta kaloria gutxiko asetasuna sentitzen lagunduko digute. Aldi berean, saihestu egingo dugu azukre ugariko gozoak eta postreak hartzea asteko gainerako egunetan; ez dugu turroiez, mazapanez eta polboroiez abusatuko, eta ez dugu ordu artean egingo. Beste gomendio garrantzitsu bat da gehiegizko alkoholik ez izatea; izan ere, Eguberrietako otordu horietan ardoa, garagardoa, kaba edo xanpaina, eta destilatu ere egiten dira, brandy, whisky edo likoreak, kafearen ondoren kontsumitzen direnak.
2014
‎Hondakinei Aurrea Hartzeko Astea deritzon ekimenaren barruan, Europa mailako sariketa egingo dute maiatzean Erroman. Hain zuzen ere, Ekogune Uribe Kostako Mankomunitatearen Iraunkortasun Sailaren “buKata Rolla” aukeratu dute, beste hirurekin batera, Euskal Autonomia Erkidegoa (EAE) ordezkatzeko.
2015
‎3 Gogoan izan lekaleen kontsumoa astean hirutik bostera izaten dela. Hartu astean 2 aldiz plater nagusi gisa eta erabili laguntzeko ere (babarrun zuriak, dilistak, garbantzuak, ilarrak, babarrun pintatuak, etab.). 4 Fruitu lehorrak postretzat hartzea, askari gisa edo goiz erdian. 5 Ogia eta ogi txigortuak hartu.
2021
‎Duela 10 urteko eskola menua Gutxi aldatu da EROSKI CONSUMER aldizkariak duela hamar urte egindako bi eskola menuen azterketan ateratako argazkia, Espainian egiten ziren lehenbizikoetatik: 2008an, Espainiako 211 ikastetxetako platerak aztertu ondoren, ikusi zen menuen nutrizio kalitatea hobetu egin zela aurreko urteekin alderatuta,% 17k ez zutela barazkirik eta barazkirik eskaintzen astean behin gutxienez, eta% 10ek ez zutela hartzen astean arrain freskorik. Hori bai, opilak eta gozokiak kasu berezietan baino ez ziren banatzen.
2022
‎Zure lanean ez dute ondo hartuko astean zehar ez egotea.
2023
‎▪ Fruitu lehorrak: 3 eskukada hartu astean. hiru.com: higienea eta garbitasuna, edariak, txokolatea (hobe, noizean behin kontsumitzea), frijituak (batzuetan ere bai), kafea, gosaltzeko kakaoa, azukrea, gatza, irina… Bi lagunentzat (bi heldu eta haurrak) ▪ Frutak eta barazkiak:
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia