2006
|
|
Ia 180 kaloria dira 30 g intxaur, 4 bat intxaur, tamainaren arabera. sartu dietan Gomendagarria eta osasungarria da 4 anoa fruitu lehor
|
hartzea
astean. Intxaurrak, hurrak, almendrak, kakahueteak, pistatxoak… izan daitezke.
|
2007
|
|
Baina azken urteotan egindako ikerketek erakutsi dutenez, nutrizioaren ikuspegitik, eta batez ere gantzaren kalitateari dagokionez, haragi hori uste baino hobea da. Txerri haragi freskoa jatea, nutrizio balio interesgarria duelako, dieta orekatu eta osasungarria eginez egin behar da, baldin eta zati gihartsuak aukeratzen badira eta ez bada neurriz gain
|
hartzen
asteko kontsumo kopurua eta maiztasuna. Kontsumitzaileek informazio kontrajarri horiek jasotzen dituzten arren, argi utzi behar da txerri haragiaren nutrizio osaera ez dela hainbeste aldatu azken urteetan, eta bai zientziak eta ikerketak; izan ere, horien aurrerapenei esker, ordura arte eskuragarri zegoen informazio bakarra ziren mitoak bazter daitezke.
|
|
Balio terapeutikoa Duela gutxi 14 urtetik gorako 68.055 pazientek egindako azterketa baten arabera, populazioaren %12k bakarrik egiten du ariketa fisikoa modu egokian. Adituek ez dute pertsona fisikoki aktibotzat
|
hartzen
astean gutxienez 30 minutuko jarduera fisiko moderatuko hiru saio egiten ez baditu. Luís Aguilera semFYC Familia eta Komunitate Medikuntzaren Espainiako Elkarteko lehendakariak adierazi duenez, «datu ugarik bermatzen dituzte jarduera fisikoak osasun zentroetatik arreta handiz errezetatu behar dituen onurak».
|
2009
|
|
Sukaldaritza kultura galtzen ari da, eta bezperan ere ez gara askotan kezkatzen hurrengo eguneko bazkariaz. Haurren hileroko menuak aurretik badakizkigu, zergatik ez dugu
|
hartzen
astean denbora bat menu horiek nola orekatu pentsatu eta erosketak egin eta asteko otorduak prestatzeko?, galdetzen du Diaz de Monasteriogurenek. Eskoletako menuak batik bat lekaleetan eta arrainean edo haragian oinarritzen direla jakinik, afalorduan hori barazki, zopa eta entsaladarekin osatzea proposatzen du, beste gomendio batzuen artean.
|
2013
|
|
Eguberrietan berdurak jatea da gakoa, barietatea, zuntza eta bitaminak emango baitizkiote dietari, eta kaloria gutxiko asetasuna sentitzen lagunduko digute. Aldi berean, saihestu egingo dugu azukre ugariko gozoak eta postreak
|
hartzea
asteko gainerako egunetan; ez dugu turroiez, mazapanez eta polboroiez abusatuko, eta ez dugu ordu artean egingo. Beste gomendio garrantzitsu bat da gehiegizko alkoholik ez izatea; izan ere, Eguberrietako otordu horietan ardoa, garagardoa, kaba edo xanpaina, eta destilatu ere egiten dira, brandy, whisky edo likoreak, kafearen ondoren kontsumitzen direnak.
|
2014
|
|
Hondakinei Aurrea
|
Hartzeko
Astea deritzon ekimenaren barruan, Europa mailako sariketa egingo dute maiatzean Erroman. Hain zuzen ere, Ekogune Uribe Kostako Mankomunitatearen Iraunkortasun Sailaren “buKata Rolla” aukeratu dute, beste hirurekin batera, Euskal Autonomia Erkidegoa (EAE) ordezkatzeko.
|
2015
|
|
3 Gogoan izan lekaleen kontsumoa astean hirutik bostera izaten dela.
|
Hartu
astean 2 aldiz plater nagusi gisa eta erabili laguntzeko ere (babarrun zuriak, dilistak, garbantzuak, ilarrak, babarrun pintatuak, etab.). 4 Fruitu lehorrak postretzat hartzea, askari gisa edo goiz erdian. 5 Ogia eta ogi txigortuak hartu.
|
2021
|
|
Duela 10 urteko eskola menua Gutxi aldatu da EROSKI CONSUMER aldizkariak duela hamar urte egindako bi eskola menuen azterketan ateratako argazkia, Espainian egiten ziren lehenbizikoetatik: 2008an, Espainiako 211 ikastetxetako platerak aztertu ondoren, ikusi zen menuen nutrizio kalitatea hobetu egin zela aurreko urteekin alderatuta,% 17k ez zutela barazkirik eta barazkirik eskaintzen astean behin gutxienez, eta% 10ek ez zutela
|
hartzen
astean arrain freskorik. Hori bai, opilak eta gozokiak kasu berezietan baino ez ziren banatzen.
|
2022
|
|
Zure lanean ez dute ondo
|
hartuko
astean zehar ez egotea.
|
2023
|
|
▪ Fruitu lehorrak: 3 eskukada
|
hartu
astean. hiru.com: higienea eta garbitasuna, edariak, txokolatea (hobe, noizean behin kontsumitzea), frijituak (batzuetan ere bai), kafea, gosaltzeko kakaoa, azukrea, gatza, irina… Bi lagunentzat (bi heldu eta haurrak) ▪ Frutak eta barazkiak:
|