Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 90

2002
‎Ur berogailu handiegiak ez luke gure beharrak aseko eta, gainera, zama ekonomikoa izango litzateke. Beste hainbeste gertatzen da labearekin, barruan hainbat plater erabiliz erabili behar da, eta ez ireki noizean behin nola doan ikusteko, beroa galtzen baitu.
‎Hazietatik lortzen da olio esentziala. Haziak lehorrak dira, eta hainbat platerekin konbinatzen dira, hala nola tartekin, ogiekin eta pastelekin, curryekin (kasu honetan, hozka egiten zaio) eta arrainekin (berdela, sardinzarra eta izokina). Erraboilak errezeta ugariren osagai gisa erabiltzen dira, eta errazago digeritzen dira platerak.
2003
‎Sabela betetzeko erabili ohi dugun janariak gure osagarririk onena izan behar duelako, osasunean eta elikaduran aditu den gizon honek gai hauek azaltzen ditu: besteak beste, giza gorputza nolakoa den, diabetes izanik zer jan, baratxuriaren eta beste elikagai batzuren onurak, euskal sukaldaritzako hainbat plater gozo, hanburgesa osasuntsuak, ogitarteko bikain eta osasuntsuak egiteko ideiak, minbiziari aurre hartzeko jan genituzkeenak, eta 55 urte bete eta gero osasuntsu ibiltzeko egitea komeni dena.
2004
‎Haurdunaldian ezin da arrautzak eta esnea kontsumitzea gomendatzeari utzi. Elikagai horiek proteina osoen iturri baliotsuenak dira (oinarrizko aminoazido guztiak barne), baita mineral batzuk ere, hala nola kaltzioa, fosforoa eta zinka, eta bitaminak (A, D, B taldeko bitaminak…). Esne gehiago kontsumitzeko, hainbat plateri esne likidoa, hautsa… gehi dakioke, edo jogurt irabiakiak edo edariak presta daitezke freskagarri gisa edo frutekin nahasitako izozki gisa. Esnea duten saltsez gain (bexamela, jogurt saltsa, gazta saltsa, maionesa moduko saltsa…), osagai hori onartzen duten errezeta asko daude:
‎Afariak diseinatzen minutu batzuk ematea, afariak askotarikoagoak izaten eta ahaztuta zeuden platerak sartzen laguntzea. Nahikoa da orri batean hainbat plater idaztea, bakoitzari jakietatik bururatzen zaizkionak. Adibidez:
‎piperbeltza, iltzea, kuminoa, intxaur muskatua, banilla, kanela, piperrautsa, papricka, cayena, ziapea eta azafraia. Piperbeltza Piperbeltz aleak erabiltzea oso egokia da saltsetan, hestebeteetan eta hainbat plater ontzeko. Ehoa ontzaile gisa erabiltzen da eta, kasu honetan, ahal bada, alea erabiltzean ehotzea komeni da, usaina eta zaporea gal ez ditzan.
‎Sukaldea piztean, eguraldia aprobetxatuko dugu. Ideia ona da hainbat plater batera prestatzea, sukaldeko plaka batzuk erabiliz elikagaiak frijitzeko edo irakiteko.
‎Potentzia handia duenez, beste energia mota batzuk baino bizkorragoa da, unean uneko beroa ematen du, eta, beraz, une horretan bero maximora irits daiteke, elikagaien koloreak, testurak, bitaminak eta mantenugaiak galtzea saihestuz. Gasezko sukaldeen bero ahalmen handia dela eta, erregailu guztiek batera funtzionatzen dute, eta hainbat plater batera presta daitezke, denbora eta dirua aurreztuz. Potentzia maximoan eta erregailu guztiak martxan direla, gasezko sukalde batek, gehienetan, beste energia mota batzuk erabiltzen dituztenek baino gutxiago kontsumitzen du.
‎Uharte hau bisitatzen bada, ezin zaio utzi probatzeari plater gozo batzuk, hala nola arroz bolak ilarrekin arrautza irinetan pasatuak, haragia eta gazta edo makarroiak raggoutarekin, saltsa zaporetsua haragi xehatuarekin. Sardinian prestakuntza tradizional ugari daude uhartekoak, eta gastronomia gogorarazten duten hainbat plater katalana, fabadaren kasuan bezala, uharte honetan favata. Uharteko plater aipagarrienetako bat, ordea ‘Torro del Ciabettino’ da, txerrikiz betetako txahalekin egindako platera.
‎Barazkiak oso ugariak dira herrialde honetan, eta, beraz, hauek erabiltzen dira: hainbat sari mota prestatzeko, hainbat plater egiteko barazki motak, edo beste edozein plateri laguntzeko. Zerbait antzekoa da arrozarekin, beste batzuen osagarri gisa erabiltzen baita errezetak, sarrera gisa edo bigarren plater gisa.
‎edo emua. Aitzitik, nahiago du beste errezeta batzuk aukeratu errazak, hainbat plateren artean aukera daiteke, behikia edo arkumea, berdin zaporetsuak. Ez da ahaztu behar Australiako urek ale bikainak dituztela.
2005
‎Bai postrerako bai hainbat plateri laguntzeko, anana gure sukaldean gero eta gehiago agertzen den fruta tropikala da. Atsegina gozotasuna eta eskaintzen dizkigun nutrizio propietateak fruta preziatuenetako bat.' Nutrizio balio interesgarria Ananaren osagai nagusia ura da, gutxi gorabehera pisuaren% 85 Ur kantitate horrek anana elikagai bihurtzen du energia balio oso txikia duenez, gehiegizko arazoak dituzten pertsonak pisuagatik edo gizentasunagatik, arazorik gabe sar daitezke zure elikaduran.
‎Mundu honetako janari batekin harritu nahi badu norbaitek, zer egin dezake? hango gauza bera hainbat plater batera aurkeztean, edo plater konbinatu gisa itzul genezakeena, non ezin baitute oinarrizko elikagaiak falta dira, hala nola babarrunak, arroza, haragia frijitua. eta platano frijitua.
‎Haren historia interesgarria eta gastronomia bikaina, gure bidaietako bat egitea merezi du. Sagarra, ia ezinbestekoa den fruta Hainbat plater laguntzeko eta jaki gozoak prestatzeko postreak, sagarra oso garrantzitsua da eskualde horretako sukaldaritzan frantsesa. Goarnizio perfektua da, eta, aldi berean, harrigarria honentzat:
2006
‎Generazio berriko labeek erre, gainerre, oreak harrotu, hainbat plater batera kuzinatzen dituzte, kerik ez dute kanporatzen, bere burua garbitzen dute eta... errezetak ere ematen dituzte
‎Generazio berriko labeek erre, gainerre, oreak harrotu, hainbat plater batera kuzinatzen dituzte, kerik ez dute kanporatzen, bere burua garbitzen dute eta... errezetak ere ematen dituzte
‎Gainera, oroimena finkatzeko B1 bitamina behar da, azetilkolina gehien sortzen duena eta zerealetan ugaria dena. Dementzia, otorduak bezala, hainbat plateretan zerbitzatzen da. Fase arinean, errutina batzuk ahaztea da nagusi.
Hainbat plater albahakaren usainean prestatzeko modu erraz bat
‎Forma errazagoa da, eta, beraz, ez da hain gozoa; egosi ondoren, ireki pintzak, hankak eta gorputza, eta haragi guztia jaten joatea. Hala ere, onena haragia atera ohi da, eta hainbat plater prestatu. Alde batetik, haragi zatiak salpikoien edo entsaladen osagai izan daitezke.
‎Hortzak bereiziz gero, zuritu gabeko baratxuriak pote batean gorde daitezke, zuloekin edo kristalezko poto batean zurituta, hozkailuan olioz estalita. Ontzi horrek, ondo kontserbatzeaz gain, zapore aparta ematen dio olioari hainbat plater egiteko.
2007
‎Jaki honekin saltsa errazak eta arinak egin daitezke, hainbat platerak egiteko egokiak.
‎Jogurt tradizionalarekin, oso saltsa errazak eta digestio bidezkoak egin daitezke, hainbat plater laguntzeko: entsaladak, barazkiak plantxan, labean erretako arrain eta itsaskiak edo parrilla.
‎Imagen: Stock Photo Kanpoaldea landare usaintsua da, eta hainbat plateren gozagarri gisa erabiltzen da. Hala ere, perrexilarekin, oreganoarekin edo ereinotzarekin alderatuz gero, ez da ohikoa Espainian sukaldaritzan erabiltzea.
‎Elikagai horiek garrantzi handia dute kalitatezko proteinen ekarpen dietetikoan. Dietan elikagai horien ekarpena handitzeko, hainbat plateri esne likidoa, osoa edo hauts gaingabetua gehi dakioke. Halaber, soja gotortua, sesamo hartzitua (gomasioa edo misoa) eta kaltzio ugariko algen osagarri batzuk (“Wakame” edo “Klamah”) dituzten produktuak kontsumitzea gomendatzen da.
2008
‎(hur, intxaur, almendra) otordu artean edo hainbat plateretako osagai gisa hartzeak potasioaren agerpena areagotzen du dietan.
‎Hau da, bezeroari jaki gozoak eta prezio onean eskaintzean datza kontua. Guk hainbat plater prestatzen ditugu, espezie naturalekin maneatuak. Hona hemen froga:
‎Hostorea jatorri arabiarreko masa kurruskaria da, irinarekin, koipearekin, urarekin eta gatzarekin egiten da, eta oso testura erakargarria du janaria prestatzeko orduan. Hostorea egiteko erabil daiteke, eta pasta horren ezaugarriak hainbat plater egiteko erabil daitezke, bai gozoak bai gaziak. Molde bat forratzea Molde bat forratzeko, lehenik eta behin, masa hostorea luzatu behar dugu, mahaiaren edo estalkiaren gainean arrabol bat jarrita, pixka bat irineztatuta, itsats ez gaitezen.
‎Erosketak egiteko denbora gutxi baduzu edo nerbioak jateko gogoa galarazten badizu, prestatu plater elikagarriagoak: gehitu arrautza edo gazta zuringoa edo esnea hainbat plateri, egin entsaladak frutekin, fruitu lehorrekin, urdaiazpikoarekin, gaztarekin, arrautza egosiarekin, atuna kontserban, ilarrekin, artoarekin, hartu “petit suisse” jogurtarekin nahasita, adibidez. Janaria planifikatu.
‎Dastatzeko menuek horrelako egoerak konpontzen dituzte. Batetik, chefak iradokitako hainbat plater eta postre probatzeko aukera ematen dute. Bestetik, prezioa aldez aurretik zehaztuta dago, eta ohiko bazkari edo afari baten azken kostua baino txikiagoa izaten da.
‎Mendeetan gora eginez gero, erromatarren, grekoen edo indiarren kulturan loreak nola erabiltzen diren ikusiko dugu. Zapore eta usain atseginaz gain, loreek erakargarriagoak egiten dituzte hainbat plater, ardo eta likore.
2009
‎Krema hori ohikoa da Europako ekialdeko herrialdeetako gastronomian. Hainbat plater laguntzeko edo aperitibo gisa kontsumitzen da, pasta ogi opilen edo ogi txigortuaren gainean zabaltzen denean, gurinaren alternatiba gisa. Zapore nabarmena du, eta fruitu lehorren antzekoa.
‎Zapore nabarmena du, eta fruitu lehorren antzekoa. Gure herrialdean, nahiz eta tahinia ez den oso ezaguna gastronomia tradizionalean, baliabide erabilgarria da sukaldaritza begetarianoan, eta hainbat plateren zaporea, aurkezpena eta izaera aldatzeko aukera ematen du. Sesamo haziek azido oleikoaren (monoinsaturatua) eta linoleikoaren (poliinsaturatua) proportzio bera dute ia.
‎Hala ere, ez da oso ezaguna txikienen artean, beti erlazionatzen baitute entsaladekin, zoritxarrez ez baita bere gustukoa izaten. Egokiena barazki osasungarri hori eskaintzea da, hainbat plater eta jaki prestatzeko. Hori egiteko modu egokia da urdaiazpikoz, gaztaz edo itsaskiz betetzea eta hainbat saltsaz laguntzea eta gainerretzea edo arrautzaztatzea.
‎Aperitibo gozoa izateaz gain, hainbat plater elikagaiez hornitzeko ere balio du olibak.
‎Gisatu horien saltsa animaliaren gibelarekin edo odolarekin lotzen zen. Hainbat plater Otarrainekin eta abakandoarekin egindako zarzuelei eta itsas gisatuei ere izen bera ematen zaie. Osagai nagusiekin batera, ardoa da civet aren funtsezko osagai bat.
‎Azukrea, hori baita zapore gozoa nagusiki, hainbat modutara iristen zaigu elikaduran: edari freskagarrien (kola, limonada eta abar) osagai bezala, infusioetan gozagarri moduan, izozkietan, ardo eta likoreetan, gozogintzako gauzetan, esne postreetan, konfitura, marmelada eta beste hainbat plater prestatzean.
2010
‎Antzinateko sukaldaritzaren historia erakusten die, baina ez ikasgelan soilik; sukaldeko suak piztu, eta hainbat plater egiten dituzte eskolan bertan.
‎Zaldiaran jatetxeko sukaldean sartuta, hainbat plater aurkeztu zituzten anaiek sarrera moduan: guakamole krema, karramarro gorrizko entsalada eta bakailao tripaz eginiko saltxitxa bitxia, atun eta dilistaz betea.
‎Bigarren jardunaldiari errepasoaAutore sukaldaritza kongresuko bigarren jardunaldiko protagonista nagusia Pedro Subijana izan zen. Donostiako Akelarre jatetxeko sukaldariak hainbat platera prestatu zituen kongresura gerturatu zirenen aurrean. Subijanak biltzarkideen aitzinean prestatu zituen ondorengo platerak:
‎Zientzialariek okelaz egindako hainbat plater osasunerako kaltegarriak direla ohartarazten dutela ere hartu zuen gogoan sukaldariak. Zenbat txuleta jan behar dira horrek osasunean eragina izan dezan?
‎100 g saltsak 6 g mineral inguru du, 10 g gatz arrunt. Bi koilarakada soja saltsa erraz kontsumitzen dira otordu batean, hainbat plater ontzeko erabiltzen bada; 20 g inguru pisatzen dute eta gramo bat sodio ematen dute. Egunean gatz gutxi behar da, 4 g inguru egunean, 1,6 g sodio (gramo batek 390 miligramo sodio ditu).
‎Gozotasunaz gozatzeko lehen urratsa, azukrea eta azukredun postreak gehitu beharrik gabe, zapore hori menuko hainbat plateri ematea da, baita sutan, zopan, lehen eta bigarrenetan ere, ez postreetan bakarrik. Horretarako, zaporeak nahas daitezke espezien eta elikagaien hautaketa baten bidez, bai eta horien prestaketa zehatza ere.
‎Zati txikitan moztutako eta su motelean prestatutako gisatuei gehitzeak zapore gozoa ematen die platerei. Fruta lehortuek —mahaspasek, aran lehorrek eta orejoiek, esaterako—, osoak edo xehatuak izan, krema leun gisa edo hainbat plateretan (arkumea, untxia, arrozak edo entsaladak), zapore kontrapuntua ematen diete berez gaziak diren prestakinei. Zapore gozo naturala du, eta, ondorioz, ez du jakia postre gozo batez amaitu beharrik izaten.
‎Entsaladak eta barazki gordinak (azenarioak eta pepinoa, esaterako) osagai nahasketarekin eskain daitezke, hala nola sagar eta intxaur entsalada, oilaskoarena anarekin, azenario entsalada koloretsua, endibiak ganbekin iradokitzailea edo entsalada misto ikusgarria haurrentzako ontzi batean. Fruitu lehor eskukada bat egunero edo hainbat plateretako osagai gisa. Proposamen zoragarriak ogi txigortua gaztanbera eta hurrekin, gazta freskoa eta pistatxoak edo fruitu lehorren opila dira.
‎Beste landare edo proteina osagai batzuekin egin daiteke, hala nola haragia, arraina edo itsaskia. Hainbat plater letxugarekin Letxugak gozo gordinak dira, beste barazki edo elementu proteiko batzuekin, eta osagai kozinatu eta beroekin ere bai. Ohiko prestakinez gain, letxugekin hainbat plater egin daitezke.
‎Hainbat plater letxugarekin Letxugak gozo gordinak dira, beste barazki edo elementu proteiko batzuekin, eta osagai kozinatu eta beroekin ere bai. Ohiko prestakinez gain, letxugekin hainbat plater egin daitezke. Letxuga beteak erraz prestatzen dira.
2011
‎Limoncello ona; ez hemengo supermerkatuetan dauden hiru euroko botilako hori!». Likorearen patentea erregistratzeaz gain, edaria hobetzen jarraitzeko asmoa dute, eta, horretarako, probatu dutenei test bat pasatu diete produktua nola ondu jakiteko. Gainera, Zumarragako Ziaboga erretegiak onddo likorea erabiliko du hainbat plateretan, laster. «Haragia eta foie grasekin oso ondo doa.
‎Astean bizpahiru berdura hautatu, prestatu lurrunetan, presiozko eltzean edo irakinda, eta, gehienez, hurrengo hiru egunetan erabili, hainbat plater laguntzeko: plater nagusi moduan lehen egunean; pure egiteko, goarnizioetarako erregosita, tortillan edo nahaski eginda, beste errezeten osagarri (arrozak, pasta, lekaleak...).
‎Horretarako, eszenatokia izango du eta aurkezpenak, lehiaketak, eta hainbat ekintza zein ekintza aurrera eramateko guneak izango ditu. Era beran, barra bat, txokoak eta euskal sukaldaritzaren hainbat plater tipiko dastatzeko jatetxea izango du. Ekintza hauek guztiak gure kulturaren beste osagaiekin lagunduta egongo dira.
2012
‎Ondoren, labean sartu eta gorritu arte utzi behar dira; oso egokiak izaten dira hainbat plater laguntzeko.
‎4 Entsalada osoak, hamar minutuan zerrendatuak. Baratzeko barazkiak edukitzeak aukera ematen du garbituta, xukatuta eta hainbat plater (entsaladak, goarnizioak, sarrerakoak, ogitartekoen osagarriak, etab.) inprobisatzeko adina jateko prest uzteko. ).
‎Gustua berreskuratzeak eta zapore gozoa izateko gogo handiagoak, garrantzitsua da mokadu eta postre gozoen errezetak hautatzea, azukrerik gabekoak, kaloria gehiago ez batzearren. Fruta lehortuak dituzten aperitiboak, nutritiboak eta aseatzaileak izateaz gain, oso gozoak dira, eta bakarrik har daitezke edo hainbat plateretan gehitu. Hona hemen orduen artean txikitzeko adibide batzuk, edo gosari energetiko baterako aukera:
‎Minutu gutxi barru, jaki eder bat prestatzen hasiko gara. Oinarri horrekin hainbat plater presta daitezke: Txorizo piperren mami pixka bat eta txorizo zatitxo batzuk gehitzen badizkiegu, patatak Errioxako erara prestatuko ditugu.
2013
‎Egunean osoan hainbat ekitaldi izango dira, goiz eta arratsaldez egongo baita zabalik Boilur Beltzaren VI. Azoka. Batetik, sukaldaritzan izan dezakeen erabilera ezagutuko dute bisitariek; horretarako, Arabako sukaldariek boilurra erabiliz hainbat plater prestatuko dituzte. Izan ere, boilurra errezeta ugaritan presta daiteke:
‎Zenbaitetan, ordea, saltsa bera erabiltzen da hainbat plateretan, eta hori ez da aukerarik onena beti (tomate saltsa izaten da gehienean).
‎El ardoa hainbat plateren laguntzaile gisa kontsumitzen da etxe askotako bazkari eta afarietan. Horregatik, edari hori duten botilak gordetzeko tokia ere garrantzitsua izan daiteke, sukaldearen edo jartzen den gelaren dekorazioan sartu arte.
‎Merkea, zaporetsua eta oso aldakorra, haragi xehatuak hainbat plater prestatzeko aukera ematen du. Plater horietan, luxua ematen zaio, baita protagonista ere.
‎Produkturen bat poluituta badago, hori ez da tripulazio osora iristen, eta ez da komeni kide guztiak intoxikatzea. Beraz, antzeko kargu bat duten pertsonei hainbat plater eskaintzen zaizkie. Sukaldaritza kolektiboa Janarien kopuru handi batentzat janaria eskaintzen duten zerbitzuen artean, sukaldaritza kolektiboa dago, eta hauek sartzen dira bertan:
‎Gauza gutxi daude patata pure bezain moldakorrak eta moldagarriak. Azkar egiten da, prestatzen erraza da, oso diru gutxi kostatzen da eta hainbat plater desberdin erabil ditzakegu: xerratan, saltxitxetan, oilaskoetan, eskalopeetan, arrainetan edo hanburgesetan laguntzeko.
2014
‎Goizeko bederatzietan sartzen naiz sukaldean. Badira hainbat plater nik prestatzen ditudanak: onddo saltsa, piper saltsa, borraja krepeak...
‎Tomate saltsak estimu handia du gure gastronomian, eta hainbat plater ontzeko erabiltzen da, zaporea eta kolorea ematen baitie elikagaiei.
‎Moldeko ogia osagai handia da etxean hainbat plater prestatzeko, sandwich klasiko eta ikusgarrietatik kanapera eta frutadun postrera arte
2015
‎Horiez gain, hainbat plater exotiko ere dastatu ahal izan zituzten herritarrek eta baita kazetariek ere. Esaterako, Marokoko Harira zopa, Ramadan garaian jaten dutena.
‎Olibak hainbat plateretan erabiltzeko proposamen originalak eta originalak, postrea barne
2017
‎Eguzkizaleak konpartsatik Areatzako pergolara, kolore eta mota guztietako estalkiekin, aulkiz eta tramankuluz osatutako kanpalekua zirudien Aste Nagusiko txosnaguneak. Mukura beteta, turistek eta paseariek harrituta sigi saga ibili beharra zuten, kozinatzen zeuden kuadrillen eta lanean zebiltzan kale saltzaileen artean.Hala ere, tortillaz gain, beste hainbat plater kozinatzen dira Bilboko Aste Nagusiko lehiaketa gastronomikoan, eta bada urtero eta egunero trasteak hartu eta Areatza bere festa gune bihurtzen duenik ere. Besteak beste, Nora Egiguren Txori Barroteko konpartsakidea:
‎Gaztela Leonen usategi asko daude. Horregatik, usakumea osagai nagusi duten hainbat plater prestatzen dituzte: boletus onddoz barrubetetako usakumea, eta usakume errea edo ardo gorritan.
‎Barazkietan, sor marka duten Najerako Piperrak aipatu behar ditugu. Hainbat plater prestatzeko erabiltzen dira: piper beteak, pistoa errioxar erara...
‎Aragoiko sukaldaritzak tradizio gastronomiko handia du, eta produktu asko eta kalitatezkoak ditu. Auzokide dituen lurraldeetako eragina jaso du eta, horrez gain, lurralde horretatik igarotako beste kultura batzuen aztarnak oso nabarmenak dira hainbat plater kozinatzeko eran.
‎Eta ez bakarrik ematen dituzten onurengatik, baita giza gorputzari ematen dioten arintasunagatik eta freskotasunagatik ere. Barazki izoztuak, hidratatzen laguntzen dutenak, eta organismoan ur eta gatz galera (gorputzaren transpirazioak sortua, kanpoko tenperatura igotzen denean), hainbat plater presta daitezke: zukuak, gazpatxoak, pure hotzak edo mota guztietako entsaladak.
‎Hamabi hilabetetan, hilero larunbat batean, garaian garaiko eta bertako produktuak aurkeztuko dituzte. Aialako ikasleek Merkatu plazan erositako produktuekin hainbat plater tradizional osatuko dituzte.
2018
‎Patatak aukera asko eskaintzen duenez sukaldean, hainbat plater gustagarri prestatzeko aukera ematen du.
2019
‎Baina badu mantenugaiak garrantzitsuak, hala nola zuntza, potasioa edo azido folikoa. Gainera, jokoa ematen du. Bakarrik jan daiteke, mokadu osasungarria, ozpin oliotan (bereziki txikienak), edo hainbat plateretako osagai gisa erabili: entsaladak eta saltsa hotzak (adibidez, jogurt saltsak), plater klasikoak.
‎Irudia: ehaurylik 1 Azalore eta azenario smoothiea C, K eta bitaminatan aberatsa da azalorea, aldakortasuna baitu; izan ere, arrozaren ordezko gisa erabiltzen da hainbat plateretan. Osagaiak:
‎65 urte bete berri ditu, eta abuztuaren 3an hartu zuen erretiroa. Harategia itxita, hutsunea utzi du oriotar askoren sukaldean, ezagunak baitziren bere tripakiak, kroketak, lasaña, txoriak saltsan eta beste hainbat plater. Dena dela, erretiroa hartu eta agur esan aurretik, oriotarrekin sekretutxo bat partekatu nahi izan du Marisolek, bere lasañaren errezeta.
2020
‎Nola aurreztu energia telelanak egiten badituzu, haurrek eskolak hartzen badituzte eta Interneten jolasten badira, eta sukaldea eta labea ohi baino ordu gehiago erabiltzen badituzu? Artikulu honetan, zeregin zail horretan lagun diezazuketen zenbait arrasto emango dizkizugu, hala nola ordutegi diskriminazioaren tarifa eskatzea, hainbat plater batera labean prestatzea edo ordenagailua stand by egoeran ez uztea.
‎Ez da gauza bera kroketa txiki bat edo handi bat. Koipe saturatuen kopurua murriztu egiten da, eta, gainera, ez gara hain azkar asetuko, hainbat plater dastatu ahal izateko. “Hobe da barietatea lehenestea kopuruaren aurrean”, azaldu dute Espainiako Obesitate Elkarteko (SEEDO SEO) adituek azterketa batean.
‎Irudia: Habe milada Kostaldeko toki batzuetan itsasoko ura erabili izan da hainbat plater prestatzeko; adibidez, patatak, arroza edo itsaskia egosteko. Kasu horietan ere ez da ideia ona itsasotik zuzenean bildutako ura erabiltzea.
‎Erantzunaren zain egon gabe, mahai azpian sartu zituen Teresak zola erabat errea zuten eltzeak eta bertze hainbat plater zikin. Oraindik zalantzati baina tentaldiak harturik, lasterka segitu zion Josefinak, eta gau hartan nehoiz baino gehiago aritu ziren dantzan, etxeko nagusiei jokaldia egin izanaren pozez.
2022
‎Sukaldeko trikimailu batzuekin eta teknika egokiekin, hainbat plater presta daitezke oliorik gabe: arrautza frijituak, haragia edo entsaladak...
‎Gaur egun, ordea, patata beteen errezetek eboluzionatu egin dute, osagaiei dagokienez proposamen ezberdinak eta zertxobait arinagoak lortu arte, betegarriari beste elikagai mota batzuk gehitzean, hala nola arrainak, itsaskiak, barazkiak eta kaloria gutxiko gaztak. Hala ere, kaloriei dagokienez, errezeta sendoa izaten jarraitzen du, eta, beraz, noizean behin eta ia beti plater bakar gisa edo hainbat plateren artean partekatzeko goarnizio gisa prestatzea da onena. Hauek dira ideia batzuk.
‎Kasu honetan, nahikoa da aholku ezagun batzuk jarraitzea, baina gutxitan erabiltzen dira: ontzi garbigailua beteta egon arte ez erabiltzea, hozkailua etengabe ez irekitzea eta ixtea, sukaldean ari dela labea ez irekitzea (horretarako argia dute), hondar beroa hainbat plater prestatzeko aprobetxatzea, etab. Trikimailu horiekin dirua ez ezik energia ere aurrezten da. Irudia:
2023
‎Barruan bi haziz osatutako hezurra du. Fruta horrekin hainbat plater egin daitezke.
‎Horregatik, oso garrantzitsua da menu bat planifikatzea. Sukaldean denbora eta erosketan dirua aurrezteko aukera ematen du, eta, gainera, hainbat plater prestatzen ditu, garaiko fruta eta barazkiekin.
‎Ez egin! Errezeta eta aholku praktikoak ematen dizkizugu dena hainbat plateren bidez aprobetxatzeko.
‎Kontserbako barazkiek salteatu bat edo goarnizio bat egin dezakete, eta entsaladak kontserbako lekaleekin prestatzeko aukera asko daude. Saltsek —batez ere, tomate saltsek— hainbat plater osatzen lagunduko dute. 3 Entsalada espresak Irudia:
‎Laranjak du protagonismo handiena gastronomian; izan ere, nazioarteko sukaldeetan erabiltzen da hainbat plater laguntzeko, tartak, pastelak, bizkotxoak, irabiakiak, mazedoniak, izozkiak, koktelak, entsaladak, betegarriak eta saltsak egiteko. Oso ondo konbinatzen dira txokolatearekin, eta, beraz, maiz erabiltzen dira gozogintzako eta gozogintzako produktuekin betetzeko.
‎f468‍f373f469‍f373 Izozkailuan sartuz gero, uda osoko izozkien ordezko perfektua izan daiteke. f468‍f373f469‍f373 Laranjak du protagonismo handiena gastronomian; izan ere, nazioarteko sukaldeetan hainbat plater laguntzeko erabiltzen da, tartak, pastelak, bizkotxoak, irabiakiak, mazedoniak, izozkiak, koktelak, entsaladak, betegarriak eta saltsak egiteko. f468‍f373f469‍f373 Oso ondo konbinatzen dute txokolatearekin; beraz, maiz erabiltzen dira gozogintzako eta gozogintzako produktuez betetzeko.
‎Salda zuriek baino zapore handiagoa du. f963 Hainbat plateren oinarri eta osagarri dira. Salda hori ezin hobea da saltsa ilunak eta tomate kremak edo bestelako barazkiak egiteko.
‎Janaririk ez egoteko, beti da ona hozkailu hondoa eta jakitokia izatea. Oinarrizko elikagai batzuekin larrialdiko hainbat plater egin ahal izango dira: Sarrerakoak.
‎edo mokadutxo bat edo menu formalago bat aukeratu, sarguneak, zopak edo kremak, plater nagusia eta etxeko postreak, bertsiorik klasikoena eta landuena. f468‍f373f469‍f373 Familiarentzako edo lagunentzako menua ere proposa daiteke, hainbat plater dastatuz, eta pertsona bakoitzak bat ekar dezala. Hori eginez gero, oso garrantzitsua da anfitrioi bakoitzak zer ekartzen duen esatea; horrela, era askotako platerak egongo dira.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
Lehen forma
Argitaratzailea
Consumer 72 (0,47)
Berria 5 (0,03)
EITB - Sarea 3 (0,02)
LANEKI 3 (0,02)
ELKAR 1 (0,01)
Argia 1 (0,01)
Karmel aldizkaria 1 (0,01)
Sustraia 1 (0,01)
Karkara 1 (0,01)
Zarauzko hitza 1 (0,01)
Txintxarri 1 (0,01)
Konbinazioak (2 lema)
Konbinazioak (3 lema)
Urtea

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia