Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 56

2002
‎Produktu segurua da? Ozpina, gainera, ezaugarri antiseptiko eta kontserbatzaileengatik baloratzen da ozpin ozpinak egitean, hala nola, ozpin pepinoak, ilarrak, lekak, azalorea, kaparrak, erremolatxa eta hainbat barazki eta eskabetxatu (adibidez, arraina ozpinetan) nahastean. Eragin duen azidotasunak lortzen du kontserbazio lana.
2004
‎Baina sukaldaritza vietnamdarraren oinarria arroz zuria da, hainbat barazkirekin, espeziekin gozatutako arrain eta haragiarekin eta saltsekin jaten dutena.
‎Eta beste hainbat barazkik (hala nola piperra, tipula, apioa eta alberjinia), lehendabizi, egurrezko kutxetan hazi behar dute.
‎Gainera, erraz prestatzen da plater hau, eta harrera ona dute. Pizzan gazta gihartsua, urdaiazpiko egosia, ondua edo oilasko edo indioilar fianbreak, atuna kontserban, tomate birrindua eta hainbat barazki (tomate gurpilak, tipula, piperra, txanpinoiak, alkatxofak, kalabazin gurpilak, berenjena, etab.) sartzen badira, pizza zati bat osatuena da. Aukerak:
‎Amerikatik ekarritako beste produktu batzuek ere gauza bera egin zuten, hala nola mandiokak Afrikako kulturan; patatak Europan, XVI. mendetik aurrera; edo, estutzen bada, arto krispeta ezagunak, jatorri mexikarrekoak, gure inguruko herrialdeetan. Yucatán penintsulari erreparatzen badiogu, eta Vargas, Castro eta Cárdenas irakasleek eskualde horretako sukaldaritza kulturari buruz egin duten azterketan azaldutakoari erreparatzen badiogu, ikus dezakegu espainiarrek egindako lorpenak elikadura ohitura berriak ekarri zizkiela bertako herritarrei, eta haien elikadura kulturan hainbat barazki, sustrai, fruta, arrain eta hegazti sartu zituztela, besteak beste. Eta kasu bitxi bat, nabarmentzea merezi duena:
‎Ikusten baditu, errazago jaten ditu. Erabili barazki izoztuak edo kontserbakoak (baita fruta ontziratuak ere) produktu freskoak lortzea ezinezkoa denean, hainbat barazki jan gabe egunak pasa ez daitezen. Gehitu fin fin ebakitako frutak edo purean haragi platerei.
‎Badira, halaber, hainbat haragi mota nahasten dituzten platerak ere, hala nola “souvlákia”, arkume eta txerri haragia erabiltzen duen brotxeta. Oilasko haragia ere plater erakargarrien parte da, hala nola “kotopouloa”, arrozez betetako oilasko errea, mahaspasak eta gazta, edo “errenkada” moduko pasta enpanadillak, oilaskoarekin, feta gaztarekin eta hainbat barazkirekin betetzen direnak. Oro har, haragi plater horiek saltsa original eta sendoekin osatzen dira, hala nola “skordalia”, baratxuri saltsa edo hainbat espezia dituzten tomate saltsa.
‎Batzuetan ganbak eta txibiak ere izaten dira. Oro har, arrain plater horiek entsaladarekin eta hainbat barazki edo purerekin batera zerbitzatzen dira. Haragien artean, arkumeena da grekoek gehien estimatzen dutena, eta, oro har, hainbat barazkirekin prestatzen eta zerbitzatzen da.
‎Oro har, arrain plater horiek entsaladarekin eta hainbat barazki edo purerekin batera zerbitzatzen dira. Haragien artean, arkumeena da grekoek gehien estimatzen dutena, eta, oro har, hainbat barazkirekin prestatzen eta zerbitzatzen da. Gainera, sukaldaritza grekoaren plater ezagunenetako baten oinarria da, besteak beste," pilaffak", arkume gisatuaren haragia, arrozarekin egindako zirkulu baten erdian jartzen dena.
‎Sagar zukua: bere propietateez baliatzeko modu bikaina da eta egarria baretzeko; eta ondo nahastu hainbat barazkirekin, azenarioarekin esaterako eta erremolatxa, zuku oso elikagarria eta freskagarria lortuz. Honekin:
‎Eltzekariek lekale lehorrak eta, batzuetan, patatak izaten dituzte. Ontzen hainbat barazki erabiltzen dira, modu batera edo bestera txikitu daitezkeenak barazki mota eta zein eremutatik datorren. Horren baitan daude, halaber, hornigaiak.
2005
‎Etxeko txikienek hainbat jaki prestatzeko unean ere esku har dezakete: entsaladak, etxean eginiko pizzak( hainbat barazki eta landarezko sormenez erantsiz: osagaiekin irudi bat marraztuz, adibidez).
‎Lekaleak, hainbat barazki eta fruta eta fruitu lehorrak ere kaltzio iturri politak dira baina organismoak ez du horko kaltzioa bestelako elikagaietakoa bezain ongi aprobetxatzen, landarezkoetan kaltzioak eginkizun estrukturala betetzen baitu: zuntz eta antzeko substantziekin konplexuak osatzen dituenez, nekez balia dezake gure organismoak horrela.
‎beltzak, edo txerri txitxarroi tipikoak prestatzeko erabiltzen dira, solomoarekin eta txerri saiheskiekin egindako plater bat, tipularekin, baratxuriarekin, ozpinarekin, kuminoa eta piperbeltz beltza. Txahalkia txikitan moztua prestatzen da zatiak, hainbat barazki motarekin batera. babarrun txikitua deitzen zaion platera.
‎Hauek dira plater horietako batzuk: butifarra, tortilla pailazoa (patata tortilla, piperrak eta tomatea), eskalibada( hainbat barazkirekin egindako platera: piperrak, berenjena, etab.) labean prestatuko den tomatea eta tipula), izkeixada (entsalada bat) katalana, udakoa, barazkiekin eta bakailaoarekin egiten dena) edo Kataluniako arroz bikainak, besteak beste, arroz beltza.
‎Ezbairik gabe, lehen biak ezinbesteko piezak dira Extremadurako mahaian sukaldaritzaren berezitasunak benetan ezagutu nahi badira. Platerak “txanfaina” bezain kalitate onekoa, arkume eskaleak (erraiak), hainbat barazkirekin batera; arkume eltzekaria edo ahari berdea, perrexilarekin prestatua, mendafina eta letxuga birrindua, plater handien adibide batzuk dira eskualdeko kalitatezko haragiarekin egin dezakete. Hegaztiak gero eta garrantzitsuagoak dira mahaietan Extremadurakoak, oilo trufatua bezain plater ezagunak baitaude, boilurrekin prestatzeaz gain, xehakatua, arrautzak, ogi mamiak eta hainbat barazki, edo eperra Alcántararen erara.
‎Platerak “txanfaina” bezain kalitate onekoa, arkume eskaleak (erraiak), hainbat barazkirekin batera; arkume eltzekaria edo ahari berdea, perrexilarekin prestatua, mendafina eta letxuga birrindua, plater handien adibide batzuk dira eskualdeko kalitatezko haragiarekin egin dezakete. Hegaztiak gero eta garrantzitsuagoak dira mahaietan Extremadurakoak, oilo trufatua bezain plater ezagunak baitaude, boilurrekin prestatzeaz gain, xehakatua, arrautzak, ogi mamiak eta hainbat barazki, edo eperra Alcántararen erara. boilurrekin eta beste elikagai batzuekin ere prestatzen da.
‎Plater guztiak, bai haragia bai arraina, olio honekin egiten dira: oliba olioa, eta, normalean, hainbat barazki egosi izaten dira. Gainera, Italiarekiko hurbiltasunak kroaziarrak pizzak eta pasta egiteko aditu handiak.
‎Printanierra: hainbat barazkiren dadoak. Egokia da haragia saltsan egiteko.
‎Babarrunak eta arroza baino zerbait gehiago Menuari zopa batekin ekitea gastronomia suramerikarra, herrialde guztietakoa ez bada ere, horietako askoren adierazgarritzat har daitekeen. Osagaien artean oilaskoa edo oiloa, patatak eta hainbat barazki daude. eta barazkiak.
2006
‎Bitamina eta mineralen ekarpen hori osatzeko modu egoki bat, adibidez, hainbat barazki gordinekin konbinatzea da letxuga, eskarola, etc
‎pertsona bakoitzak bere dietaren edukia modulatzen du gustuaren arabera, zientziak ezarritako bost gustuen detekzioan genetikoki neurtutako sentikortasunaren arabera. Ikertzaileek 110 boluntario osasuntsurekin egin zuten lan (71 emakume eta 39 gizon), eta hainbat barazki probatu behar zituzten (zainzuriak, azienda eta Bruselako azak), baita gozoki sorta batekin ere (txokolateak eta merengeak), eta, ondoren, zaporeak puntuatu, nazioartean baliozkotutako galdeketa baten bidez. Hala, jakin zuten proteinari lotutako hartzaile gehien zituzten pertsonek zapore mingotsenak aukeratzen zituztela; 6 N propiltiourazilek, berriz, gozoekiko gustu pribilegiatua aitortz... Duffyk onartzen du, ordea, 6 N propiltiourazilaren gainespresioa beste ikerketa batzuetan zernahi berderen, sojatik eratorritako produktuen, espinaken, azalorearen edo brokoliaren gustu urriarekin lotu dela.
2007
‎Hori lortzeko, landarezko oliotan egosi eta hainbat osagai eransten zaizkio horri (ohikoenak: azukrea, gatza, tipula, baratxuria eta beste hainbat barazki).
‎Tomatea, olioa, gatza, azukrea eta hainbat barazki ez ezik, gehigarri batzuk erabiltzea ere baimendua dago, hala nola lodigarriak (arto almidoia), azidulatzaileak (azido zitrikoa), aromak, zapore indartzaileak (glutamato monosodikoa).
‎Mahsieak egiteko erabiltzen diren osagaien araberako beste elaborazio bat dira. Haragi xehatuz, arrozez eta tipulaz betetako berenjenak edo kalabazak erabiltzen dira, edo hainbat barazki konbinazio, batzuetan tomate saltsarekin. Tradizioko edariak Otorduekin batera izaten den postre ohikoena bint al sahn da, masa oso gozoa, gurin eta eztiarekin.
‎Hala, bada, koipe gutxiko gazta sar dezakegu horietan; izan ere, gantz gutxiko gazta bereziak daude: urdaiazpiko giharra edo oilasko edo indioilar fianbrea, urdaiazpiko egosia edo ondua baino koipe gutxiagokoa; atuna ur eta gatzez soilik kontserbatuta; tomate birrindua; eta hainbat barazki, hala nola tomate gurpilak, tipula, piperra, txanpinoiak edo orburuak. Osagai horiek dituen pizza zati bat guztiz osatua dago, janariari beste ezer gehitu beharrik gabe, salbu eta baso bat ur eta, agian, askotariko entsalada bat sartzen denean.
Hainbat barazkiren nahasketarekin egindako salda da da, eta zaporea ematen die hondo, zopa, txingarretan errea eta erregosia zaporeari.
‎Beraz, gizakientzako dietan ezin dira falta antioxidatzaile ugari duten elikagaiak, kolore bizi eta biziko landareetan ugariagoak direnak, hala nola fruta zitrikoak, mahats beltzak, melokotoiak eta abrikotak, aranak eta basoko frutak (masustak, ahabiak, andere mahatsak). Hainbat barazkik ere, hala nola tomateak (likopenotan aberatsa), piper gorriek, kalabazak, erremolatxak, azenarioak eta azenarioak, egunero egon lukete. Halaber, oso garrantzitsua da fruitu lehorrak beti eskura izatea.
2008
‎nekazari familia baten dietak ez zuen garia barne hartzen, eta ogia baino gehiago taloa jaten zen. Arrazainen idatziak, ostera, beste hainbat barazki eta fruitu landatzen zirela adierazten digu: azaloreak, brokolia, azak, espinakak, zerbak, urazak, azafraia, perrexila, porruak, tipulak, berakatzak, babak, indabak, tomateak, piper handiak, meloiak, kalabazak, mailukiak eta«?
‎Landare produktuen edo produktu eratorrien kasuan, nutrizio edukia labore eremuko klimaren eta lurzoruaren, uztaren heltze mailaren eta landutako barietatearen araberakoa da. Adibidez, zenbait taulatan genero bereko hainbat barazki barietate ageri dira, hala nola tomateak. Barietatearen, laborantzako lurzoru motaren, klimaren edo uzta unearen arabera, beste kontzentrazio bat dute karotenoetan.
‎Babarrunak oraindik fekularik askatu ez badu, hau da, egosketako salda loditzen hasi ez bada, ur hotza botako dugu, salda krematsua dagoenean ur beroa baino ez dugu jarriko. Era berean, hainbat barazki gehitu daitezke tipularekin, azenarioarekin, piperrekin, porruarekin eta baratxuriekin. Barazki horiek guztiak, bigundu ondoren, puregailutik edo irabiagailutik pasatu eta eltzeari bota.
‎Musika edozein gauzarekin egin daitekeela erakutsi zuten bi artistek, «musika pepinofonikoa» gisa bataiatu zutena aurkeztuz. Hainbat barazkirekin egindako instrumentuak ziren, eta bertaratutako umeei antzeztokira igotzeko aukera eman zieten, instrumentu haiek jotzeko. Mariren anaia agertu zen orduan, Pakik «birus» gisa tratatzen zuena.
2009
‎10 Landare pateak. Gazta krematsu arina edo tofua (soja mamia) eta hainbat barazki egosi edo baratxuriarekin erreta xehatzean lortutako orea nahastuz lortzen dira. Nahasketari arrautza zuringoa gehitzen bazaio, emultsionatzaile gisa erabiltzen da eta" mousse" baten itxura ematen dio.
‎Elikagai batzuek zenbait mantenugairen asimilazio gaitasunari eragiten dioten substantziak dituzte. Adibidez, lekaleen saponinak, tearen taninoak, azido oxalikoa( hainbat barazki eta barazkitan ugaria) edo hegaztia, arrautzaren proteina mota bat. Gai antinutritibo horiek eginkizun berezia dute elikagaian.
2010
‎Onddo eta bakailao ratatouille a ahuntz gaztaz, Ratatouille pelikulan oinarrituta. Ratatouille a Nizako (Frantzia) jaki tipikoa da, hainbat barazkiz egina. Ratatouille niçoise da izen osoa.
2011
‎Kaltzioaren zapore mikatzak, hainbat barazkitan oso agerikoa, eragin kaltegarria izan dezake haurren kontsumoan
‎jules: stonesoup Brokoliaren onurak Irudia: CONSUMER EROSKI Sasoi bakoitzean, naturak hainbat barazki ematen ditu, bakoitza bere berezitasunarekin. Udazkenean eta neguan, brokolia, azalorea, aza edo aza eta Bruselako azak bezalako kruziferoak ateratzen dira.
2012
‎Arrain eta oilasko paella mistoa: tipula eta piperra erabili ohi dira maizenik su eztian eginda, baina beste hainbat barazki ere onartzen ditu plater honek (azenarioa, kuiatxoa, berenjena, tomatea, lekak...); kolorea eta zaporea emango diote.
‎Sukaldaritza txinatarreko plater ezagunenetako bat, eta, aldi berean, mundu osoan gehien kontsumitzen direnetako bat, udaberriko biribilkiak dira. Hainbat barazki egosi eta xerra mehetan moztutakoak dira, ore mehe batez bilduak, eta zartagin batean olio askorekin prestatzen dira. Gorritu eta kurruskatu ondoren, atera frijitutik, xukatu oliba batean eta gehitu soja saltsa edo saltsa gazi gozo bat.
‎Era askotako elikagaiak prestatzen laguntzen du: txerri haragia (batez ere, saiheskia), behi eta behi haragia, oilaskoa edo haragi deribatuak (esaterako, txorizoa edo odolkia), arrainak eta itsaskiak (izokina, bakailao takoak, otarrainxkak, txokoak) eta hainbat eta hainbat barazki. Barbakoa eta parrillada modu arruntean erabiltzen diren arren sinonimo gisa, desberdintasunak eta ñabardurak daude bien artean, baita bakoitzaren barietateen artean ere.
‎Gaztak, maionesak edo bestelako saltsa koipetsuek ogitartekoak egiteko asko erabiltzen direnak ez lukete jarraitua izan behar. Horren ordez, jogurt saltsa arinak gehitu daitezke, hainbat ñabardurarekin (currya, tartaria, ziapea), pestoarekin, tomate saltsarekin edo sueztitutako hainbat barazkirekin. Guztiek balio dute, halaber, platerari gozotasuna emateko, ia kaloriarik gehitu gabe.
2013
‎Duela gutxi egindako azterlan batek ikusi du baxeraren tamainak, helduetan bezala, adingabekoak irentsitako janariaren bolumenean eragiten duela. Etxean hainbat barazki, fruta eta labore integral izatea (osoko ogia, pasta integrala, osoko arroza, etab.). Gantz edo gaingabetu gutxiko esnea eta esnekiak aukeratzea. Haragi gorrien edo haragien eratorrien kontsumoa mugatzea.
2014
‎Udako hainbat barazkik, hala nola tomateak, piperrak, alberjiniak, eta baita apaingarri batzuek ere, oso hazi txikiak dituzte eta nahiko mantso hazten dira hazitegian.
2017
‎Barazki plateretan oso estimatua da bullit izenekoa. Hainbat barazki mota egosten dira eta ozpin olioz jaten da, hotz zein bero.
‎Irudia: ildi_ papp Azterketa batzuen arabera, kaltzioaren zapore mikatza oso ohikoa da hainbat barazki motatan, hala nola espinaketan, zerbetan, azean, tipulan, karduan edo brokolian, eta horrek eragin negatiboa izan dezake kaltzioaren kontsumoan. Bestalde, adituek behin eta berriz azpimarratzen dute oso garrantzitsua dela barazkiak eguneroko dietan sartzea.
‎3 Gyroso ogia barazki salteatuarekin, solomoarekin eta tzatziki saltsarekin Greziako gastronomian sakontzen jarraitzeko, berdura salteatuz betetako pita eta txerri solomo freskozko zerrenda batzuk egiten jarraitzea proposatzen da. Laguntzeko, saltsa grekoa, tzatziki, pepino, jogurt eta hainbat barazkirekin. Lehenik eta behin, tipulin bat, azenario bat, piper gorri bat eta baratxuri ale bat moztu behar dira juliana eran (xerra meheak), eta oliba olio koilarakada batzuekin salteatu.
2018
‎untxia Kataluniako erara. Errezeta gisatu aparta da, hainbat barazki ditu eta txokolate ukitu bat ere bai saltsan. Valentziako Erkidegoan, untxiak zapore berezia ematen dio arrozari.
2019
‎Arrats apalean itzultzen dira bi gizonak beren puska biltze partikularretik. Biak ala biak pozarren daude, beren kolkoak urdai, lukainka, haragi eta hainbat barazkiz mukuru. Inaxio, mutil karlistaz ezaxolati, Sabineri zuzentzen zaio, honen begi malkoz bustiei erreparatu gabe.
‎belchonock a 1 Poké bowl… eramateko Joera berri honen jarraitzailea bazara, hau bowl pokea, hurrengo ideia gustatuko zaizu. Pokea entsalada moduko bat da, eta hainbat barazki ditu, kinoa base baten gainean zatituta. Adi!
‎Dagoeneko baduzu! 7 Barazki menestra urdaiazpikoarekin Hainbat barazkiz eta urdaiazpiko zatitxoz osatutako gisatu azkar bat, bulegora eraman eta bulegora eramateko. Asko nahasi gabe, atera barazkiak izozkailutik eta salteatu urdaiazpiko, indioilar edo oilaskoarekin eta handik zuzenean taperra!
2020
‎Sukaldaritzako aberrazioen ondorioz, baliteke entsalada bat osagaien nahasketa gisa definitzea, non funtsezkoak bigarren mailan geratzen baitira. Entsalada, Gastronomia Hiztegiaren arabera, hainbat barazkiren nahasketa da, freskoak edo egosiak, zatituak eta gatzez, olioz eta ozpinez onduak. Sinple gisa.
2021
‎Alde handia dago, ordea, antzinako argazkiek erakusten duten paisaia monokromoaren eta pailazo baten prakak diruditen soro horien artean. Izan ere, gariak osatutako urrezko oihal zatiaren ostean, artoak eratutakoa dator, ezker eskuin hainbat barazki eta fruta arbola sailek tapiz koloretsua margotuta.
2022
‎Baina txikitan, hura guztia ikusi eta ikasi bazuen ere, hazten joan zen neurrian, Manexi, pixkaka pixkaka, zalantza berriak hasi zitzaizkion sortzen bere baitan. Dagoeneko dena ez zitzaion iruditzen hain natural eta zilegi; pentsatzen hasi zen, beharbada, animalia gehiegi erailtzen zirela ongi justifikatu gabe, eta, agian, ez zela guztiz etikoa izanen jatea hainbeste haragi, arrain eta itsaski, munduan beste hainbat eta hainbat barazki, fruta, fruitu lehor, perretxiko, landare osasungarri eta abar egonda, eta, gainera, hain gustagarriak izanda. Beste alde batetik ere, bera ere ohartzen zen oso erakargarria zela ehizan eta arrantzan aritzea, eta, nola ez?, denetik jatea, nahiz eta horrek animalia batzuk hiltzea ekarri; tentazioa nonahi zegoen.
‎Kontsumoa frutak eta barazkiak onuragarria da osasunerako. Entsaladek hainbat barazki konbinatzeko aukera ematen dute, nutrizio aldetik dituzten ezaugarriak aprobetxatzeko. Horren indargune nagusia da landare gordinen aukera handia izan dezaketela, ia batere gabe mantenugaien galera. Ahulgunea?
2023
‎Neguko bihotzak, otsailean, elikagai osasungarri batzuk eskaintzen ditu. Almendra eta intxaur garaia da; pomeloa, platanoa eta kiwia unerik onenean daude; eta merkatuan hainbat barazki fresko aurki daitezke, hala nola zerbak eta orburuak, errepoloak, brokoliak, porruak edo eskarolak. Hilabete honetan, koilarek eta plater beroek hartuko dute protagonismoa, hala nola zopek, egosiek eta pureek, eta ez dira ahaztu behar fruitu lehorrak, haragia eta baratzeko neguko onurak.
‎Adibideak Pieza handi eta samurretarako erabiltzen da, hegaztia, txerria, txahalkia… edo erreboiloa bezalako arrainetarako, adibidez. Hainbat barazki eta barazki ere erre daitezke (orburuak, aza, patatak…). 4 Frijitzea Nola egiten den Elikagaia gantz bero ugaritan sartu behar da, babes geruza bat garatu dezan.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia